Názory čitateľov


Názory k článku:
Ruská platobná karta mieri do Európskej únie, Česko by sa mohlo stať prvou krajinou kde začne fungovať

22. 6. 2017   Lolo
A ja tomu fandim..
Ak v EU obmedzia, alebo budu eliminovat a rusit hotovost, tak pre bezradnych motrokov, aj Rubel a karta MIR bude dobra alternativa.
Najvatsia hrozba, pre MC a VISA, je v tom, ze ak sa prepoja technologie MIR na platobne systemy elektronicke, tak bude mozne posielat anonymne peniaze, celkom anonymne, chudakovi na mobil a prijimat tak sice virtualne, ale aspon realne, po prepocte rubel-eur nejake love a vybrat si ich hotove, niekde v maticke rusi.
Na strane druhej, je to tazka palba, na konvencne platobne systemy, ktore nas drzia za gulky a pripadne ine organy, aby sa eliminovala anonymita prevodov.
22. 6. 2017   fero z BA
hihi --- ruské mokré sny
22. 6. 2017   anonym
ďalší protiúder, zasadený Ruskom západným nepriateľom
ktorým Rusi už rozbili monopól v platobných kartách, sociálnych sietiach, bezpečnostných protokoloch, navigácii...
22. 6. 2017   anonym
A v čom vnímaš ten "protiúder"?
Z obchodného hľadiska Ruský platobný systém nikdy nebude konkurovať VISA a Mastercard. Celkovo vo svete je vydaných okolo 1 mld. kariet.
Rusov je niečo cez 140mil. z toho ak 30% rusov má priemerne dve karty, potom potenciál Ruského platobného systému je do 90mil. kariet
Rusy tým len jednoducho riešia závislosť na západných platobných systémoch a teda takto chcú eliminovať možnosť odstavenia Ruských bánk na základe rozhodnutia západu napr. o ďalších sankciách.
Lenže sankcie v extrémnom prípade môžu riešiť aj zákaz ruského platobného systému. Jedine, čo tým získali, že ak by boli zakázané VISA a Mastercard v Rusku, nekľakne im rýchlo ich ekonomika.
22. 6. 2017   anonym
Protiúder je v tom,
že z operácii z tých 90 miliónov kariet, ostane zisk doma v Rusku a netečie už na západ. A to je pekná kôpka peňazí, či ?
Keď som bol v Kazachstane, tak mi VISSA robila úhrady v kurze EURa na Tengge v pomere 1:240
a Nur bank mi to zmenili Eura na Tenge v kurze 1:405
22. 6. 2017   fro z BA
EU a VISA neumožní rusom vstup a dostanú také bezpečnostné a iné podmienky, že to nesplnia a vybavené. Nech rus dá protiúder napr. v leteckom alebo automobilovom priemysle tieto boľševické výmysly nech si nechá doma
22. 6. 2017   anonym
Potenciál Ruska je menej ako 10% terajšieho obchodu VISA a Mastercard. Zároveň si je potrebné uvedomiť, že tento potenciál sa naplní, iba ak 100% Rusov bude využívať iba karty Ruského platobného systému.
Teda zároveň platí, že VISA a Mastercard zvýšia svoje objemy o 10% oveľa skôr ako stratia 10% v Rusku.
Toto nie je žiadny protiúder.
22. 6. 2017   anonym
Všetko má svoj potenciál, ale ak sa jedná o Rusko tak dúhový mudrlanti z Blavy vedia všetko najlepšie. Rodený ekonómovia partnerov rovnakého pohlavia.
22. 6. 2017   bigmick
Bratislavu z toho vynechaj...
Čo sa týka dúhových mudrlantov, tak Tí sem naliezli hlavne z východu!
1/1