Názory čitateľov


Názory k článku:
OPEC pred štádiom klinickej smrti: Existenčná ropná kríza je tu

8. 8. 2017   anonym
USA z ťažbou z bridlíc konkurovať nemôže ak tak len s podporou štátu... ČO je ale skutočne pozitívne je snaha prejsť v doprave na iný pohon ako benzínové a naftové motory.
6. 8. 2017   Omen
Želám im aby ich požrali vlastné ťavy a rád sa prídem podívať na zrúcaniny Dubaja ;)
OPEC = monopol, ktorý nekolie oči protimonopolnej komisii EU, no ktorý podplatil rakúskych politkov tak, že jadrová energia sa stala u Rakušákov strašidlo najstrašnejšie (lebo hoduje vo Viedni)
27. 8. 2017   Imrich
OPEC je zločinecká organizácia.Mafia kartel ktorý drží umelo nafúknuté ceny ropy.Do 20 rokov si budú môcť OPEC strčiť svoju ropu do prdele,spotrebu na plasty a všetko ostatné pokryjú iné krajiny.
4. 8. 2017   URBAN
jediný ciel ak chcú Arabi a iný producenti ropy zarobiť, musia odísť zo západom ovládaných a manipulovaných burzách a šokovať trh stanovením pevnej ceny za barel na ktorej sa dohodnú a tým vyšachujú USA a nebudú ich vydierať amíci takými sprostosťami ako americkou produkciou ktorá nevie nahradiť prípadný výpadok. Trhoví podiel OPEC a povedzme Ruska je taký veľký , že sa nedá nahradiť preto ak stanovia pevnú cenu za barel tak s tým Amíci nijako nevydrbú lebo USA musí ropu dovážať z Venezuely a ak by začali produkovať tolko kolko potrebujú a prestali by dovážať nič sa nezmení na trhu pre Arabov.
4. 8. 2017   anonym
doporučuji sedavou koupel o teplotě cca 24 °C.
6. 8. 2017   ivan_kvc@yahoo.com
cena ropy klesa a klasla uz zo 140 za barel na menej ako 50 USD za barel ale v SR cena ropynnehra rolu je bez ceny lebo cena benzinu klesla len o 20 centov spiny zlodejske hlavne ze HDP rastie
4. 8. 2017   Imrich
Kolego s Američanmi nevykývu u nich stojí liter benzínu- 0,35 centov majú na to svoju hlavu.V Amerike by prišla revolucia ak by mal stať liter benzinu 1,3€ ako v europe.Americka ekonomika je závislá na obrovskej spotrebe lacnej ropy.
5. 8. 2017   jahnatko
nic vazneho sa u arabov nestane, len sa futbalisti nebudu kupovat za 222 mil. €
1/1