Názory čitateľov


Názory k článku:
Pre zložitosť prepočtu dôchodkov je nemožné zverejniť kalkulačku na ich výpočet

24. 4. 2017   Blind Man
To akože budú prepočítavať ručne alebo s logaritmickými pravítkami?
24. 4. 2017   Ekvity
opravujem:*tak boli zvýhodnení *........
A tí,ktori mali super job len od roku 93-03,
a v tom zmysle navrhovaná novela z má pokračovať .
Na tých,ktori boli ochotní od roku 90 pracovať aj za pre nich nevýhodnejšich podmienok tí zostali naďalej znevýhodnení a teda aj diskriminovaní im prepočet a dorovnanie dôchodkov nebolo doteraz umožnené.
Pritom starodôchodcom sa budu penzie prepoćitať už 3.x od roku 2004 .
V poriadku ,ale prečo nemajú právo na dorovnanie dôchodkov tí,ktori mali svoje roky s POMB 1-1,5 pred rokom 90 odpracované ale pre nespravodlivý neprimerane tvrdý limit 0,6 v roku 2004,ktorý novelou poslanci z decembra 2004 promtne zrušili s platnosťou od júla 2005 ,ale už poškodeným doteraz neboli dochodky prepočítané a dorovnané !
PRAVO NA ROVNAKÝ PRISTUP OD ROKU 2004 DOTERAZ VŠETCI DÔCHODCOVIA OD R 2004 TEDA NOVODOCHODCOVIA NEMÁME!
24. 4. 2017   Ekvity
Ak by malabyt dodržaná zásada zakona spravodlivosť pre všetkych
NEMINEM LAEDERE /nikomu neškodiť/a právo na rovnaký pristup malo by byť každému kto ma dodržaný počet započitanych rokov vypoćitat Pomb z jeho pre neho najvýhodnejších 10 rokov !
Tak boli zvýhodnený ti čo od roku 90 neodvádzali odvody ak aj pracovali nepriznali príjem boli v evidencii ÚP poberali dávkyatď roky v evidencii sa im do roku 2003 započitali do dochodku,síce s nulovým príjmom ale o to lepšie pre nich nepokazili Pomb pred rokom 90!
24. 4. 2017   ekvity
Radičová chce rátať penziu inak
PRAVDA, Patricia Ďurišková 21.12.2005 00:00
Páči sa mi to0
Tweetnuť
Pri výpočte penzie by sa mali brať do úvahy všetky odpracované roky, nielen zárobky od roku 1984, ako je to dnes. Takúto zmenu chystá ministerka Iveta Radičová pre budúcich dôchodcov.
 Započítavanie všetkých rokov znevýhodní ľudí, ktorí mali po roku 1990 vyššie príjmy, pretože v minulosti ľudia zarábali málo a ich platy zväčša neprekračovali priemernú mzdu. Naopak, pomôže tým, ktorým sa po roku 1990 nedarilo.
Podľa ministerstva práce bude takáto úprava spravodlivejšia, pretože zohľadní skutočné celoživotné zásluhy. Radičová ju chystá v pripravovanej novele zákona o sociálnom poistení, ktorú predloží začiatkom budúceho roka. Odborníci však poukazujú na ťažkosti, ktoré budú so získavaním údajov o zárobkoch spred 40 rokov. Údaje totiž v Sociálnej poisťovni v mnohých prípadoch chýbajú.
„Mám vážnu obavu, že s dokladovaním príjmov budú veľké technické problémy,“ konštatoval jeden z tvorcov pôvodného zákona, štátny tajomník Ľudovíta Kaníka a bývalý šéf Sociálnej poisťovne Michal Horváth. Rezort pod vedením Kaníka najprv určil, že sa budú brať do úvahy len príjmy od roku 1994, neskôr sa obdobie predĺžilo o ďalších 10 rokov. „Práve Sociálna poisťovňa pred dvoma rokmi tvrdila, že nie sú schopní zabezpečiť údaje z minulosti,“ dodal Horváth
23. 4. 2017   anonym
záver :slovakistan je podľa všetkého banánová republika je absurtné takéto konanie vlád od 89 roku to je totálna likvidácia obyvatelstva ktorý vybudovali tento štát ktorý je od 89 rozkradnutý nesporne podľa tr. zák. sú zodpovedný všetci ktorý sa vládnutí zúčastnili teda podstata spočíva nie je tu valorizácia neprebieha ako to má na mysli zák. čím ústava je hrubo porušovaná teda nedodržujú sa platné zákony ústava je jasne definovaná chrániť obyvateľov štátu záver je faktom prvá Amnestia Prezidenta je neplatná kde bol nasmerovaný do omylu je možné bol vydieraný pre syna a následné amnestie sú v rozpore plne z ústavou v tom čase platnou najme keď je konané proti národu a jednotlivcovi štátnou mocou ktorá bola zneužitá a v rozpore zo zákonmi
1/1