Názory čitateľov


Názory k článku:
Ďalší posun vo vnímaní peňazí: Generácia Z to nie sú millennials

13. 9. 2017   anonym
to plati mozno v amerike... som Y mam fajn pracu za fajn peniaze a aj ked zarabam nadpriemer tak jedine na co momentalne setrim je dom aby som sa mohol co najmenej zadlzit (moj pohlad do 10 rokov)... setrit na dochodok ma momentalne ani nenapadne nehovoriac o tom ze moj osobny nazor je ze sa ho pri sucastnej politike predlzovania odchodu nedozijem alebo budem za vodou z toho co nasetrim po oddlzeni a spravim si dochodok sam ked uznam ze mam dost...
13. 9. 2017   nazor mileniala
ja som milenial (1988). taku znozku kecov o generacii x som uz davno necitala. samozrejme, ze generacia x ma najviac dlhov. co mozete porovnavat nasich rodicov a terajsich ani nie 20-tnikov? generacia z este nema deti. len pride cas, ze im vypadne na nejaku dobu prijem a budu musiet zivit deti, zaplatit im cosi v skole a pod. potom uvidite ako rychlo budu nuteni siahat aj po kreditkach, ked nic ine nebude. taktiez maju lepsi servis a lepsie regulovany statom nez mali nasi rodicia. nasi si museli vo vyssie uvedenom pripade pozicat z predrazenej uzernickej kreditky. generacia z ma rozne sms pozicovne a pod. naviac stat ich chrani tym, ze urcuje maximalne uroky za tieto pozicky, takze su ochraneni od uzery (nie som si ista ci ten zakon uz plati, ale viem, ze sa prednedavnom o niecom takom pisalo). takze sa tu porovnanva neporovnatelne. na zaver este poznamka: myslim si, ze toto je len propaganda pre obmedzenie hotovosti. generacia z by sa mala zobudit. peniaze, ktore nemate v ruke su neni vase a banka v ktorej ich mate je vasim panom.
13. 9. 2017   Lolo
Najviac si mozu rozbit drzku ludia, ktori nemaju skusenosti, ale predpokladaju, stabilny rast.
generacia Y, nezazila vojnu, ale aspon totalitu. Generacia Z, je uz len odpadnym produktom, neplanovaneho rodicovstva a presviedcanim o ich jedinecnosti, si rozbiju hubu vtedy, ked ich miesto zaujmu roboty. Minula generacia este o svoje miesta bojovala z lacnejsimi vychodniarmi.
14. 9. 2017   anonym
Ja som tiez v generaciii Milenians (1982). Mam teraz 3 male deti. zacinaju chodit do sklolky. Zakerna otazka vieke kolko stoli dieta v skolke ?? 33 ecok a to som este z lacneho kraja. V BA je to cez 50. Ked mate manzelku stale na materskej. Ako krasne mi pomaha stat do zadlznia, ze. Zarabam nadpriemerne, snazim sa setrit na vsetkom, nakolko mam hypa ako kazdy mlady (ktory ma beznych rodicov, ktory boli v 90-tych rokoch sprosty a nekradli). nemam ziadne ine dlhy iba hypoteku. Nevlastnim ziadne kreditky ani ich nechcem. Snazim sa co najrychlejsie oddlzit, nech mozem setrit detom. Zasadne pouzivam hotovost = banka nema informacie kde nakupujem, co nakupujem a ako zijem. Davajte si pozor, co ukazujete banke, veselo sa obchoduje s vasimi informaciami.
1/1