Názory čitateľov


Názory k článku:
Ako zmeniť fungovanie kapitalizmu: Vytvorme akciový trh aj pre fyzické veci

22. 7. 2017   Lolo
Problem akciovosti pre ovcanov a ich fyzicke veci je ten, ze snimi nebude chciet nikto obchodovat, ale v prvom rade motrokov osklbat.
Starsi a stary ludia, nebudi mat cenu ani toho papiera vlastneho akcioveho podielu.
23. 7. 2017   MV
Starí ľudia by mohli obchodovať asi s len konzervami po záruke, pretože zo značkovej kabelky by všetci omdlievali v Singapúre, kde sa chodí po obchodoch s piatimi taškami v ruke, ale nie v Bratislave. Niektoré veci ako PC-tlačiarne sú samozničiteľné napríklad po 10 tisíc vytlačených listoch a už sa podarilo aj resetovať čip, ktorý to spôsoboval, inde zaschne tlačová hlava, ak sa tlačiareň nepoužíva denne. Videokamery, foto prístroje elektrospotrebiče na iné napätia v sieti detto. Neviem ako by sa tie obchody vyrovnávali, DPH nepustí, keď už dnes napríklad ani poisťovne nevyrovnávajú sumy tak 100-200e z poistenia stavieb, hoci je jasný nárok, ale kto sa bude súdiť a otravovať si život za malé sumy a čo peniaze za staré tenisky z Bangladéša? Kúpme si liek na internete a nebude tam ani účinná zložka, prípadne aukciové lietadlo, ktoré zabavili s nákladom drog. Súhrnne, ľudia nemajú čím ručiť bankám, dnes sa nikto len tak nepodpíše inému podľa Občianského zákonníka.
22. 7. 2017   test
test
22. 7. 2017   MV
Dá sa povedať, že je to zaujímavá myšlienka, pretože banky chcú byť v kapitalistickom prostredí bez podnikateľského rizika, ale čo s obyčajným exekvovateľným občanom? Pre záruky tovarom by museli jestvovať majetkové priznania do poslednej lyžičky, komu vlastne patrí, ale na druhej strane pri poistných udalostiach sa súhrnne predmety v domácnosti po 2 rokoch považujú za odpísané. Často sa žongluje s pojmom rodina, hlavne v sociálnych zákonoch, ale v praxi to nefunguje, každý sa musí o seba postarať sám hoci aj nemajetný pod mostom.
1/1