Názory čitateľov


Názory k článku:
Svetová diktatúra globalizovaného finančného kapitálu: Tretia svetová vojna už začala

22. 5. 2017   anonym
prečo zakázať len špekulácie na potraviny? Prečo nepostaviť mimo zákon špekulácie ako také? Špekulácie boli kedysi hodne pejoratívne označenie a špekulantov nemali radi. Akú reálnu hodnotu vytvoria špekulanti? Špeciálne takí ako Soros, ktorý svoje meno využíva na manipuláciu kurzov, lebo "Soros tvrdí, pred´pokladá..."? V skutočnosti sú len zbytočným, no bohovsky zarábajúcim medzičlánkom na burze.
14. 5. 2017   kuko
ten ale trepe hluposti - potrebuju sa zbavit Trumpa, lebo ten je prave proti tym zmrdom co ovladaju svet - otakou je ako dlho im vydrzi vzdorovat - myslim si ze si ho casom kupia ... mala skupina tych bohatych hajzlov ovlada svetovu politiku, OSN, NATO, spionazny Facebook ...je to vsetko skorumpovane
15. 5. 2017   working class hero
tak to fakt hej..miliardar Trump je proti sebe a dalsim miliardarom.. si si pomylil Trumpa s Bernie Sandersom, ale nevadi
14. 5. 2017   MV
OSN by nám ich sem poslala, hlavné do východného bloku, teda tých 3,6 miliardy a už by bolo po probléme, ktorý nechcú riešiť v treťom svete inak ako neustálym nárastom populácie a migráciou. Náboženské motívy stále sú hlavnou motiváciou, hlas rozumu je to posledné. Afrikanizácia Európy je najvýraznejšie riziko doby, vojna je všade, pomaly aby sa človek vyhýbal aj obyčajnému rozhovoru.
14. 5. 2017   Lolo
Diktatura financneho kapitalu, je stale len imperializmus.
Alebo jeho vyvojove vyssie stadium.
Diktatura proletariatu uz nieje in, dnes nam vladnu korporacie a kapital.
Imperializmus je snaha veľmocí o rozšírenie sféry vplyvu a moci nad okolitými krajinami, či národmi kde mocnejší štát využíva svoju prevahu na vykorisťovanie zdrojov slabšieho. Cieľom je vytvoriť veľmoc alebo získať dominantný vplyv na území, na ktoré si imperialistický štát robí nárok. Najdoslovnejšiou verziou imperializmu je zaberanie cudzích území, ako sa dialo najmä v období kolonializmu, kde silnejšie krajiny plne ovládli viacero slabších a to politicky aj ekonomicky.
https://sk.wiki pedia.org/wiki/Imperi alizmus
Je to presne to, pred cim nas varovali a vystrihali na obcianskej nauke.
15. 5. 2017   working class hero
Ked produkcne kapacity rastu rychlejsie ako dopyt, vznikaju prebytky a klesaju zisky majitelov kapitalu z domacich investicii a odbytisk. Jedinou moznostou je zahranicna expanzia a hladanie ziskov mimo materskej krajiny = imperializmus.
Existuju nazory, podla ktorych sa kapitalizmus a imperializmus navzajom nepodmienuju. Na udrzatelne fungovanie kapitalistickej spolocnosti podla nich staci radikalna resp. rozumna redistribucia zdrojov, aby sa udrzal dopyt a kapitalizmus ako taky o sebe si nevyzaduje expanziu a fungovanie na velkej globalnej baze vo forme imperializmu..
14. 5. 2017   lubodrinka@gmail.com
novinári nespoznajú sazkazmus ani ke´d pred ním stoja.
14. 5. 2017   nespokojeny slovak
Tak podla tohoto "filozofa" korunovaneho,ked sa Trump ohradzuje proti vydrziavaniu OSN len z dani USA,co sa mu nepaci? Nech to fincuje zo svojej penazenky. Sak za take bludy co navyprava dostava zaplatene .
14. 5. 2017   Jano
Problem je niekde inde a je podstatne komplikovanejsi ako si myslis
1/1