Názory čitateľov


Názory k článku:
10 faktov, ktoré by ste o poistení mali vedieť, aby vás nič neprekvapilo

24. 5. 2017   JanJan
Nesmysl, je to inak
17. 5. 2017   Lolo
Jeden zakladny fakt vam prezradim, suhlaste, alebo kydajte.
Ak ma niekto nejaku vec, alebo nehnutelnost, ci vozidlo, mal by mat vzdy, ak ho kupuje v rezerve aspon raz tolko, kolko stoji dana vec.
Ak aj ma len aspon 1/4 sumy na vyse a je zarobkovo cinny a dokaze si odkladat peniaze bokom, ktore by zaplatil za rocne poistenie, pripadne ich vymenit za depozitne kovy, ma takmer niekolko istot.
Ak mu vec dosluzi, ma poistenie doma v sejfe.
Ak sa mu vec pokazi, tak ma opat na opravu doma v sufliku.
Ak mu vec je ukradnuta, aj tak ma poistku doma.
Ak dom vyhori, tak ho nepotreboval, opat ma aspon na hotel.
18. 5. 2017   Szekeres
myslienka na prvy pohlad rozumna, ale akosi..nestiha sledovat beh doby (platila by mozno v sestdesiatych ). A ako by sa tato myslienka vysporiadala s neustalym znehodnocovanim likvidity vsetkymi moznymi mechanizmami ako QE , inflacia, riadena devalvacia, atp atp, bankovy sektor na pokraji rozpadu a ovladany kriminalnym kapitalom, atp atp? Kde by som mal mat tie rezervne prostriedky odlozene?....Aha! Ako ta poznam, napises, ze v ..platine....no comment
18. 5. 2017   Szekeres
ale v princcipe s tebou suhlasim. Kazdy clovek by si mal byt poistovnou sam sebe, predovsetkym. Iba to ho uci zodpovednemu pristupu k zivotu. Rozhodne lepsi pristup, ako vyuzivat poistne kriminalne institucie...
17. 5. 2017   Stanislav
POznám ľudí ktorým životné poistenie výrazne pomohlo. Neplnenie poisťovní v prípade poistnej udalosti o ktorom sa často hovorí je veľmi individuálne tzn. že niekedy sa zlá skúsenosť jednotlivcov paušalizuje a generalizuje na úpoistenie ako také... POdstaené je mať poistku správne nastavenú . Na doplnenie si môžete pozrieť video tu : https://www.youtube .com/watch?v=k4QNtkj_ GFU
16. 5. 2017   Sklamaný zo životnej poistky
Poisťovne sú len na jednu vec - aby Ťa obrali o peniaze. Keď podpisuješ poistnú zmluvu, všetko je super, všetko je krásne, budeš bohatý, všetko je kryté a podobné kraviny. O 20 rokov, keď končí poistka, je zrazu všetko inak. Síce Ti vyplatia nejaké peniaze, ale tá hodnota peňazí je už úplne niekde inde. Samozrejme, že na vine si ty a nie poisťovňa, lebo si si nepripoistil poistku, čiže neplatil podstatne viac peňazí za poistku ... a vzniká začarovaný kruh.
16. 5. 2017   Riki
Proti strate hodnoty sa vieš jednoducho brániť indexovaním. Tú mnohí ľudia, žiaľ, v praxi odmietajú, lebo im dražie poistné. Ale nemôžu sa potom čudovať, že o 30 rokov bude mať suma pri výplate nižšiu hodnotu. Ďalšia vec: ak máš poistku na dožitie, poisťovňa sa na nič nemôže vyhovoriť: vyplatí ti sumu na dožitie (kapitálovka) alebo hodnotu (IZP). Druhá vec je, že poistka skutočne nie je najlepšia forma dlhodobého sporenia, na druhej strane nie každý je ochotný znášať riziko investície.
16. 5. 2017   LII2
to odskodnili v priemere 1200E na udalost hovori za vsetko,
za 1200E si ani dve okna clovek nevymeni, nieto este dom po povodni opravit,,, je to smiesne, ;-))
16. 5. 2017   Riki
Nemate pravdu. Je to priemer, cize su tam skody ako zniceny dom, ale aj drobne skody typu zhoreny mixer. Podstatná je celková suma, čo je zásadné číslo. Ak je niekde plnenie nízke, je to kvôli nízko nastavenej poistnej sume: napríklad tisíce domov majú ešte stále poistku zo socializmu s poistnou sumou 200-tisíc korún, ktorá absolútne nestačí. Síce platia pár centov a sú spokojní, ale len kým nepríde prvá pohroma. Je na zodpovednosti každého, aby si nechal prevetrať majetkové poistky a nastaviť na reálne ceny.
16. 5. 2017   miro
pre ktoru poistovnu pracujes ?
16. 5. 2017   jozef
Ale no tak, staci toho piaru ... Myslim, ze prave @LII2 ma blizsie k pravde.
"Len Allianz - Slovenská poisťovňa aktuálne rieši 282 škôd v celkovej sume vyše 173-tisíc eur. Ľuďom v najpostihnutejších okresoch Čadca, Liptovský Mikuláš, Námestovo a Vranov nad Topľou vyplatí v krátkom čase financie, bez ktorých by si ťažko mohli obnoviť zničené obydlia."
tu je priemer este horsi cca 615 EUR. Ano, urcite ludia, ktorych zastihla potopa budu riesit tak seriozne veci ako zhoreny mixer.
1/1