Názory čitateľov


Názory k článku:
Nerovnosť kam sa len pozrieš: Superbohatí bohatnú aj v sociálnom štáte

6. 8. 2017   Omen
U nás sa to nepublikuje - ale slušný domček pri Bospore = ~ 100M Eur
6. 8. 2017   jojo
ved to je jasne, ze peniaze robia peniaze, ked ma niekto kapital tak ma co investovat, moze robit obchody, chudak z nizkej mzdy je rad, ze prezije, nie snivat o investovani !!!
6. 8. 2017   MV
Sociálny štát alebo čosi ako sociálne trhové hospodárstvo sa stáva čistým pojmom vhodným do ústavy nič viac. Politika by sa totiž mala starať o verejný záujem, ale angažuje sa v prospech veľkých a ešte väčších spoločností, ktoré majú príjem väčší ako malé európske štáty a voľby v tom nič nezmenia. Mechanizmus je tak nastavený. Alebo povedzme si to inak: Zisky veľkým firmám rastú, ale pracovné príležitosti so slušnými mzdami nepribúdajú. Vraj nebude mať kto robiť na dôchodcov, ale čo sa odvedie z minimálnej mzdy? Kto zažil vlnu prepúšťania a videl, že aj výborná kvalifikácia mu je nanič pochopil, aký je rozdiel medzi propagandou a tvrdou sociálnou realitou.
6. 8. 2017   bingo
vo nSvedsku bude teraz model cierny biely!!!! Za 30rokov cierny 70percent,biely 30 percent atd.....az do cisteho moslimistanu!!!!
6. 8. 2017   Imrich
Zvláštny a hlúpy ekonomický model ten Kapitalizmus najvyšší princíp a hodnota všetkého a všade sú peniaze.
6. 8. 2017   koitopaalu
Navrhni niečo lepšie.
6. 8. 2017   Frantisek Nahnevany
Ešte je tu termín PRIDANÁ HODNOTA. A to je Achillova päta kapitalistického systému. Hlavne v Európe. Tzv.daň z pridanej hodnoty /tzv.DPH/ je založená na podvode.
6. 8. 2017   Omen
Čo je jeden zo zmyslov existencie EU (v teraj3ej podobe)
6. 8. 2017   Frantisek Nahnevany
Čiže podvod.
6. 8. 2017   anonym
A co ine ako peniaze by to malo byt? Peniaze su vyjadrenim hodnoty, niekedy boli vymennou jednotkou tovary, dnes su to peniaze. O tom je zivot, o tom je existencia.
Odjakziva existovali bohati a socky, na tom sa nikdy nic nezmeni.
7. 8. 2017   Szekeres
a co mas proti peniazom? Peniaze su iba miera hodnoty. Ludia ako ty robia vzdy a vsade iba chaos. Dokonca aj z projektov socialnych usporiadani, dokonca aj z tzv. komunistickych ekonomik urobia vzdy iba chaos a konglomerat mafianskeho protezovania vyvolenych a kamaratov..
1/1