Názory čitateľov


Názory k článku:
Počet penzistov na Slovensku sa za dekádu zvýšil o 139,3 tisíca

15. 4. 2017   MV
Problém bude nielen s počtom dôchodcov, ale aj so samotným modelom ako dôchodky priznávať, pretože šedé myši budú propagovať dokonale rovnostársky model napríklad 10 až 20 e každému rovnako za odpracovaný rok bez ohľadu na to, čo robil a koľko odviedol na poistnom. Je to v rozpore s myšlienkou II. piliera, ktorá sa ukáže ako nefunkčná, keď príde na reálne požiadavky dnešných mladých a neúnosná solidarita definitívne sa skončí. Nadväzné predpisy sú ešte väčšia džungľa napríklad niekomu pridajú k 501e 1e a stratí príplatok na stravné lístky alebo možno existuje ešte lepší príklad.
Keď sa v kľude a bez emócií nad tým zamyslím, dochádzam k záveru, že sociálna otázka je finančne na ideálnej úrovni neriešiteľná, zvlášť pri predlžovaní odchodu do dôchodku a výraznom poklese zdravia. V mladosti sa tiež nedá do nekonečna zvyšovať náhrada príjmu na materskej a priznávanie náhradných dôb. Ilúzie o nepodmienom príjme nestoja na Slovensku za diskusiu.
14. 4. 2017   Blind Man
Ma dôchodcovia by sme si zaslúžili veru vyššie dôchodky. Čo sme vybudovali pod bičom komunistu, po 1989 roku takí hajzli ako Mečiar, Dzurinda s Miklošom, Fico a Radičová rozkradli. Ešte aj 100 mld. dlhopisov sme museli splácať za vykradnuté banky. Takže prajeme si dlhý a hlavne zdravý život. A mladí nech sa snažia. Nikto za nich ich boj nebude hrať.
1/1