Názory čitateľov


Názory k článku:
Strach, nostalgia, lenivosť: Z akého dôvodu máte doma ešte staré koruny?

9. 4. 2017   anonym
som numizmatik
8. 4. 2017   E001
Tie sumy sú závratné, je len otázka, koľko z tých bankoviek skončilo rozpadnutých, stratených, proste nenávratne v odpade.
8. 4. 2017   Pietro
Aj ja mám odložených niekoľko kusov Skovenských korún, a to iba preto aby som ich odovzdal mojej maloletej vnučke aby vedela že existovalo Slovensko so svojou menou, lebo toto dobré neskončí.
8. 4. 2017   anonym
Británia vystupuje z EU a platidlo si chce ponechať libru. Určite to nebude náhoda.
8. 4. 2017   Alda
Za 10-15 let bude €uro pouhá bolestná vzpomínka na příšerný ekonomický experiment.
Několik zemí v tom čase už bude mít veliké problémy v domácí ekonomice.
Nemám radost,že to odnesete i vy.
8. 4. 2017   anonym
NECHAVAME SI ZADNE DVIERKA KTORE SA ONEDLHO OTVORIA..!
8. 4. 2017   Murkoslav
Ale veď Nemecko si svoje stiahnuté marky uložilo do depozitov. To len ostatné krajiny si svoje bývalé meny spálilo, či inak zničilo. Nemci nie. Oni majú záložný plán. Už pár krát sa o tom vyjadrili nemeckí politici.
8. 4. 2017   Lolo
Je uplne jedno cim platime, dolezite je, aby platidlo, bolo niecim kryte.
Momentalne, je euro len WC papier, ale celkom konvertibilny, da sa zan kupovat stale Ag,Au,Pt a ine.
Za cias KCS, sme mohli ist tak akurat doprdele.
8. 4. 2017   anonym
ANO LOLO A TERAZ MOZES IST VON ALE S TOU HOLO PRDELOU KTORU SPOMINAS
9. 4. 2017   Lolo
Ja tvrdim a tvrdit budem, drahy anonym, ze ludia nevedia vyuzit moznosti, ktore su im dane.
Za totaca, ludia pod vladou cervenych svini, 40 rokov blacali v ohrade, pocuvali zapadnu hudbu a rebelovali a picovali na bandu kretenov, ktorych aj tak jednohlasne volili, lebo boli pokakany az za usami. Bali sa o svoju existenciu, no apson sa mnozili, pretoze pre stat, bola rodina, zakladnou stavebnou bunkou. Novy otroci sa rodili pre priemysel a pozicie, ktore vznikali v ohrade.
V najhorsom ich zas boli schopny komunisti kilovat v pracovnych taboroch, na nutenych pracach.
Vysledok existencie zapadneho protektoratu ZSSR..
Ked zmizla ohrada, stado sa drzi stale povatsinou na uzemi ohrady, akorat nas nikto nechrani pred vlkmi, zmizli napajadla, aj valovy, pastviny su vypasene a na miesto taborov nutenych praci a PTP, dobrovolne ti co stavaju, chodia robotovat do montaznych hal a za almuznu, si beru hypoteky a uvery, kde za mrzky urok, maju pocit, ze to nejak preziju.
Kdesi inej casti sveta, sa ludia, ktory maju iny fundament, dali do pohybu, lebo nemaju co zrat, alebo nemaju vodu, nemaju do coho zasuvat vtaky a prichadzaju sem do europy, lebo sa chcu mat lepsie. A asi im to vychadza, lebo vyuzivaju moznosti, ktore mame kazdy z nas, ale ich povatsinou pre vlastnu pohodlnost nevyuzivame a rochnime sa v byvalej ohrade a nechapeme, ze nas EU zdrustevnila a sme sucastou europskeho JRD.
Schovavame neschopnost za patriotizmus, narodnu hrdost a ine slabosti. Sporime stare bankovky aby sme mali pocit, ze mame co odovzdat detom a vnukom, ako odkaz na doby minule.
Vobec sme nepochopili, ze v nasej situacii, bez ohladu na vek, alebo narodnost, nam staci oblecenie, ajfoun a odhodlanie.
Vsetko ostatne mozeme dostat takmer zadarmo.
9. 4. 2017   anonym
LOLO JA SOM SAMOZREJME NEMAL NA MYSLI PRESADZOVANIE NAZORU ZE VOLAKEDY BOLA ZLATA BANA..I KED POVEDZME SI PRAVDU ZILO SA LAHSIE. A DNES NAS AKO VRAVIS ZDRUZSTEVNILI KOLCHOZNICI Z NEMECKA A ZAPADNEJ EU ABY NAM NAVOZILI SAME SRACKY A MALI TAK SVOJ ODBYT..O TOM TO CELE JE
8. 4. 2017   peto166
no lebo za 50 100 rokov tie bankopvky budu mat nevycislitelnu historicku hodnotu!!! a ked uz nic ine aspon toto zanechame dalsej generaciii!!!
1/1