Názory čitateľov


Názory k článku:
Peňaženka budúcnosti: Čím a ako budeme platiť, keď zmizne hotovosť

24. 7. 2017   Qerulant
Ak dopustíme aby boli iba elektronické peniaze, tak sa vlastne ich nielen zbavíme, ale aj slobody! Veľmi dobre vieme akí "zodpovední" sú bankári a ak im poskytneme možnosť nás okradnúť, zotročiť tak to bez mihnutia oka aj urobia! Jednoducho: nedopustiť v žiadnom prípade!!!!
27. 7. 2017   Omen
Nemáš pravdu - po poslednej kríze prišla tvrdá reakcia, lebo politici, ktorí museli za peniaze daňových poplatníkov sanovať banky, aby ich ich vytunelovaní zákazníci nedefenstrovali si za takto minuté peniaze vlastne banky kúpili. Dnešné banky sú in, než pred 15-rokmi, lebo štáty zaviedli veľmi prísnu kontrolu komerčných bánk centrálnymi bankami. Tá kontrola je natoľko prísna, že de facto spravila z bánk byrokratické (nepodnikateľské) inštutúcie pod správou štátu a teda ich de fato znárodnila. Kto dnes vládne svetu financí sú centrálne banky - v prípade USA FED a v prípade EU ECB. To sú momentálni majitelia sveta ...
QR kód je len číslo - podobné, akým sa stala letenka Ryanairu. Je úplne bezpredmentné, že je v tvare QR kódu - môžeš ho napísať aj cez klávesnicu a je to presne to isté. Rovnako ako kreditné karty, ktoré však majú - dnes už zbytočný, lebo fyzický - nosič.
Ide tu v skutočnosti o úplne inú vec !
Visa, Master Card, American Express, Dinners Club & spol. sa stali nástrojom (boli sprosto zneužité) US politiky, lebo USA ich začala používať ako nástroj embarga (zablokovanie platieb cudzích občanov v cudzích štátoch na základe svojvôle US orgánov). A to samozrejme nemôže - a qako vidno, ani neostane bez trestu. A keďže US administratívnu nemožno donútiť, aby prestala zasahovať do záležitostí komerčných organizácií - Americký štát vlastne kreditné karty zabil. lebo mocné štáty, ako Čína, či Rusko (ale aj hromada ďalších) nie je ochotná nechať si brnakť po prstoch a tak sa ich prosto zbaví. V prípade QR kódov kokonca efektívnejšie a lacnejšie (drahú čítačku - POS terminál - si totiž už každý zákazník kúpil a ani o tom nevedel :) Podobne skončí aj SWIFT - ktorý sa už beztak stal symbolom nespoľahlivosti. Noa potom adé US$ aj s US hegemóniou ;)
24. 7. 2017   jojo
presne na toto cakaju spinave elity, ako ovladnut a zotrocit ludstvo, zavedenim elektronickych penazi a zacipovanim ludi. to sa spomina uz v biblii ako diablovo znamenie bez ktoreho nebude moct nikto nakupovat, obchodvat, existovat znamenim selmy su cipy a elektorincke peniaze !!!
24. 7. 2017   BORAT
Autor článku sa zjavne pomýlil, nadpis článku mal znieť: Zotročenie ľudstva vládnou mocou sa blíži!
24. 7. 2017   Lolo
Cim a ako?
TAk ako dnes, prevazne vlastnym zivotom.
1/1