Názory čitateľov


Názory k článku:
Pacienti budú môcť absolvovať viac preventívnych prehliadok

20. 5. 2017   MV
Prevencia a preventívny charakter zdravotníctva je oveľa širšia otázka ako lekárska prehliadka lebo zahrňuje prevenciu pred rizikovým správaním sa, alkoholizmom, prejedaním, nedostatkom pohybu, kontakty s infikovanými privandrovalcami, prostredie, stres, pracovné podmienky, voda, potraviny, očkovanie.... Teraz Všeobecná poisťovňa ponúka vyšetrenia fibriilácií predsiení ako prevenciu mozgovej porážky. Odsúvaných problémov bude vždy veľa, ktoré majú aj hlboký genetický pôvod len sa to nedá korigovať. V práci sa však netreba s ničím priznať, všetko sa zneužije, že človek nesplnil zdravotné požiadavky, zvlášť pri tom posúvaní odchodu do dôchodku.
20. 5. 2017   Blind Man
Načo sú preventívne prehliadky? Aj tak doktori nič nezistia, pretože ich odfláknu. Keď človek ochorie tak sa ho pýtajú kde bol. No predsa u vás na preventívka, súdruh doktor. A potom už je ticho po "pěšine".
20. 5. 2017   Helena
Tomuto narodu nie je pomoci. Ako citam nazory tak vacsina ako ze ignoruje preventivne prehliadky, ale hlavne ze kritizujeme zdravotnictvo. Ano preventivne prehliadky su prospesne hlavne pre pacienta a nasledne aj pre cele zdravotnictvo, lebo za menej penazi dokazeme uspesne liecbu zdolat. Naozaj sme tak hlupi slovaci, ze si tuto moznost nedokazeme ocenit? V USA ako by boli radi preventivnym prehliadkam zadarmo, tam zdravotnictvo sluzi bohacom nie obcanom a tento model zdravotnictva aky je v USA chce SAS, OLANO a KDH pretlacit na Slovensku. Spoplatnene cele zdravotnictvo, cim by sa z financnych dovodov stalo pre 99% nedostupne a co by to znamenalo? Na to si odpovedzte sami.
19. 5. 2017   MV
Pacienti a preventívky? Skôr je reč o poistencoch aj keď je v tom veľká dávka formalizmu. Na operáciu treba výsledky staré maximálne 14 dní, čo hovorí o premenlivosti vnútorného prostredia a prevencia okolo 70-tky je už len pre tie zlosovacie akcie poisťovní.
19. 5. 2017   peto166
ved aj na tie ktore mozu absolbovat vacsina serie... naco pridavat dalsie? :D toto je len voda na mlyn dochodcom... sory u doktora sa este len prehlbia! :D
19. 5. 2017   Lolo
Najprv vytvorime pacientov, potom budeme preventivne spekulovat, nad nejakou diagnozou a nakoniec budeme preventivne lieceny, aby neuschli od nudy, farmstri, lekari a poistovne.
19. 5. 2017   Murkoslav
Nešťastný názov... Žiadna prehliadka nie je prevencia ani preventívna. Prevencia je také konanie, ktoré zabráni vzniku zdravotného problému. Preventívne môže byť len správanie sa podľa zásad zdravej výživy. Čiže by sa to malo volať Screening, alebo len vyšetrenie.
1/1