Názory čitateľov


Názory k článku:
Dôchodcovia v Rusku trpia a hľadajú spôsoby, ako sa prispôsobiť súčasnej kríze

9. 8. 2017   vlado.sak@hotmail.com
Clanok napisany na zelanie? Je potrbne obcas poukazat na zle Rusko. To ze netreba chodit daleko a pozriet sa na nasich dochodcov, vydavatel asi naschval prehliada. Keby tam nebol nazov krajiny, na 100% by som bol presvedceny ze clanok je o Slovensku. Bohuzial...
9. 8. 2017   Marek777
Článok JPP dôchodky sú k cenovému košu nižšie ako v Rusku v Litve, Rumunsku a Bulharsku (krajiny EU) a vo všetkých post sovietskych republikách okrem Estónska a Azerbajdžanu.
8. 8. 2017   kutil
Dôchodkyne na slovenských dedinách chovajú kačky, pečú lokše a zákusky a predávajú solventným. Tiež nevyskakujú a nechodia po dovolenkách.
8. 8. 2017   Szekeres
tipoval by som, ze duochodcoviua v Rusku nemaju nizsie duochodky ako nasi duochodcovia...
8. 8. 2017   anonym
Priemerný starobný dôchodok sa v Rusku pohybuje okolo 13 000 rubľov (necelých 184 eur), invalidný vo výške 8200 rubľov (asi 115 eur).
Priemerný starobný dôchodok na Slovensku je 427€ a invalidný je 360€.
9. 8. 2017   Szekeres
tak v tom pripade som sa mylil. Moja uvaha vychadzala z toho, ze mzdy zamestnancov tam nie su nizsie ako tu. A to viem empiriciky. Hops, mozno bude nedorozumenie v tom, ze su tam velke regionalne rozdiely. A ty do priemeru zapocitavas aj Jakutsk. Ja sa vyjadrujem k europskej casti, priestor medzi Moskvou a Petrohradom. Nieco tam nesedi. Ak tedy mzdy su rovnake, nevidim duovody, preco by duochodky mali byt nizsie. Leda ze by mali duochodky vymeriavane uuuplne inym mechanizmom ako tu...
17. 8. 2017   komir63
Minimálna mzda v Rusku je necelých 6000 Rubľov, čo v prepočte na našu menu robí asi 120 eur mesačne v hrubom (brutto). Minimálna hodinová mzda v Rusku je teda približne 66 centov na hodinu.
Čo sa týka priemernej mzdy v Rusku, tak to je veľmi rozmanité ako samotné Rusko. Napríklad v hlavnom meste (Moskva) ľudia v priemere zarábajú aj 4x viac ako je priemer ostatných častí Ruska. Priemerný plat v Moskve je teda okolo 21 000 Rubľov, zatiaľ čo priemerná mzda krajiny sa pohybuje na úrovni 12 000 Rubľov. Najhoršie sú na tom v Altajskom regióne, kde priemerná suma dosahuje ledva 7000 Rubľov.
12. 3. 2022   anonym
Treba ale poukázať aj na ceny potravín nie len na výšku príjmu Ceny potravín su neporovnateľne s našimi cenami!!!
8. 8. 2017   MV
V Ruskuý je problém veľká úmrtnosť mužov tak, že v dôchodkovom veku je dvojnásobok žien a okrem toho sa všetko nedá posúdiť len číslami z centrálnej federálnej oblasti okolo Moskvy. Svet je rozdelený do nových zväzkov a to sa interpretuje ako kríza, ale to je v skutočnosti nová realita s ktorou zápasíme aj my - vyrába sa ročne 40 miliónov aut, ale stále treba vyrobiť 80 miliónov bicyklov.
8. 8. 2017   Member
Nie je dôvod ľutovať ruských dôchodcov. Sú to Putlerovi vytrvalí voliči a asi im to za to stojí. Keby volili zmierlivejšieho politika, ktorý by ukončil konflikty s okolitými štátmi, neboli by sankcie, obchody by išli a ušlo by sa aj dôchodcom. Ale to sa nestane, lebo to by ruskí dôchodcovia boli inteligentnejší než naši, alebo ktoríkoľvek iní.
8. 8. 2017   Member
...krorýkoľvek iní.
8. 8. 2017   luki7720
povedz aj niečo múdrejší, nie len typický kvakot o zlom Putinovi a pobozkaj Porošenka a jeho dôchodcov.
8. 8. 2017   fero z BA
ohováranie ---- dôchodcovia v sovjetskóm svaze pod vedením súdruha potkana potkanovičova žijú šťastný život lebo sú zrodení pod červenou hviezdou
8. 8. 2017   b
a co dochodcovia v uruguaji,ako sa im dari? :D
8. 8. 2017   anonym
Takyto clanok moze napisat len deebill !!..Ako keby to u nas bolo lepsie !!!!
8. 8. 2017   fero z BA
to je článok o rusoch alebo o slovákoch?
8. 8. 2017   anonym
len debil, alebo fero hranol chváli tieto články a čo ukrajinský, alebo slovenský dôchodcovia ?
8. 8. 2017   Lolo
Skoro ako u nas vo vychodnej kolonii EU, inak byvalom zapadnom protektorate ZSSR..
Akorat u nas sa este dochodcovia mozu zadlzovat, aby im potom mohli exekutori strhavat z dochodku, pripadne im zobrat strechu nad hlavou.
17. 8. 2017   anonym
slovakistan súčasnosť je protektorát ato a eu ľahké pracovné sily novodobý otroci preživajúci a žijúci z mesiaca na mesiac dôchodci totálny žobráci udávený premierny dôchodok je zavádzajúci a v rozpore zo skutočnými dôchodkami penzistov žobrákov je vyše 80 oercent s celkového počtu teda tý ktorý vybudovali tento štát sa stali žobrákmi to sú fakta nikto to nemôže vyvrátiť miliardy boli rozkradnuté pod rúškom budovania novej spoločnosti a práve výsledky skutočnosť vidíme dvadsať percent bohatých ostatný otroci morho slovač dokedy
1/1