Názory čitateľov


Názory k článku:
Postavme sa workoholizmu: Menej hodín v práci neznamená slabší výkon, dokazuje to aj história

14. 11. 2017   anonym
keď si tu prečítam nejaký článok som já a mnoho iných zistil píšu sa tu debiloviny nesuvisiace pracujúcu triedu a o ich boliestkiach články sú zavázdajúce čím chcú odpútať od skutočných problémou celej spoločnosti plne sa potvrdzuje fakta je to masírovanie mysle národa hahahah
14. 11. 2017   Murkoslav
V kapitalizme sa niekto stará o stres či zdravie pracovníkov ? Ale no tak. Nebuďme naivný. Celá tá mediálna masáž o znižovaní pracovného času je len o príprave ľudí na robotizáciu priemyslu, keď bude čoraz viac ubúdať pracovných miest pre ľudí, ktorí budú nahradzovaní priemyselnými robotmi. O jedno pracovné miesto sa bude deliť viac ľudí so skráteným úväzkom. Ale pozor, ľudia nie len budú menej pracovať, ale aj menej zarobia. Nie že si tu niekto bude namýšľať že mu ostatne pôvodná mzda. A bude to podstatne menej, pretože sa bude čoraz viac rozmáhať agentúrne zamestnávanie. Zabudnite na výpovednú dobu, na odstupné. Budú tu trepať o flexibilite aby ospravedlnili tieto veci. Takže opatrne s tou radosťou z kratšieho pracovného času. Kto bude chcieť ako-tak dôstojne žiť, sa nebude môcť pol dňa prechádzať ako Darwin, ale bude musieť mať 2-3 pracovné miesta, aby niečo zarobil.
14. 11. 2017   Lolo
To skuste navrhnut motrokom za pasom.
Teoreticky by stacilo, keby pracovali 4-5 hodin, ale kto by ich vystriedal?
14. 11. 2017   anonym
Som ambulantných lekár, za polovicu času zarobím polovicu,kto o.i.zaplatí môj, sestru plat, odvody, nájom.....
14. 11. 2017   Lolo
Je to jednoduche, sestra dostane len adekvatne toklko, kolko odpracuje a najom to je diskutabilne.
Idelany stav zdravotnoctva v Slovakistane, vychodnej kolonii EU, by mali byt polne nemocnice, stany a kontajnerove jednotky.
Za cenu zlomku nakladov na dnesne molochy, by odpadol problem z parkovanim, lebo ani SUV, by sa po rozbahnenom poli nedostali daleko od cesty, naklady na zdravotnu starostlivost, pre necelych 5mil obyvatelov, na relativne malom uzemi na vychode europy, by obhospodarili taketo polne nemocnice asi v 10-12 miestach a ak by bolo zle, tak by sa vyhlasila humanitarna kriza.
Ked mozu vojenske jednotky a obrnene vojenske kolony za 4 hodiny prejst celym Slovakistanom, tak 6 voj. vrtulnikov, ako doplnok 10tim centralnym polnym nemocniciam, v krajine, zabezpeci prepravu pacienta do 10minut z ktorej kolvek casti do zbernej triediarne /mesh/ a nasledne urcenie dalsieho postupu.
Nakolko nezijeme vo vojne, nebudu strelne poranenia, ale len klasicke civilne boliestky, alebo pripadne fasirky po autohavariach, co sa riesia skor az vychladene na patologii.
Nejake odvody poistneho, ktore celoplosne platia motroci, v Slovakistane,zabezp ecia bohate aj hustejsie pokrytie polnymi nemocnicami.
Otazka je, kto o tom presvedci motrokov, ze toto je jedina cesta a asi nielen lacna, ale aj funkcna.
Vsetko ostatne je nadstandard a treba si skusit priplacat v zahranici.
1/1