Názory čitateľov


Názory k článku:
Silná nemecká ekonomika: Škodí ostatným krajinám, alebo pomáha?

26. 6. 2017   Lolo
Problem Germanskej silnej ekonomiky, nieje ekonomika, ktora by skodila, ale politika, ktora vyplyva zo silnej germanskej ekonomiky.
Potom sa deje to, co sa deje napriklad u nas, ze sa vdaka silnej germansko- centralistickej politike, udrzuju a su schopne udrzat vo vychodnych koloniach vlady, odobrene /posvetene/ germanmi a vyvhovuje im sprava kolonii, kde vladne konstitucna kleptokracia.
Druhy nezanedbatelny fakt je pozicia Germanie, kde si pozvu neoeuropanov, ktorych potom chcu deportovat a integrovat v chudobnych koloniach, ale ked islo po roku 2000 o nejake pracovne sily, tak zaviedli voci buducim koloniam, "prechodne obdobia", aby nahodou sa nezahltil ich pracovny trh doma, lacnou pracovnou silou. Takze udrzali kolonialnych otrokov doma, aby im spravili montovne za almuznu a neriesili spravodlivost socialnu.
26. 6. 2017   anonym
Silna nemecka ekonomika je aj z dovodu lacnej vyrobnej sily v byvalom vychodnom bloku (napr. teraz nemci vo velkom investuju v rusku) , takze nemecka ekonomika je na tom fajn, nemecka zivotna uroven tiez fajn. Ked sa pozrieme na krajiny byvaleho vychodne bloku asi by sme nasli vyrazne rozdiely, nizsiu zivotnu uroven atd. Pravdepodobne bude zalezat od uhla pohladu... Nemecka ekonika je europskym motorom na ukor inych krajin. Mali by prejavit vyssiu mieru solidarity s prerozdelenim nemeckeho bohatstva do krajin s nizsou zivotnou urovnou, napr. na dobudovanie/vybaven ie infrastruktury a pod. (to by vsak muselo byt prerozdelovane inym sposobom ako je to teraz, kde sa mnozstvo penazi "rozkradne" aktualnou politickou spickou...)
26. 6. 2017   Member
Už som myslel, že ti niečo napíšem o tom "PREČO?", ale nakoniec si si odpovedal v závere príspevka, prečo je to tak, ako je.
26. 6. 2017   anonym
...to by mohlo znamenat, ze nas vlastne takto (cez EU fonydy) testuju! avsak korupcia je aj vo vyspelych krajinach, nazyva sa to lobizmus a ten je tolerovany ba priam ziaduci a pritomny u politickej elity...
1/1