Názory čitateľov


Názory k článku:
Starnutie je problém: Ľudia v bohatých krajinách umierajú osamelí

19. 8. 2017   nesackujte zbabelcov do europy
pridal som nazor a nejaky stbak mi to zmazal,preco?Ze som vyslovil nazor,ze nesuhlasim zo sackivanim migrantov do eu? Moja reakcia bola nato ze sa spomina v clanku ,ze utecenci piodlehaju samote ?Nech zostanu doma a bojuju proti IS a nie za nich sa vysielaju krestansky muzi a zeny ako vpojaci do bojov proti IS. Kolko muzov a zien z vasej rodiny je poslanych na smrt do Syrie ? A oni zbabelci nas tu v europe vrazdia ?
17. 8. 2017   Lolo
Celkom nezavisle, odhliadnuc, od problemu, aj mlady ludia su osamelejsi, aj vyradenejsi zo spolocnosti, ako v dobe spartakiad.
Umieraju aj mlady, pripojeny na socialne siete, napriklad v hre Modra velryba, maju nesmierne velky uhyn, ak sa tomu podvolia.
A nemusia byt ani moc stary.
16. 8. 2017   Szekeres
aka pekna mormonka!...na obr. Hmmm, kolko je v tom Utahu skandinavcov...?
15. 8. 2017   Blind Man
Nerozumiem týmto kecom. Rodinu na Západe rozvracajú aspoň 100 rokov, u nás aspoň 25 rokov a teraz si najali plačky na osamelosť. Veď toto ste chceli.
18. 8. 2017   psycroptic
jednoduche, treba pozorne citat - spolocnosti, ktore uprednostnuju jednotlivca pred kolektivom... cize toto pisu lavicovi panaci proti zakladu zapadnej civilizacie, ktorej jadrom je jednotlivec. Tymto kecom treba chapat tak, ze sa tu bojuje ideologicka vojna a tito pisalkovia su plateni zato aby tu rozsirovali marxisticku ideologiu. To je cele. Strasia ludi, ze budu navzdy sami ked nebudu komunisti.
13. 8. 2017   crash bandicoot
To sú kraviny, ľudom už šibe z tých peňazí. Starnutie je problém, veď ľudí je už 7 miliárd a neustále ich pribúda. Čím viac obyvateľov planéty, tým viac bude v budúcnosti starých. Problém majú iba korporácie a sociálne poisťovne, ktoré by sa ich najradšej zbavili ihneď po dosiahnutí dôchodkového veku. Fakt hnus tieto oblbovacie články. Inak platí ako robil celý život tak sa mal, čertu slúžil, čert ho vzal.
13. 8. 2017   MV
Rodina, ak vôbec nejaká v tom veku je, musí fungovať ako firma a to platí aj o osamelých ľuďoch. Iné možnosti pri nadvláde peňazí nie sú, žiadne primerané pracovné príležitosti pre starších a ani deti nemajú možnosť platiť sociálne služby a celú starostlivosť napríklad kúpele, prípadne ani urobiť opakovane bežný nákup na svoj účet a nie ešte podporovať chodenie rodičov po reštauráciách s novými kamošmi. Smrť bohatých a celebrít asi dojíma viacej a podáva sa verejnosti ako reklamná kampaň. Osamelosť je daň za dlhovekosť.
13. 8. 2017   jojo
preto treba pustit do europy miliony parazitov z afriky a blizkeho vychodu a uz nebudu umierat na starobu v osamote ale na teroristicke utoky, prepadnutia a nasilie zo strany tychto spinavcov !!!
19. 8. 2017   som proti sackovaniu migrantov do eu
ale hlavne ,ze sa spomina utecenec. Co ma zaujuima nejaky privandrovalec z Afriky zo syrie ,odkial si z dalekej tramtarie Co stale sem pchate migrantov , nikdi ich tu nechce,co sa sem sackuju. Nech si doma vyhrnu rukavy a hybaj do prace a nielen tancovat od rana do rana . Ked sa podivam na cestopisne zabery z Afriky ,sak tam maju urodnej pody ,co by stacilo uzivit celu populaciu. Naco su nam taky nemakacenkovia v europe? Kdo ma nanich robit?
13. 8. 2017   Lolo
Za vsetko moze digitalna doba uponahlana.
NAjma zrychlovanie procesov komunikacie, vytvara vakuum a socialnu izolaciu.
Vatsina prostriedkov a utilit, ktore maju ludom zlepsovat zivot a zjednodusovat komunikaciu, alebo usnadnovat pracu, zavadzaju stale intenzivnejsiu izolaciu jednotlivcov.
Je to prakticky nezvratny proces, ktory si ludia malo uvedomuju, ale citia potrebu o tom mlcat.
Druha vec su prostriedky, alebo prijem, ktory umoznuje ludom nakupovat a plnit zakladne potreby, avsak ubera zo zivota jeho zakladne podstaty. Ludia ziju osamelo a to najma mlady, pretoze byty a kralikarne su povatsinou malometrazne, nevhodne pre koexistenciu viacerych entit a uz vobec nie, pre zalozenie rodiny. Rodina sa pretransformovala na ekonomicky cinne domacnosti, ak aj koexistencia domacnosti umozni zivot viacerych osob, kazdy je zalezeny v kute, pripojeny na net, vo svojej virtualnej bubline, so stuplami v usiach.
Je to presny opak nuteneho masoveho kolektivizmu, brigad a spartakiad, nutenej masovej existencie.
Jedina masova pracovna cinnost, je praca za pasom, alebo recyklacia prdov openspace, avsak toto nieje kontinuum, ktore vytvori socialne vazby.
1/1