Názory čitateľov


Názory k článku:
Scott Sumner: Nemecko nie je problémom, ale riešením

4. 8. 2017   Szekeres
Na pohlad to vypada, ze Sumnerove tvrdenia su objektivne. Na pohlad to vypada, ze kritika na stranz geranska je neopodstatnena. Ale, je to iba na pohlad. Sumnerovo vyvinovanie ma svoje trhliny. Je ich viac, ale napr. >>>>Viac krajín by malo ísť cestou jeho reforiem trhu práce a vyššej miery úspor, uzatvára Sumner.<<<< Ale ved SK je v tychto kriteriach prisnejsie nez snad samo germansko. Pre SK je germansko v tychto ukazateloch vzorom uz niekolkko rokov...desatroci (od Meciara 1998..)? Naklady prace v SK su zlomkom nakladov v germansku. Domaci agregatny dopyt takmer umrrtveny vplyvom restrikcnej fiskalnej politiky, verejne investicie zastavene okrem eurofondov, atp....Napriek tomu je SK germanskou periferiou so stvrtinovou zivotnou urovnou a zobrackymi mzdami. A to napriek tomu, ze je SK najposlusnejsim kolieckom germanskej priemyslenej masinerie. Tak kde je chyba, pan Šumner?
4. 8. 2017   Szekeres
...a ziv. uroven v SK je na tom horsie, ako uroven v onych kritizovanych "juzanskych" krajinach, ktore podla Šumnera odmietaju ist po vzore germenska cestou uspor a nezadlzovania a reforiem trhu prace...
3. 8. 2017   Lolo
Ak Germanske systemove riesenia, su oznacovane za dobre, je to podobne dobe, kedy vatsina krajin, obdivovala hospodarsky zazrak v Germanii, po nastupe A. Hitlera, obdivovali aj zavadzania eugenickych zakonov a predpisov a tiez rasovu diskriminaciu.
Vysledkom bola viac menej nepodsatna epizoda dejin, znama ako II svetova vojna, holokaust atd..
1/1