Názory čitateľov


Názory k článku:
Kam až poletí kryptomena: 25 000 dolárov za jediný Bitcoin!?

26. 5. 2017   kakadu
Iba blázon investuje do kryptomeny,
ktorá nemá žiadnu reguláciu ani pravidlá
a jej hodnota pokojne môže byť výsledkom najväčších burzových zločinov, ktoré doposiaľ história poznala,
nakoľko obchodovanie s touto chimérou nemá žiaden bankový a burzový dohľad, ktorý by transparentne potvrdzoval pravosť a legálnosť obchodov s touto menou.
Je to rovnaká investícia ako na ruletu
26. 5. 2017   xXx
Je to bublina podobná svojo času bubline s dranými kovmi pred niekoľkými rokmi. Tiež boli predpovede kde až zlato poletí +3000USD/uncu až po 10000$/uncu. Bitcoin je v porovnaní s trom so zlatom rádovo menší, preto je ho aj oveľa ľahšie manipulovať a to sa práve teraz deje. Úzka skupinka na tom zbohatne a zvyšok príde o podstatnú časť investície. Bitcoin oproti zlatu je len pár núl a jednotiek kdesi v kóde. Nič viac a nič menej. Celá "ťažba" bitcoinu je len neustále omieľanie neužitočného algoritmu v počítači, z ktorého nemá prospech spoločnosť.
Pripadá mi to ako pyramída, kde tí čo boli na začiatku neuveriľne zbohatli s investíciou pár $.
Bublina ako vyšitá, len sa pozrite www.coindesk.co... a pozrite si celý cenový vývoj - All.
Bitcoin môže čistou špekuláciu vyletieť aj na 25000$ a po 5 rokoch nebude o ňom nikto ani len chyrovať.
26. 5. 2017   Frantisek Nahnevany
Podvod na podvod.
27. 5. 2017   saxo
Nie som si tak istý s tým čo tvrdíš. To isté môžeš tvrdiť aj o inflácii na trhu s nehnuteľnosťami. Problémom skôr bude ľahký prístup účastníkov trhu k fiat menám z dôvodu ich neobmedzeného tlačenia. Tie sú kryté ničím iným než dlhom s prísľubom a vierou "vraj" jeho splatenia v budúcnosti a samozrejme aby som zabudol aj armárdou pripravenou vynútiť si dodržiavanie pravidiel. Populárno náučným spôsobom to vysvetľuje Milton Friedman v príspevku Money and inflation https://www.youtube .com/watch?v=THAaIZmx fNA.
K tvojemu logickému záveru o bitcoine snáď len toľko cit. "The world economy is large enough for serious projects to thrive. The childish infighting by misguided fools doesn't change that."
1/1