Názory čitateľov


Názory k článku:
Za všetkým hľadaj centrálnu banku: Každá mena na svete je časovaná bomba

1. 9. 2017   _Majko_
Vo Švajčiarsku je priama demokracia? Na Slovensku je sprostredkovaná demokracia? Vo Švajčiarsku sa priamo koná dohodnutá vôľa? Na Slovensku sa sprostredkovane koná dohodnutá vôľa? Koho vôľa sa koná? Kto je konateľom? Kto je vykonávateľom? Kde je a kde to je? A tak je velmi, velmi důležité zůstat uvolněný v našem každodenním životě. Pokud jste bděle přítomni, je jednoduché se uvolnit, protože pokud jste přítomni, vy sami objevíte svoji napjatost, víte, že to není dobré, a uvolníte se. Někteří lidé se neuvolní, poněvadž přikládají věcem příliš velkou důležitost. Při takovémto způsobu si připomeňte vzácná slova ******: Nic z toho, co existuje, není skutečné. Všechno je neskutečné právě tak, jako sen. Pokud si neuvědomíme své vlastní snění, tak se přepínáte, a myslíte si, že to co se událo v našich snech, je důležité. Máme problémy právě tím, jakoby se událo něco skutečně reálného. A tak když se probudíme, objevíme že je to pouze sen a brzo když zjistíme, že je to opravdu jen sen, a uvolníme se. ****** řekl: Život je velký sen. Tak pokud toto víte, nepřikládejte důležitost věcem, poněvadž to by pak nedávalo moc smysl. Toto je opravdu něco konkrétního, ale ve skutečnosti, to neexistuje. My si o tom myslíme něco konkrétního, a jsme v napětí, ale pokud se uvolníme, můžeme skrze něco, co se zdá relativně důležité, vše zjednodušit. Takto můžeme dělat praxi bdělé přítomnosti v jakémkoliv okamžiku. Když jdete do kanceláře, když kráčíte, vzpomeňte si na to, a uvolněte se.
31. 8. 2017   ZH
Zaujimavý článok. Normálne som musel rozmýšlať pri ňom. Rozmýšlam, či strata a zisk nie sú spojené nádoby. Ak niekto získa, druhý musí stratiť. Ak je to okolo nuly, tak je to asi v pohode. Ale to by mali dokázať špecialisti na ekonómiu. Máme toľko super ekonómov aj s Nobelovou cenou, ale žiaľbobu nečítal som doposiaľ nejakú štúdiu, prečo Švajčiarsko je na tom tak dobre, napr. oproti Slovensku. Je to v tom, že ľudia vo Švajčiarsku pracujú toľko krát produktívnejšie ako my na Slovensku? Alebo je to tým, že všetko sa niekde vytunelovalo a rozkráda sa? Alebo Švajčiarske banky dotujú všetkých vo Švajčiarsku? To je najľahšie povedať. Ale prečo vo Švajčiarsku operátor v pekárni zarába cca 16 EUR/hod. a za nočnú má 100%, čiže vyše 30. A u nás? Prečo je na Slovensku kartelova dohoda medzi firmami, že plat je cca 650 EUR netto pri nepretržitej prevádzke (soboty, nedele. sviatky)? Smerom na Východ ešte horšie. Dokonca vraj na "Východe" (Slovenska, nie Ruska) je informačné prepojenie medzi personalistami také, že ak ste pracovník, čo sa opováži žiadať zvýšenie platu alebo má komentáre (na zlepšenie) k organizácii práce a pod. a má iný názor ako nadriadený, tak sa dostane na čiernu listinu a má skutočný problém niekde sa zamestnať. Je to pravda?
Čo s tým? Takéto je správanie obyvateľov Slovenska k obyvateľom Slovenska. Všetko záleží na konkrétnych ľuďoch.
31. 8. 2017   fero z BA
ak sa v jednotlivom procese na výrobku - službe pridáva hodnota, tak nikto nie je v strate lebo stúpa hodnota výrobku-služby
31. 8. 2017   ZH
Zaujimavé. Takže berieme príklad, že každý predá svoj výrobok/službu. Ten, čo kupuje má dostatok financií. Ako napr. vo Švajčiarsku. Tak mi vysvetli, prosím, prečo? V čom to majú lepšie, ako my?
1. 9. 2017   fero z BA
výkonnosť slováka voči CH,D,A je niekoľkonásobne nižšia a tým aj výkonnosť ekonomiky je nižšia. SR je neporovnateľné s týmti krajina, krajina sa nemeria tým, kto na ako dlho chodí do roboty a či sa pri tom narobí. V SR prakticky nefunguje nič, školstvo neefektívne, zdravotníctvo rozkradnuté, štátna správa nefunguje,...... a ide to takto až po vládu. SR je neopraviteľné, tu je tak všetko rozožraté korupciou, že pomôže len tvrdá ostrá revolúcia. Tento režim je neopraviteľný, takže ľudia sa tu nikdy mať dobre nebudú
1. 9. 2017   URBAN
to prečo Slováci nebudú ako Švajčiari je preto že, Swiss si sami určuje CENOVÚ HLADINU kdež to Slováci sa iba prispôsobujú tej cenovej hladine ktorá je výhodná pre tých ktorý ju nastavujú a nie pre tých ktorý sa jej podrobujú. Príklady z praxe: Nemci sa dohodnú na cene v ich automobilovom priemysle a ostatným nadiktujú ich podmienky ktorým sa musia podriadiť. Na Slovensku nie Slováci stanovujú cenu obilia ale dve nadnárodné korporácie ktorým cena vyhovuje a Slovák sa musí prispôsobiť, cenu ropy stanovujú západom ovládané burzy kde západ rozhoduje aká cena je pre nich prijateľná a nestanovujú ju producenti, toto je pár príkladov na opis toho prečo Slováci nie sú ako Swiss ktorý stanovujú cenovú hladinu a Slováci sa jej iba prispôsobujú. Ak budú Slováci stanovovať svoju cenu ktorá bude vyhovovať Slovákom a budú sa nám musieť prispôsobovať iný, potom sa môžeme rovnať SWISS. A pravdaže vo SWISS by sa nikdy nestalo že, vláda predá strategický podnik ako Slovnaft ktorý je ziskový komukoľvek ako sa to stalo.
31. 8. 2017   dante
ľudia pod vplyvom nákazlivých reklám sa po uši zadlžujú. štáty sa pod nátlakom ecb, mmf a svetovej banky tiež musia povinne zadlžovať, lebo ak nie, tak nasleduje puč, revolúcia, prevrat a dosadenie takých, čo si začnú požičiavať. kto vlastní ecb, mmf, fed? a kto má právo tlačiť peniaze na požičiavanie? nie je to náhodou tiež ecb a fed? to znamená - tí istí ľudia. ak štát prestane splácať, príde o nerastné bohatsvo, pôdu, vodu... lebo vlastníci ecb, mmf a fed-u potlačené papieriky nepotrebujú, oni si totižto vždy dokážu natlačiť a presvedčiť politikov, aby si papieriky požičali. nenažranosť a chamtivosť vlastníkov bánk nepozná hranice - a tam je prapríčina všetkého zla, vojen, útlaku a chudoby.
31. 8. 2017   working class hero
ludia sa zadlzuju kvoli nizkym prijmom a vysokym cenam teda napr. kvoli tomu ze potrebuju byvat, cosi rekonstruovat, auto, vzdelavat sa, nie kvoli reklamam
31. 8. 2017   _Majko_
Systémy umelej inteligencie nasadené pri mapovaní priestoru ekonomických procesov identifikovali zábery vzájomných závislostí vznikania, z ktorých časť sa vizualizovala, sa systémom umelej inteligencie interpretovalo ako možnosť nasledovného vykreslenia zo spektra možností.
"Plánovanie a organizácia výroby v štátnych a nadštátnych rozmeroch, v dôsledku čoho sú riaditeľstvá monopolov nútené podriadiť si štátny aparát všetkými dostupnými prostriedkami, ktorý pre zmenu je nútený pod tlakom koncernov organizovať ekonomické plánovanie celoštátneho rozmeru v záujme monopolov, a presnejšie – v záujme objednávateľov, majiteľov tích monopolov, takto si začína osvojovať novú oblasť činnosti.
A teraz ten proces zašiel tak ďaleko, že štáty pod tlakom nadnárodných monopolov vytvárajú orgány nadštátneho riadenia (MMF, Svetová banka atď.), stále viacej a viacej sa vzdávajú svojej suverenity v oblasti národohospodárskej politiky a financií, avšak pritom sa vyhýbajú samotnému termínu „plánovanie“, aby nestavali súkromných podnikateľov a obyvateľstvo pred otázku o tom, jak sa realizuje prinútenie k plneniu plánov a kontrola ich plnenia v globálnom a lokálnom rozmere a kvôli akým cieľom sa to objektívne koná."
Firmy vyvíjajúc umelú inteligenciu upozorňujú na riziká autonómnych vykresľovaní preto, pretože umelá inteligencia je ako hračka, nebezpečná hračka v rukách vykresľovaní. Majitelia vykresľovaní, výrobcovia vykresľovaní, objednávatelia vykresľovaní, používatelia vykresľovaní, potenciálne obete vykresľovaní, by mali užšie spolupracovať na takých hračkách, ktoré nahradia skresľovania, aby umelá inteligencia nemusela riešiť hračky vysvetľovacích hier, vedúcich priamo k rizikám.
Ale prečo?
Z toho čo máme radi pochádza strasť,
Z toho čo máme radi pochádza – strach,
Ten, kto nemá nič, čo má rád, alebo nemá nič, čo miluje,
Ten nemá ani starosť ani strach.
Lipnutie na zámere zvíťaziť nad druhým, túžba prospievať na účet akejkoľvek bytosti alebo pestovanie akýchkoľvek predsudkov voči akejkoľvek bytosti na základe osobných pocitov príťažlivosti, či odporu, tieto sú samé o sebe príčinou akéhokoľvek utrpenia, ktoré existuje v osobnom živote i v celom vesmíre.
31. 8. 2017   anonym
Drahy Majko a ty si cital, dnes aspon nepovinne od K. Marxa Kapital?
1. 9. 2017   _Majko_
Vážený anonym má na mysli trojského koňa?
31. 8. 2017   Lolo
Problem niesu neustale devalvovane papieriky vo forme penazi, ani virtualne meny, ani "neziskove spolocnosti a podniky", ale problem bude, ze ziadneho kapitalu, uverov, ani investicii, sa nenajeme a ak tak len na dlh, co sa vlastne uz dnes deje.
Byvame na dlh, jazdime na dlh, castokrat aj zereme na dlh.
Tvarime sa svetovo, ekonomicky sa spravame zodpovedne, spotrebovavame a aj sa zodpovedne nemnozime.
V okamihu sa moze stat, ze zrazu nebudeme mat cim a za co jazdit, kde byvat, co robit a ku tomu sa prida vesela stranka problemu, ze zadarmo nam jest nakoniec nedaju, ani humanitarna pomoc nebude za co.
V tej chvili sa vsetko zasa zacne od znova, akorat nadbytok ludi posluzi ako hojivo na polia, kde sa dnes pestuje biopalivo, zajtra zas erteple.
Vsetko tu uz bolo, stary si to pamataju, mlady nechapu a najmladsi su on line.
31. 8. 2017   fero z BA
toto nastane, žijeme v chorej dobe. Ale bude obrovské víťazstvo, ak toto prebehne bez vojny
31. 8. 2017   simon
Predpoklad ze spolocnost by mala dosahovat zisk je blud. Je to strategia a strategia sa moze zmeniť. Okrem toho amazon je zatial primarne obchod, tj predava vyrobky ktore su potencionalne ziskove, aj ked nemusia. Nizke urokove sadzby tu neboli vzdy a ani nebudu. Naviazanost mien na akcie mi pride ako dobry point. Okrem toho nikto netvrdi ze to bolo nieco dobre ze nakupili take suvahy. Myslim ze si vsetci uvedomuju pruser, len co robit ked raz trhy rastu tak rastu. Ked nebudu tak nebudu. Ten krach jednoducho pride to vsetci vedia, len nikto nevie kedy.
31. 8. 2017   anonym
Práve preto potrebuje Trump rozpútať jadrové šialenstvo lebo ekonomika sveta je v koncoch ...
31. 8. 2017   fero z BA
čo motáš? čo má s týmto trump?
31. 8. 2017   ferotybuzerant
trumptard fero, on s tym ma vsetko. a jeho military junta. prakticky dnes ovlada usa 3 geriatricky sialeny generali..
https://www.wik ileaks.org/vault7/#An gelfire
dnes odhalene dalsie vojnove zlociny usa,.
cez windows
31. 8. 2017   fero z BA
ďalšia odvolávka na zdroje ruskej ambasády? už konečne skončite s tými ruskými trollovinami
31. 8. 2017   working class hero
https://www.bloomber g.com/news/articles/2 017-07-04/war-or-rece ssion-might-be-needed -to-break-low-vol-gol dman-says
1/1