Názory čitateľov


Názory k článku:
Táto krajina nie je pre starých: Preceňované strat-upy a vynálezy skutočne podporujúce ekonomiku

13. 4. 2017   MV
Toto je jeden z veľmi mála príspevkov, kde sa uvažuje o tvorivom potenciále starých ľudí, teda tých po 40-tke. Na Slovensku nikoho nenazvú starší občan, buď je to takzvaný "senior" alebo babky a dedkovia. Mladí ľudia ani neuvažujú, že to mohli byť ľudia na vysokých školách, ministeratvách alebo mali na starosti významné pracovné posty. Ľahko sa to povie, že niet miesta pre starých, ale nikde som nikdy nečítal čo s nimi ďalej? Do Afriky ako export - import? Počul som taký názor, ale to by znamenalo, že DPH budú platiť na južnej pologuli a importovaná polovica mladých darebákov by sa živila kriminalitou.
Začínajúca firma môže mať nápad, ale ako dlho vydrží pri superrýchlom morálnom zastarávaní výrobkov? Tovar nie je kde umiestniť a dnes by do Európy by importovali tisíce ton tovarov, keby sa dali predať zadĺženým mladým.
13. 4. 2017   Lolo
Problem startupov a malych firiem v SLovakistane je ten, ze obvykle sluzili mocnym, alebo "nasim ludom" na pranie penazi.
Sprofanovali sa aj garazove firmy a aj schrankove firmy, dohodari sa stali nevyhodnymi, male firmy, platia velke odvody, alebo obrovske pokuty, aby tie velke firmy odvody platit nemuseli, pripadne mohli dostavat subvencie, dotacie, eurofondy, alebo ziadat stat o vseliake ulavy.
Male firmy, zivnostnici, male s.r.o,cky maju problemy kam sa len clovek pozre.
Ako vytvorit startup v kolonii EU?
V podstate ak by vznikla dnes firma ako Microsoft v Slovakistane, tak by ju urady a stat, rozniesol na kopytach, len samotnom zaklade.
Keby do tej garaze prisiel na kontrolu niekto z UP, tak vsetci co su v garazi, co tam daco robili, su v prdeli, lebo tam neboli legalne zamestnany.
A podobne ficurky..
Takze ak sa chces dobre mat, tak musis utekat..
13. 4. 2017   zonaA
musis zutekat
13. 4. 2017   Szekeres
hlupak! ano, emigrujuceho paetdesiatnika budu vsade vo svete vitat s otvorenou narucou...
13. 4. 2017   Ado
pre hlupáka , každý hlupák.....
1/1