Názory čitateľov


Názory k článku:
Ako využiť závislosť na spotrebe: Konzum by mohol byť kľúčom pre záchranu Zeme

19. 3. 2017   anonym
Konzum je založený na chamtivosťi mať stále viac. Stačí , aby sa ľudia vedeli ovládať a žiť striedmo.
18. 3. 2017   SKK
Vo svete je nadspotreba ! 35-40 % tovarov sa vyrobí zbytočne a je potrebné ich znovu ekologicky zlikvidovať čo ničí zdravý život na planéte Zem. Potom vznikajú také hlúposti ako Parížska klimatická dohoda na ktorú doplatia najchudobnejšie krajiny lebo aj tie musia platiť za rozvojové štáty Afriky čo je stanovené v tejto dohode.
Zarobia na tom zasa len vyvolené firmy.
Riešením je Garantovaný základný príjem no mnoho sionistami a vojnami vydrancovaných štátov na to nemá.
V prípade zavedenia GZP by klesol konzum lebo mnoho ľudí
by už nemuselo pracovať ak by nechcelo a dokázalo by skromnejšie žiť !
18. 3. 2017   SKK
Omyl: opravujem NADPRODUKCIA !!! Tých 35-40 % tovarov by sa mohlo dať tým Afričanom ale sa to radšej likviduje a to preto že niekomu vyhovuje smrť tých ľudí aby ostalo pre vyspelejšie krajiny !
19. 3. 2017   CA
Základný garantovaný príjem nie riešenie, pozri si cigánsku osadu a uvidíš výsledky garantovaného príjmu.
Socialistická myšlienka bola lepšia, každý má povinnosť pracovať a za to by mal dostať prislúchajúcu mzdu.
Môžeme veľa zmeniť, len musíme vždy začať najskôr od seba.
19. 3. 2017   MV
Jasné ani starobné dôchodky nevieme garantovať z hľadiska ich výšky a tiež veku odchodu do dôchodku. Teórií o garantovanom príjme je veľa, ale ani fínske výsledky nič nezmenia, sociálny štát odumiera aj po viac ako 42 ročnej pracovnej aktivite je to slabé. Ani do Afriky sa nedá posielať všetko zadarmoi lebo sa to vráti ako pašovaný tovar a dokonca ani oni nechcú európsku pomoc.
18. 3. 2017   Lolo
Ja osobne si myslim, ze konzum a spotreba, rovnako ako zdielana a komunitna ekonomika, nespasi zem, ani jej obzvatelov.
Cim vatsi konzum, tym viac sa kanibalizuju ludia samych seba.
Nebude trvat velmi dlho, lebo cela afrika a arabska cast sveta sa do europy nezmesti, ked pohodlnych europanov, budu konzumovat hlany neoeuropania.
Lebo ak sem prichadzaju ludia, ktory zazili hladomor a kanibalizmus, alebo vojnu v oblastiach, kde bomba vzbuchuje kazdy den, alebo cesta do prace, ci na trh, je stale riziko poranenia, alebo smrti, tak v raji, kde nic nehrozi, sa posuva ludska potreba a spotreba na daleko inu uroven, ako ziskat pracou peniaze, zaplatit dane a odvody a z almuzny si dopriat uver na byvanie a umriet v kralikarni.
Ludia ktory prichadzaju do europy, su vynikajuci autonomny utvar, ktory vytvara obrovsku spotrebu, spolu z hrozbami, ktore vytvaraju dalsie naklady a tymto sa vytvara obrovsky cash flow, ktory umoznuje zmykat a koncentrovat aj malo i vela, prostriedkov, ktore usadlici, alebo euro-rodaci vytvaraju.
Je to entropicky proces, podobny vojne, alebo chaosu, ktory dokonale zapada do teorie umelej zataze ekonomiky.
18. 3. 2017   MV
Aktuálny stav svetovej populácie je 7 miliard 492 tisíc, za tento rok je to o 17 miliónov viac. Od polnoci po túto správu sa vo svete narodilo 142 000 detí. O spotrebe a hlavne jej presúvaní do Európy by sa dali generovať ďalšie čísla.
18. 3. 2017   MV
Oprava: 7 miliard 492 miliónov...
1/1