Názory čitateľov


Názory k článku:
Slováci začínajú uprednostňovať založenie spoločnosti pred živnosťami

19. 6. 2017   MV
Komunisti predpokladaliu, že zápas o socializmus sa vyhrá pomocou veľkých priemyselných komplexov a k tomu potrebovali ideovo zjednoteného hegemona tejto premeny, robotnícku triedu a nie rozptýlených živnostníkov. Revolučnosť sa ale stratila a ani sa nedala prejavovať, nastúpilo direktívne plánovanie a riadenie. Živnostníčením by neboli mohli plánovať vzostup Slovenska, ktoré bolo agrárnym príveskom ČSR I. a naviac studená vojna, dominancia ťažkého priemyslu, nedostatok spotrebných tovarov, nezákonnosti. Nepotrebovali nejakú živnostenskú medzitriedu, predsa jedni boli dobrí a tí druhí boli zlí. Ideovo by to nebolo priehľadné, pretože by vlastnili výrobné prostriedky.
18. 6. 2017   fero z BA
pre komunistu bol živnostník vždy triedny nepriateľ. Dnešným komunistom sa opäť darí - živnostníkov ubúda
18. 6. 2017   anonym
Na slovensku komunizmus nikdy nebol, preto nemohol byť živnostník nepriateľom štátu. Máš pravdu živnostníkov ubúda pretože zakladajú spoločnosti. Ja si dobre pamätám časy dávno minulé, ale bol to socializmus. Republika sa volala Československá socialistická. Ak si to nezažil, tak si to naštuduj nech nevyzeráš ako sprostý fero z blavy.
19. 6. 2017   anonym
Fero z BA netvrdil, ze tu bol komunizmus. Urazas bezdovodne!
19. 6. 2017   Lolo
Okrem komunistickej strany, plnej byvalych kolaborantov, najdlhsie sa u nas v CSSR, udrzala pravicova strana, po 48 roku, strana zivnostnikov.
Ale potom, ked Komancom bolo trnom v oku, podnikanie, tak urobili aj na zivnostnikov pogrom. to uz boli 50te roky a vesalo sa jedna radost. Ostatny makali v gulagoch, alebo PTP.
1/1