Názory čitateľov


Názory k článku:
Staré dobré bankovky: Rebélia proti nástupu moderných technológií

3. 7. 2017   anonym
zase dalsi vyplach. uz v nadpise.. toto nie je rebelia ale ochrana slobody a nie proti modernym technologiam ale otroctvu digitalnych financii.
2. 7. 2017   Lolo
Posledna sloboda, ktoru pracujuci motroci v dnesnom svete a nielen v EU maju, je hotovst. Anonymna, legalna, ale stale hotovost. Da sa stale nakupovat anonymne Au, Ag, Pt..
Samozrejme za htovost.
To, co sa neda vystopovat, alebo o tom stat nevie, nevedia o tom bankstri, exekutori, stat, tajne sluzby, vam nemozu zobrat, pokial to nenajdu. Hotovost, je skratka anonymna sloboda, ci uz jednotlivca, domacnosti, rodiny, alebo spolocenstva.
Z hotovostou, alebo depozitnymi kovmi, moze kazdy narabat, podla svojho svedomia, vedomia, alebo fundamentu, ako sa mu paci. Moze dokonca obmedzovat vydavky, alebo sporit, celkom anonymne, bez toho, aby bol obtazovany bankstrami, alebo vydierany za svoju bonitu.
A co je najdolezitejsie, ak meni hotovost clovek na depozitne kovy, nepodlieha takato rezerva ziadnej dani, ako je inflacia, alebo poplatkom za vedenie uctu, poplatkom za vyber v hotovosti, alebo poplatkom za prevod.
2. 7. 2017   anonym
Vysvetlenie je take, že čoraz viac ľudí prestáva veriť bankam a finančným inštituciam. Zaujimave, že to tohto sorosovskeho"expert a" nenapadlo. Virtualne peniaze znamenajú 100% zavislosť na systeme a čoraz viac ovčanov sa meni na občanov.
2. 7. 2017   anonym
Stačí si spomenúť na bankovú krízu na Cypre v roku 2013 a zdanenie vkladov sporiteľov, obmedzenie výberov vkladov z bankomatov a zastavenie hotovostných operácií v bankách...
4. 7. 2017   lubomir
Presne tak bankari nemaju radi hotovost lebo o hotovost ta obrat nedokazu. Ale peniaze v banke a virtualne peniaze maju pod kontrolou a mozu ta o ne legalne obrat a stat a policia im v tom bude pomahat ked by sa obcania burili.
4. 7. 2017   Szekeres
ale no! a o com je kvantitativne uvolnovanie? A vuobec mantra politikov a priemyselnikov tzv. minimalnej inflacie okolo 1-2 perc.?
2. 7. 2017   Luboš
vysvetlenie je jednoduché, stačí jeden krát si ísť natankovať na benzínovej pumpe pohonné hmoty a zistiť že terminál neakceptuje kartu. Alebo je terminál nefunkčný.
1/1