Názory čitateľov


Názory k článku:
Bratislavský štrajk si všimli aj vo svete: Prehlbujúca sa európska priepasť je väčšou hrozbou pre jednotu únie než Brexit

23. 6. 2017   Tretia risa EU
ale to je predsa aj inych odvetviach, vsade maju Slovaci omnoho nizsie platy a zivotne naklady stale rastu.
Sme naozaj len montovna a kolonia zapadnych statov, ved to z nas spravili nasi politici, zapredali svoju krajinu aby sa dostali ku korytu a Slovac zatne zuby a maka, potom zanadava pri pive a to je vsetko. Pridu volby, daju sa oklamat a zas dookola.
Toto sa musi zmenit, takto to dalej nejde.
Cakam kto bude dalsi, ktory velky podnik.
Jednota Unie, ta nikdy nebola a nebude, prilis rozdielne narody, mentality, zivotny styl. A o EURE sa ani radsej nebudem vyjadrovat.
23. 6. 2017   rolo
však je to holá pravda sme kolonia lacných otrokov, nosia nám tu potrviny zlej kvalityurčné špeciálne pre nás a od vstupu do Eu sa máme stále horšie, mladí utekajú vonku, dôchodkový vek sa zvyšuje , odburavajú sa všetky sociálne výhody, ktoré však na západe fungujú však čoby nie , zisky z otrockých montovní idú von na podporu ich sociálnych systémov, a ešte máme brať černochov a arabov,islamistov z krajín , ktoré zapad drancoval a vojnovo napádal,rozvrátil a to pod hrozbou pokuty 250 000 euro za jedného migranta Hrozí , že islamský terorizmus sa dostane aj k nám , dostane aj k nám ľudia začínajú nenávidieť EU, pokladjú ju za príčinu všetkého zla......
23. 6. 2017   MV
rolo: len malý koreferát. Oni nám chcú poslať tú najväčšiu lúzu s ktorou si nevedia poradiť nie nejakých intelektuálov s ktorými nie sú problémy a to je za tými číslami.
23. 6. 2017   anonym
ďaľší problém personálne agentúry, účtujú vysoké provízie za sprostredkovanie práce, toto je problém cca 25 rokov, ďaľší vratky dph, pretože produkcia ide na vývoz a ten je bez dph, to by ste pozerali, aké peniaze na vratkách dph inkasujú, zsk vw za rok 2016 cez 5 mld.slovom 5 miliárd eur, to je číslo a oni sa idú baviť o desatinách percent na zvýšenie platov, piech a ďaľší šéfovia berú astronomické peniaze, všetky divízie vw , t.j. audi, porsche, bentley, obrovské predaje, slovenskí šoféri, ktorí majú špinaví softvér dostali prd oproti amerike, ale chyba je v nás, 25 rokov tolerujeme v politike špiny, bez chrbtovej kosti a štipky charakteru a už vrchol bol, že sme tolerovali narkomanov ako počiatek, so zdegenerovanými hlavami a to už nehovorím o buzerantoch v smere-pelegrini, maďarič a iní, fuj, hnus odpor a stoka,
23. 6. 2017   Dig
Určite by si management vedel uskromnit alebo viac rozdeliť so zamestnancami kedy sa chcelo - niekdy ma z toho divný pocit, ze šéf šéfov, figu vyrobí a berie viac ako zamestnanec, ktorí vyrobí reálny produkt na predaj. Tiez by som povedal, ze tych šéfov a vedúcich je viac ako je zdravé a bez týchto ludi sa pracuje rovnako ako s nimi, ich prínos k reálnemu produktu je minimálny.
23. 6. 2017   Murkoslav
Prínosom slovenských zamestnancov je vysoká odbornosť, pracovitosť a svedomitosť. A to Nemci dobre vedia. Preto akékoľvek vyhrážanie sa z ich strany o presune výroby inde, sú len plané vyhrážky. Zatiaľ sú ešte naši ľudia odborne vzdelaní, ale nastupujúca generácia túto devízu mať nebude. Školstvo je zlom stave. Zostane len devíza nízkych miezd.
23. 6. 2017   anonym
V tomto s tebou súhlasím.
23. 6. 2017   hnus
západ potrebuje otrokov. a novodobými sa stali všetci z postsovietskeho bloku! nízke platy a dovoz treťotriednych potravín zo západu - to je tá ich demokracia. celá eú je len veľký podvod.
23. 6. 2017   jahňátko
Táto veta "nemá chybu": Bershidsky pripomína, že za pozoruhodné zotavenia z chudoby komunistickej éry vďačíme práve presne takým firmám, ktoré sú dnes cieľom kritiky.
... a kam ide zisk? To nám prišli pomôcť? Čo nám ešte zostalo po divokej privatizácii a rozpredaní majetku?
Pôda! A aj na tú už vymýšľajú zákon ako ju rozpredať ľuďom či firmám z bohatých krajín.
23. 6. 2017   working class hero
z "chudoby", z ktorej dodnes drviva vacsina zije..
23. 6. 2017   Szekeres
dalsia hlupost v clanku, ale typiucka a casto sa opakujuca: naco otravuje s udajmi o vyssich zivotnych nakladoch v Ge/Au? Tie nikoho nezaujimaju. Kazdemu ekonomovi je jasne, ze kauzalita je presne opacna. Vysoke zivotna naklady (ceny spotrebneho kosa) su determinovane vysokymi zarobkami a nie naopak, ako sa to autor pokusa podprahovo podsuvat. A samozrejme, realne tie ziv. naklady v Au/Ge zas o tolko vyssie nie su.
23. 6. 2017   anonym
Ja ziem a pracujem v nemecku,od 2003,a mozem ty povedat ze su nakladi na zivot ovela vysie ako na svensku!Dane su enormalne,zubary,al ebo sluzby,a nedaaj boze ked dom staviat??Mal som mensiu stavbu,a a platil som za remeselnika 38eur na hodinu bez dane!!!
23. 6. 2017   lubos
Tak prid na Slovensko, tu je to lacnejsie. Nechapem preco zijes v takej drahej krajine.
24. 6. 2017   MK
38 eur na hodinu, to je tak 4 nasobok toho co u nas ? Zivotne naklady o tolko v priemere vyssie urcite niesu. cca 1/3 zivotnych nakladov je u mna strava a ta tam omoc drahsia v priemere nieje. Restiky ma nezaujimaju, len ceny v potravinach.
23. 6. 2017   Szekeres
tych sprostosti v clanku bolo viac. Napr. >>>Ak by ... náklady na prácu v BA ... sa musia priblížiť nákladom v Nemecku, prestane mať zmysel presunúť výrobky s vysokou maržou do východoeurópskej lokality<<< ZA prve, vyroba aut nie vyroba s vysokou marzou. Za druhe, ak by sa aj mzdove najlady dotahovali, a germani by vsetku produkciu chceli prestahovat na svoje uzemie, muisia coskoro narazit na problem, ze - nejsou lidi. To znamena, ze stale by im zostaval duovod vyrabat v koloniach. Alebo, nech si to riesi pomocou migrantov, ale nech nas snimi potom neotravuju. Autor povazuje za realisticke ze vsetky produkty predavane na EU trhu budu vyrabane na germanskom uzemi?
23. 6. 2017   Dig
Súhlas, ak ked to co jeme je aj na nas Slovákoch, ked veríme poverám viac ako realite a ideme po akciách v obchodoch ako osy. Pritom nikto z tych co toto vymýšľajú by sa to ani neobťažoval kupovať. Ako úplný základ odporúčam film Česky sen, ked vam to nedôjde pri nom ste stratený prípad.
23. 6. 2017   queczall
to se uvidi teprva
23. 6. 2017   Lolo
Ak po rokoch maju odvahu napisat, ze ludia prisli na to, ze Slovakistan a mnohe dalsie krajiny na vychode EU, su len europske kolonie centralnej Germanie, tak objavili koleso ku tragacu.
Problem je, ze su krajiny bud protektoraty, alebo kolonie.
Neviem co je lepsie, alebo horsie, ale priamy protektorat, ani kolonialna sprava krajiny, ci dominium, nieje integralna europa a uz vobec nie europska unia.
A nieje to ani napodobenina Commonvelthu, ale ani Sovietskeho zvazu.
Je to III risa v pokracovani, bez hakovych krizov.
Najvatsi problem je, ze vlady vo vychodnych koloniach, alebo dominiach, su napriklad v Slovakistane konstitucne kleptokraticke.
Rozkradaju aj to malo, co otroci na poplatkoch a odvodoch, ci daniach odvedu statu a tvaria sa pri tom bravcove hlavy europsky a silno.
To je nebezpecenstvo, ktore pretrvava
23. 6. 2017   Pietro
Všetci zamestnanci spojte sa !!! Nedajte sa a vydržte len v jednote je sila historické výroky sa opakujú.
1/2staršie