Názory čitateľov


Názory k článku:
V Krompachoch si firmy nevedia nájsť kvalifikovaných zamestnancov

27. 6. 2017   x3m
Zase o*eb. Nie ze nevedia najst, nevedia(nechcu) ich zaplatit.
27. 6. 2017   MV
Ktorá zložka kvalifikácie chýba? Vzdelanie? Prax? Ďalšie vzdelávanie individuálne a inštitucionálne? Lenže to sa nedá dosiahnúť sedením doma a čakaním na investora,či riaditeľa ľudských zdrojov a keď sa majitelia rozhodnú podnik uzavrieť nastupuje rekvalifikácia, čo sa dá pri robotníckych profesiách ako tak urobiť a ďalej asi lekárov na pekárov alebo z dôchodcov kosičov trávy? Všade sú ľudia, ktorí o prácu nestoja, nemajú ani osobnostné predpoklady a majú iný zmysel života.
26. 6. 2017   Lolo
Problem je uplne jasny.
Ti co sa venuju vyrobe deti na plne davky, nemaju cas ist pracovat, lebo su zamestnany humannou, alebo aj nehumannou reprodukciou.
Ostatni, co tam boli v Krompachoch, nemohli 27 rokov hybernovat a zit z dazdovej vody, niekde v zemlianke a cakat, az sa objavi v nejakom brownfielde za europske a Slovakistanske peniaze nejake precovne miesto.
Za 27 rokov ti co robili, pre 89 aj poumierali, novy otroci sa nenarodili a to co sa narodilo hnedoslovakistancom , je urcene len na dalsiu vyrobu deti, ale nie na pracovne zaradenie, lebo obvykle vdaka kvantitativnemu rozmnozovaniu, geometrickou radou, sa nestiha ani zakladna skolska dochadzka a o tieto elementy nema firma zaujem, iba ak by chcela skrachovat, a nechat spravit odbornu demontaz farebnych kovov a strojneho zariadenia.
Obavam sa, ze hnedoslovakistanci v Krompachoch, asi neboli ti, co niesli transparenty, chceme pracovat, kasleme na davky...
26. 6. 2017   working class hero
vsade kde platia, maju dostatok zamestnancov.. aj na Zapade to plati, nielen u nas.. vsade, kde cakaju vykony za almuznu bedakaju..
26. 6. 2017   w
Presne totok je už štandardom, firmy nemôžu nájsť kvalifikovaných zamestnancov, pretože ideálne by bolo keby mal po skončení školy 10 rokov praxe, ovládal 5 cudzích jazykov a pracoval za minimálnu mzdu. Keby zamestnancov patrične ohodnotili, nemali by problém s hľadaním. Firmy to budú mať stále ťažšie, pretože mladým sa nechce pracovať a nemajú potrebnú kvalifikáciu. Všetci sa vysmievali zo socialistického plánovania, eto výsledok.
27. 6. 2017   anonym
Ano postavia fabriku zhabu dotacie v milionoch a potom cakaju na otrokov co budu robit za 2euro a budu sa podielat na solidaritet zhnitej europej bubline co praskne a vsetci to budemepltit a uz potom nam daju 0.5centa vsetka hodnota co sa vyrobi sa vyvezie a nam ostane len zobrota to je vysledok nasich politikov a celej te tkz. neznej revolucie co z nas zrobila zebrakov dufajme za raz pride prirodna katastorofa a zmete tento padok do zachudu dejin
1/1