Názory čitateľov


Názory k článku:
Prepočtu starodôchodkov už nič nebráni

27. 7. 2017   MV
Žiaden sociálny systém sa nedá nastaviť ani na 10 rokov a nie dokonca na 42 - 45 rokov. Je to nekončiaca sa séria zmien.Starodôchodco via budú vždy, hoci časť vznikla odchodom žien do penzie už v 54-55 rokoch a potom reformami za ministra Kaníka rozdielnym prepočtom. II. pilier nebude mať tieto problémy, kto si čo vložil, dostane symbolicky späť, dnes priemerne 25,50e a jeho vec čo urobí ďalej. Asi bude žobrať o prácu.? Pre obidva systémy platí, že sú potrebné aj vlastné úspory, ale len pred dôchodkom inak ich zhltne inflácia a nepredvídateľný politický vývoj ako Kčs, Sk a aj eurá. Osobný mzdový bod sa už dávno nemal krátiť, keď bol nad 1,2 a pridávať tým, ktorí boli pod 1,0.
V ČR chce Okamura pridávať rovnako, čo je jeho omyl vo volebnej kampani, pretože si asi myslí, že je jedno, či si dôchodca vykuruje veľký rodinný dom alebo garsónku lebo obdvaja majú mať v zime teplo a penziu vypočítať zásluhovo, ale tá sa rokmi zmaže. Mnohí budú poistení v zahraničí.
26. 7. 2017   Lolo
Prepocet dochodcov, je nieco ako konecne riesenie od Goebbelsa, alebo nieco, ako Ficove istoty.
Mam dojem, ze mnohy, co si pamataju, budu asi radsej volit Kotlebu, lebo ako sa zda, tak cervene svine to bastardili a po 40 rokoch dobastardili, z vybudovanych krajsich zajtrajskov, je realny kapitalizmus, na miesto vlady pseudokomunistov, sa vyvynula konstitucna kleptokracia a tak nam ostava asi uz len Kotleba, lebo v blahej pamati asi nacisti a fasisti, tu boli prilis kratko, aby sme si zvykli a vyzkusame zasa nieco stare...
27. 7. 2017   Haloo
Ti si padol na hlavu - ze Kotlebu - sak ten nema jedine riešenie pripravené a jedine co vie je trepať nezmysly.
27. 7. 2017   Lolo
No ved prave preto.
Nic neslubuje a robi len podivne manevre okolo politiky a nieje okukany.
Dolezite je volit nie proti niecomu, ale za nieco.
Dlho sme tu nemali faklove pochody, pozdravy "Na straz" a mnohe dalsie...
Nic to nevyriesi, ale aspon bude sranda.
27. 7. 2017   Szekeres
mozno je lepsie, ak Kotleba nema ziadne riesenie pripravene, resp. o ziadnom nehovori, ako vsetci ostatni, ktori maju pred volbami plnu hubu rieseni, ale po zvoleni sa coskoro ukaze, ze tie riesenia su namierene proti tebe.
1/1