Názory čitateľov


Názory k článku:
Krugman: Eurozóna je nefunkčný omyl, ale Le Penová to nezachráni

27. 4. 2017   Blind Man
Treba povolať odborníkov z FED-u. Tí ho zachránia.
26. 4. 2017   Dig
Po dlhom case fajn članok.
26. 4. 2017   Lolo
Myslim si, ze pri vatsom ekonomickom otrase, sa budu najma oni "hegemoni" eura zbavit velmi rychlo.
Je pravda, ze na tom vytazia vela a este urcity cas tazit budu.
Ale ten kto ma malo eur, male dochodkove sporenie, male rezervy uspor, ako su otroci v Slovakistane, nepride o nic, co by vlastnil.
To, ze ludom budu hypoteky, uvery a urokove sadzby prepocitavat naspat na virtualne euro a o svoje kralikarne, chlievy, ci auta prijdu platobne neschopny, je viac menej iste, ale oni niesu vlastnikmi veci, len splacajuci pouzivatelia.
Potom bude vysmiaty zas len hnedoslovakistanec y furou deti v chatrci, lebo daco dostane, daco ukradne a ostatny budu na tom rovnako dobre, len nebudu mat vyrobene na plne davky zasoby deti, na dalsie davky.
To bude na hrubo znamenat pre slovakistan koniec eura.
Mozno sa budeme vrtat v nose a ked budeme hladny, postavime zase ploty a na miesto repky olejnej, budeme zase mat erteple a kapustu.
Bohatsi nejaky bocik ku tomu.
Koniec eura by znamenal v konecnom dosledku, len prakticky dopad toho, co dnes si otroci nepripustaju, lebo kolotoce sa tocia, cukrova vata je na sekeru a vlastnictvo veci na pozicane, je take uzasne a blahobyt je na veky isty.
Neda sa povedat, ze by sme boli vo vatsej prdeli, ako sme historicky uz boli, lebo v case sa stale posuvamne.
Len zrecyklujeme to, co ostalo a pojdeme dalej.
Mozno bude u vlady Kotleba a u frantikov Lepenka, v Germanii nejaky novy diktator co zavedie demokraturu a budeme veselo chatovat, ak nam ostane na internet.
26. 4. 2017   Szekeres
inymi slovami, prijatie eura znamenal vstup do otroctva, kedze pripadny rollback prakticky nie je mozny. Obzvlast natvrdo to plati pre male satelity, ktore nie su hegemonom monetarneho diania. Prijatim jednotnej meny niekto vyhral a niekto iny prehral. Tomu kto prehral nie je umoznene urobit korektivne opatrenia, krok spaet. A teda, ten kto vyhral, vitaz, berie vsetko. Multipilikativny efekt pre vitaza. Po saturacii vlastnych pozitivnych ekon. ukazatelov mu zostava este dost i na korumpovanie lokajskych vlad v satelitoch.
26. 4. 2017   Lolo
Alda a Nazor, mylite sa obaja.
Mame v oboch krajinach kleptokraticko- oligarchicke, konstitucne postkomunisticke vlady, ktore likviduju vlastne narody, pre vlastny osobny prospech.
Je to dane vyvojom a rovnakou vychodzou poziciou po prezleceni kabatov, komunistickych svini v roku 1989.
Vyhoda RBM je v tom, ze ma blizssie ku Germanii a jej sfere vplyvu a vyhodou SR je, ze sme v podstate taka kolonia, ktora ma blizssie ku RF.
Debilov v politike mame redundantnych, stary STBaci sa dostali zo Slovakistanu, do vrcholovej politiky RBM a su dokonca na prvych miestach oblubenosti, napr. Babiscone.
Co na zaver, ze je zbytocne sa zaoberat debilitou politikov, ale hladat ich slabe miesta a pokusat sa ich zbavit. Demokraticky to ale nepojde ani v RBM a ani Slovaksitane, lebo su silny, ako cela EU, stoji za nimi, podobne, ako za Polytbyrom Breznev v roku 1968, ked sem napochodovali vojska varsavskej zmluvy.
Navyse v RBM sa obajivili zasoby lithia na Cinovci, takze sfera vplyvu Germanie, je zarucena, do vytazenia zasob /asi 20 rokov/ podobne ako od rok 1948 uran do roku 1960/
26. 4. 2017   Dig
Dobre sa to čítalo LoLo
26. 4. 2017   Lolo
Drahy Dig, tebe sa to mozno dobre cita-lo, ale mne sa to velmi, naozaj velmi zle pise. Je to sice len moj nazor, ale ako roky bezia, obavam sa, ze nebude daleko od skutocnosti.
A to som napisal a nieje to ani vtipne, ako sa aspon obcas snazim.
26. 4. 2017   Alda
Dlouhodobě píšu,že €uro je ekonomický nesmysl.
Jeho konec pošle malé chudé státy,které do toho nesmyslu vlezly,do velikého ekonomického maléru.
Týká se to především ekonomicky slabého a bezvýznamného Slovenska.
26. 4. 2017   nazor
cesko je smetiskom europy a ty nazyvas slovensko bezvyznamnou krajinou??? ubohy cesky sprostucky honza ...
26. 4. 2017   Alda
Za normálních okolností by jsi mi nestál ani za odplivnutí,ale ty mě urážíš.
Tak tedy čti.
Ekonomika vaší gubernie stojí výhradně na montovnách pro vás otroky.Sami nic nevlastníte,nic nevymýšlíte.
Máte děsivé makroekonomické výsledky.
Vládne u vás neokomunistická a extrémně nacionalistická klika plukovníků.
V ČR je 25.000 studentů na VŠ,350.000 pracujících,a celkem cca 550.000 lidí,všichni Slováci.
Lékaři,sestřičk y,umělci--to všichni chtějí do ČR.
Vám zůstává čím dále tím více pouze hloupých lidí,dělníků,bačů a cigánů.
ČILI OD VÁS PERMANENTNĚ UTÍKAJÍ MLADÍ,CHYTŘEJŠÍ A PRACOVITĚJŠÍ lidé.
To je realita.
A o ČR se neobávej,my jsme ekonomicky stabilní a to se nezmění.
Příště si nedovoluj mě urážet,to si vyprošuji!!!
26. 4. 2017   pepan
mi zišiel na um aeromobil... ale vlastne nemá ani cenu odpovedaď čecháčkovi, ktorý si žlč vylieva, kto vie prečo, na slovenskom webe.
26. 4. 2017   Dig
Zbytočne sa urážaš - ved ma pravdu.
26. 4. 2017   Dig
Absolútny súhlas pane.
26. 4. 2017   MV
Štandardné politické strany v ČR nateraz neponúkajú žiadnu víziu, čo urobiť s terajšími antagonizmami, možno majú Česi nádej, keby zvolili Okamuru, možno by sa niečo dalo urobiť s reštitúciami, ale škandály ako OKD sa už nepodarí napraviť. Nemám z toho radosť a nemám radosť z tej society v Teplicích, ale je tu nádej, že sa Česká republika dokáže etablovať ako významný priemyselný štát aj bez vzdelávacích programov ako Edison, nožno treba rozpustiť Senát a nenechať sa zaslepiť šovinizmom.
1/1