Názory čitateľov


Názory k článku:
Ľudia v USA sú až žalostne nepripravení na mimoriadne finančné výdavky

9. 4. 2017   URBAN
jedno sú načačkané USA filmy a iný je život v USA , ten kto videl všetky štvrte v mestách tak by vedel, že okrem pár milionárov a 10 percent strednej triedy sú ostatný zadlžený žebráci s ktorých cca. 40 miliónov nemá zdravotné poistenie a žije v nájmoch, pere vo verejných práčovniach lebo nemá na vlastnú práčku a podobné reálie zo zeme slobody.
9. 4. 2017   EUASS
URBAN A TY SI BOL V USA? ALEBO TI TO HOVORILA PRI KOLIKE STARA MATER KED TA USPAVALA? JA SOM TAM ZIL 15R A NIC PODOBNE SOM NEVIDEL. TO ZE SU TAM VEREJNE PRACOVNE JE FAKT..ALE NIE PRE ZOBRAKOV. AJ POSLEDY EMIGRANT SI V AMERIKE MOZE DOVOLIT PRACKU KUPIT AK CHCE. BOMOVIA SU TAM TAK AKO VSADE INDE. A KED SI TAM BOL TAK ISTE VIES POROVNAT KUPNU CENU TAM A TU V SLOVAKISTANE. CENY ROVNAKE AKURAT PLATY DIAMETRAKNE ODLISNE,ZE?
9. 4. 2017   URBAN
urážať môžeš ale realita v USA je horšia než sa prezentuje, cenovú hladinu neporovnávam tá je rozdielna v BA či Michalovciach , drogy, gangy a štvrte kde ťa oddrbú za 20 dolárov na drogy, kopu šlapiek pri dialniciách, zlatokopky pri milionároch ako pani v Bielom dome, dlhy štátu, miest, rodín, jednotlivcov, za štúdium, za nehnutelnosti, a mohol by som pokračovať . Áno majú sa tam určité skupiny ludí dobre no sociálne a dalšie istoty v Sr či Európe sú pre USA ako zdravotné poistenie v nedohľadne. Ak nemáš poistenie a zoperujú ťa spravia ti faktúru za ošetrenie a môžeš splácať a kopu iných príkladov. Tu je bezplatné štúdium v dennej forme a v USA si musíš zobrať školský úver ak nemáš štipendium a budeš splácať roky. A na koniec ja som Ťa nikdy neurazil čo svedčí o tvojej nízkej úrovni medziľudských návykov v tvojom správaní ked si dovolíš urážať koho nepoznáš.
9. 4. 2017   EUASS
POKIAL VIEM TAK JA SOM TA NIJAKO NEURAZIL AK TI IDE O STARU MATER AJ JA SOM JU MAL. TAKZE TO NIE JE URAZKA. AKO HOVORIS O ZDRAVOTNOM POISTENI BOL SOM TAM OD 1992 A V 1995 SOM MAL GREEN CARTU A TAKTIEZ POISTENIE HEALTH PLUS..U LEKARA SOM NIKDY NEPLATIL AKO V SLOVAKISTANE A U ZUBARA IBA ZA BIELU PLOMBU 20usd!!! A NIE 100e AKO V SLOVAKISTANE! ZARABAL SOM CCA 2800-3200USD/MES A NIE 400-600E AKO V SLOVAKISTANE LUDIA!! TAKZE AKO TO TI VIDIS? SI UPLNE MIMO. PRETO HOVORIM ZE NESUD KED SI NIKDE NEBOL, TAKE SPROSTOSTI TU MOZE UVADZAT DAKY HLUPAK CO SI NAJPRAVDEPODOBNEJSI E OD DAKIAL ESTE I SPATNE PRELOZIL..
9. 4. 2017   EUASS
A ESTE JEDNA VEC ABY SI POCHOPIL AKO TO TAM FUNGUJE. URCITE JE TAM DOST NEPISTENYCH AKO NAPR. NEGRI Z HARLEMU KTORI V ZIVOTE NEPRACOVALI IBA HRALI BASKET,ZILI Z KRADEZI A PREDAVALI COCAIN.AK BY CHCELI MYT POISTENIE PRE MENEJ MAJETNYCH MUSELI BY MAT BUD ODROBENE ASPON DAJAKE OBDOBIE POCAS 2 ROKOV, ALEBO AK NIE TAK MUSIA BYT REGISTROVANI NA LABOR DEPARTMENTCO JE VLASTNE URAD PRACE. TAM SA MUSIA HLASIT KAZDE 2 TYZDNE A HLADAT SI PRACU..A TO SA VELA LUDOM NECHCE..JE TO AKO V SLOVAKISTANE CIGANI. NO TU IM PLATI ZDRAVOTNU STAT LEBO SU CIGANI..AK BY TU BOL TEN ISTY SYSTEM TAK BY SI POTOM VIDEL CO BY TU BOLO...TAKZE TAKTO..MAJ SA
11. 4. 2017   URBAN
o USA mám dobré informácie či už z osobnej skúsenosti či od známych, za plombu som u nás nikdy neplatil viac ako 17 eur, zmeň si zubára, keby ťa tam operovali bez zdravotného poistenia či nedostatočného a cena hospitalizácie by bola 50 000 usd a hotovosť by si nemal urobia ti splátkový kalendár na roky. Teraz je trend v USA po vysokej škole nesplácať vysokoškolskú pôžičku a zdrhnúť do Európy či Azie kde je pôžička nevymožiteľná. Na Slovensku môžeš zmeniť tak ako zubára či lekára a nemusíš sa nechať zdierať pravda ked nechceš nadštandard tam si zaplať.
11. 4. 2017   Szekeres
toto su ...nepravdy. Takto to na slovensku vuobec nefunguje. A ...vacsina necha u zubara viac ako 20 euro po kazdej navseve...a otazka jepreco tam voubec nechavaju take ciastky, ked si cely zivot platili zdravotne poistenie. Ano, lebo to ich poistenie konzumuju ludia, ktori maju ui lekarov privilegovane postavenie a dostavaju od nich onen nadstandard...je to v podstate barterova koruipcia doktorov..
11. 4. 2017   URBAN
čo je nepravda o zadlžených vysokoškolákoch nesplácajúcich pôžičky a zdrhajúcich a neplatiacich svoje dlhy, bolo kopu aj v médiách v SR, plombu mám bielu a 17 e som platil v decembri 2016, a faktom je že v USA pokiaľ ti tvoje zdravotné poistenie nepokrýva s časti či vôbec lekársky výkon tak to musíš zacvakať sám v hotovosti aj na splátky napr. liečba rakoviny či operácia úrazu chrbtice. A čo sa týka lekárov je slobodný výber lekára kde sa dáš zoperovať je tvoja vec a u koho, tak ako ludia z BB chodia na chemoterapiu do NOU do Ba tak z Ba môžeš ísť pod skalpel do Ke a ak lekárska indikácia je v čechách tak po dohode z tvojou zdravotnou poisťovňou ťa zoperujú a uhradia výkon aj v Prahe.
11. 4. 2017   Szekeres
o tzv. slobodnom vbybere lekara v SR je este vaecsia hovadina...ani to nejdem rozoberatg...nemam cas..muojho posledneho zubara soim hladal asi rok. pred nim som prosikal u asi 8mich. Ale vsteci, ze maju plne stavy. vtedy este nebola uzakonena rajonizacia...ale ani ta velmi nepomuoze. v us.a. nebudem komentovat, lebo to nepoznam., ale tu v SR je to cista doktorska korupcia, mafia a hnoj!!
11. 4. 2017   Szekeres
pravdepodobne patrsi k onym vyvolenym, ktoprym doktori vychadzaju v ustrety. A preto sa ti to javi optimisticky. Ale to, co ty dostanes ako nadstandard, to zakonite niekomu inemu musi chybat...
8. 4. 2017   MV
8000 USD je z pohľadu celoživotného úsilia menej ako nič, ale v podstate ani mnohí dnešní štyridsiatnici nemajú v tom slávnom II. pilieri individuálne väčšie sumy a to sú ešte diskusie o programovanom výbere. Skrytá chudoba pod úrovňou imigrantov, čo viac dodať, nech si v TV hovorí kto chce, čo chce.
8. 4. 2017   Lolo
Problem je, ze ani 8000 USD, alebo 8000 eur doma v ponozke, alebo v zlomkoch zlata, ci ineho kovu, nezachrani ludi, pred frontou na polievku, ak vzpadok prijmu, bude dlhodobejsieho charakteru.
V slovakistane este navyse je neprijemny ten fakt, ze ludia vo vatsich srackach, alebo po os. bankrote, nemaju sancu ist zit niekde do motelu, karavanoveho slumu, alebo ako vatsina redneckov, byvat v roadhouse, alebo podobnych sidliskach americkeho typu.
To znamena, ze clovek v tiesni, alebo po nejakekom zavaznom zivotom obrate, je vlastne homeless, alebo smradlava troska, ktora uz len velmi tazko, bude zit niekde inde, ako v teplovodnom kolektore.
To zasa v USA, niektore "slumy" a socialne byvanie, vyzera dost luxusne, oproti nasim osadam.
A to este navyse maju najma na juhu velmi silnu rasovu segregaciu, kde su slumy pre bielych, hnedych a ciernych oddelene.
8. 4. 2017   anonym
Mať odložených 8000 Dolárov v USA je na smiech.
Takých 800 000 už má svoju hodnotu.
9. 4. 2017   Lolo
Nuz ano, drahy anonym, ale skus usetrit mesacne aspon 200-400 eur, alebo pre mna za mna aj USD. Zo slovakistanskeho priemerneho platu, pri platbe vsetkych beznych nakladov, vydavkov a odvodov.
Az nasetris tych aspon 500 000 a nepozere to inflacia, alebo menove reformy, pripadne ine vesele turbulencie, ktore sa pravidelne opakuju, tak mozes byt ciastocne spokojny.
Ak si niekto mysli, ze ked splaca byt, dom, alebo nemovitost a pripadne ju ma uz splatenu a predajom nemovitosti dostane cash, tak ma potom vystarane, je opat len na velkom omyle. Lebo sice ma cash, ale opat nema kde byvat. Nakupom lacnej nehnutelnosti a odlozenim si takto ziskaneho rozdielu na bezne vydavky, pokryvajuce naklady na zivot, sa jedna o kratkodoby neudrzatelny model, kedy sa minaju zdroje, ktore boli usporene a dalsie sa obvykle nepodari uz usporit.
V podstate sa da povedat, ze vsetci frcime na doraz, bez ohladu na to v akej "cenovej kategorii" sa nachadzame.
Dokonca je jedno, ci zijeme v USA, alebo v Slovakistane.
8. 4. 2017   Riki
Zovšadiaľ sa na ľudí valí ponuka a reklama nových a krásnych vecí, pompéznych dovoleniek s doporučením ľahko dostupnej pôžičky... kto by odolal, keď má celkom slušný plat či príjem. Žiadne nabádanie k opatrnosti a skromnosti.
9. 4. 2017   rojko?
RIKI,ODOLA NORMALNY CLOVEK,KTORY ROZMYSLA..
1/1