Názory čitateľov


Názory k článku:
Kuchári prestávajú používať vanilku, za 5 rokov jej cena vzrástla osemkrát

21. 7. 2017   MV
Keď v 70-tych rokoch nastala ropná kríza a ceny vzrástli o 70%, pričom jej produkcia poklesla, kakaovníci chceli urobiť to isté s južným ovocím až kým im nezhnilo. Vanilku dočasne nahradia syntetickým etylvanilínom, toľko ešte francúzska kuchyňa vydrží a na Slovensku to nikto nezbadá.
22. 7. 2017   Omen
Snobi kúpia všetko, len to musí byť drahé a do tých haluzí treba vyryť značku Vanilla - podobne, ako Adidas, alebo Apple. Zvyšok je bezpredmetný. Normálnemu človeku je jedno, či to je methylvanilín, alebo ethylvanilín a či ho syntetizovali enzýmy v buňkách, alebo chemici v reaktore ...
22. 7. 2017   MV
Aký môže byť problém s etylvanilínom, ktorý majú potravinári radšej ako metylvanilín? Treba mať zásobu 2-etoxyfenolu a predstavu ako dostať do parapolohy aldehydickú skupinu a už to fičí aj v labáku. Žiaden zázrak sa nekoná. Potom sa objednajú články o alergiách na Madagaskare.
1/1