Názory čitateľov


Názory k článku:
Poľnohospodárska pôda sa nemôže vnímať ako investičná komodita

20. 4. 2017   Szekertes
csicsai - do basy
fecko - do basy
v tejto krajine neexistuje zakon na ochranu hosp. sutaze? alebo neexistuju prokuratori. Alebo neexiustuju neuplatni prokuratori..
20. 4. 2017   Lolo
Vidiek bol systematicky zlikvidovany a pretransformovany na agropriemysel uz po bolsevickom puci.
Dnes poda je investicia, ktoru si kupi len ten, kto z nej dokaze vydolovat maximum, avsak to sa bez agrotechnologii a brutalneho industrialno- polnohospodarskeho modelu robit neda.
V podstate ak poda je schopna plodit cosi, co je alternativou ropy, alebo benzinu, tak je uplne nepodstatne, ci nejaky obyvatelia vidieka, maju co zrat.
Lebo ak na jednej strane su peniaze a schopnost si podu kupit a aj ju obbhospodarovat, bez ohladu na to, co tam vlastne rastie, alebo za par rokov rast bude, tak na druhej strane su nejaky obyvatelia vidieka, ktory kedysi robili v JRD, ale dnes su na davkach, alebo na praskoch, pripadne mrtvy a chalupari, ci luftaci, im je srdecne jedno, co na tom poli rastie. Mlady aj tak ryt hlinu nepojdu a volmi orat dnes, je hlupost.
Pokial teda neudre taky hlad, ze zjedia agropodniky a agropodnikatelov a nakoniec zaseju rucne, ako prastary otcovia a cyklus sa moze opakovat.
Ludia aj tak vymieraju, na co je poda hlupakom, ktorym sa nechce robit, ale postupne ju radsej predavaju, uziju si a aspon sa nemusia kukat, ako im lezia role ladom.
1/1