Názory čitateľov


Názory k článku:
Začínam zarábať a plniť si sny: Ako správne naložiť s príjmom, aby sa vám finančné zlozvyky časom nevypomstili

11. 8. 2017   Lolo
Problem nieje sporit, ale problem je, ze uspory, pokial niesu vedene doma v kovodepozite, devalvuju velmi rychlo v case a najma problem je objem usporenych prostriedkov a ich liqidita. Lebo usporit 1g zlata mesacne dokaze aj sporivy chudak, ale rocna uspora 12g zlata je prd makovy.
Kazdy clovek, ktory v Slovakistane ma viac ako 40 a nema usporene aspon 500g zlata a nespori mesacne aspon 250 eur, je vlastne dnes ziva mrtvola.
Takze tito zombie z telefonom na uchu, splacajuci hypoteky a uvery, platiaci odvody, su len substratom tejto kolonie, ktora ich zrecykluje, pri najmensom probleme, exekuuje, alebo necha zdochnut od hladu, ako spinavy proletariat, ktory 40 rokov budoval socializmus, ale po 89 sa stal nadbytocny, alebo nepotrebny a bolo vhodne z tohoto zakvasu extrahovat a destilovat to, co nadobudli nahodou omylom, svojim snazenim.
11. 8. 2017   anonym
Problem nie je setrit, to dokaze posledny somrak, problem a umenie je zarobit. Nikdy som nepozeral ako setri, ale ako zarobit. Zlato nezbieram, ale liter si kazdy mesiac viem odlozit a to pri aktivnom zivotnom style (novy byt, auta menim kazde dva roky, nove veci, dovolenky, party, semtam luxusne stetky..). Ale makam v podstate od puberty a pohrdam sockami, ktore stale len nadavaju, ze ako je vsetko zle a pritom je to len v nich. Som King a je mi dobre.
11. 8. 2017   Lolo
Drahy anonym, tvoj zivot postaveny na porijme a solventnosti, prameniaci z dobreho zdravia a momentalneho prijmoveho prebytku, je docasny stav, ktory sa moze vdaka niekolkym, alebo subeznym malym problemom premenit na biedu. Potom kral bude mrtvy, nech zije kral..
Dalsi po tebe pridu a odidu, bez ohladu na to, ako sa v okamihu dnes cistis ty sam, ako kral.
Problem je kontinuita a moznost mat deti, zabezpecit ich a dat im moznosti lepsieho zivota, ako driet od puberty.
Tie potom mozu riesit duhove pochody a vitat neoeuropanov.
11. 8. 2017   Jeden
Peniaze treba dať do OV*, kde oni prezentujú investičné životné poistenie ako vynikajúcu formu sporenia.
Dva roky z vkladov sa platí provízia, potom nad vami roky visí pokuta za predčastné ukončenia.
A zhodnotenie? Aj v čase 10% akciového rastu majú nastavené neprehľadné poplatky tak, že na konci roka zistéte, že máte menej ako ste vložili.
Dajte prachy týmto kret*nom, strachujte sa, že pri korekcii prídete možno o 40%, oni vám ich tak zhodnotia, že dostanete nominálne menej ako ste vložili.
O tom je celý článok, pchajte prachy do takýchto pochybných spoločností, o ktorých vznikol v CZ dokument, oni z týchto peňazí žijú. Nerobia nič produktívne, len rozmýšľajú ako vás sofistikovane obrať o peniaze.
14. 8. 2017   František Ševčovič
Dobrý deň!
V tomto článku určite nepropagujem produkty životného poistenia. A súhlasím s Vami vo viacerých veciach. Že niektorí sprostredkovatelia neuvážene predávajú finančné produkty ktorým nerozumejú, nechajú si vyplatiť provízie a priživujú sa na trhu z peňazí cudzích ľudí. Na druhej strane takýto ľudia existujú takmer v každom sektore. Či už je to politika, medicína, výroba, alebo služby. Tak isto aj v našom sektore. V každej oblasti ale existujú aj ľudia, ktorí robia túto prácu dlhodobo, majú spokojných klientov a otvorene hovoria ako o rizikách, tak aj o poplatkoch. Nie len o benefitoch.
Z vášho príspevku cítim zlosť a averziu. Ak máte zlé skúsenosti ani sa vám nečudujem. Takíto ľudia kazia dobré meno profesii ktorú vykonávam, takže či už mi veríte, alebo nie, sme na jednej lodi.
11. 8. 2017   MV
Pri dôchodku, ktorý sa stále posúva treba vziať do úvahy aj možnosť, že v práci skončí človek predčasne napríklad sa mu zo dňa na deň výrazne zhorší zrak, ktorý bol včera vynikajúci a končí hlavne vo vysokokvalifikovane j práci. Mladí ľudia niekedy starších obviňujú, že si nešetrili, ale to je omyl. Šetrili, ceny v Kčs boli číselne ako dnes v eurách, ale doplatili na prechod na Sk korunu a euro, všetko sa elegantne znehodnotilo. Nastúpili komerčné pentijné fondy s ekonomickými rozprávkami po ktorých už nezostalo nič a v hre sú celkom iné fondy s rovnakou konečnou stanicou. Rozdiel je vraj hlavne v tom, že predtým sme dostávali správy e-mail a dnes to musí byť iMessage do cloudu no nezaplaťte si to.
11. 8. 2017   MV
Nepríjamný preklep: samozrejme, že komerčné penzijné fondy..
11. 8. 2017   LII2
By ma zaujimalo, ake kratkodobe, stredne a dlhodobe rezervy ma autor clanku a ako uvazoval on ked nastupil prvy krat do zamestnania,,, inac jedna rada odo mna, ist za financnym poradcom, to ano suhlasim, ale clovek si musi urobit prehlad uz aj sam pred tym, lebo vas rychlo zlanaria na nejaky pre vas nevyhodny produkt, vyuzit ich nie aby vam poradili, ale aby ste od nich ziskali informacie a sami si nasli to co potrebujete a potom samozrejme za odmenu pre nich nech vam to vybavia
14. 8. 2017   František Ševčovič
Dobrý deň, čo sa týka krátkodobých strednodobých a dlhodobých rezerv, tak som mal na mysli zakládné produkty, ako sporiaci účet v banke (KR), stavebné sporenie,prípadne realitný fond(SR)-všetko závisí od profilu kleienta, postoja kr iziku a celkovej majetkovej situácie. A nakoniec čo sa týka dlhodobých investícií, uproednostňujem programy pravidelného investovania priamo do fondov - typ fondu samozrejme závisí od postoja klienta k investičnému riziku.
Súhlasím s Vami, že treba byť opatrný či už pri komunikácií s predajcom, alebo finančným agentom. Aj ja sám preferujem to, že ukazujem rôzne alternatívy sporení s ich výhodami, nevýhodami, rizikami a poplatkami a klient sa nakoniec rozhoduje sám.
Nakoniec ako som to vnímal ja, keď som sa zamestnal. Prvé peniaze išli na vodičák a zábavu a outfit. To je jasné. nikto nechce od mladých ľudí zázraky. Ale je pravda, že už vtedy som uzatvoril nejaké dôchodkové investície (500SKK mesačne), ktoré mali hlavne za posledné roky veľmi zaujímavé výsledky a za tých 14 rokov tam už je aj celkom slušný kapitál. Vytvárať krátkodobé a strednodobé rezervy som sa učil prvých 5 rokov. Preto o tom píšem, lebo viem aké chyby som robil aj ja, a čo by som zmenil, keby som niektoré veci vedel vrátiť späť.
1/1