Názory čitateľov


Názory k článku:
Otestujte si svoju finančnú gramotnosť: 9 otázok o peniazoch, ktoré by mal zvládnuť každý

3. 5. 2017   ainemunys
V banke, za prepážkou - stolom, sedí "poradca" a prejedná a podpíše s Vami každú pôžičku, úver,atď.. Ak Vám nevypočíta všetko, tak, doparoma, načo tam je. Veď pomocný robotník na stavbe, upratovačka, holič apod., neštudovali strednú ekonomickú školu, tak ich "finančnú negramotnosť" je bankový pracovník povinný nahradiť perfektným a zrozumiteľným spôsobom, keď im všetko vysvetlí a doloží výpočtom, ktorý má byť súčasťou zmluvy.
27. 4. 2017   Martin Mackenny
Tak teda toto je pre mňa prekvapujúce: Investícia do Podielových fondov, na ktorej sa Vypláca priebežný zisk a Reinvestuje sa pre nákup ďalších podielov... Ale ale ale, a kde je na Slovensku taká banka alebo investičná spoločnosť? Prosím odkaz na jej stránku, to by ma naozaj zaujímalo. Pretože Všetky banky a investičné spoločnosti na Slovensku za investované peniaze len Nakupujú podielové listy, až keď sa ich rozhodnete predať tak vám vyplatia aktuálne platnú cenu zníženú o daň. A pri pravidelnom nákupe navyše máte riziko že za svoje peniaze pri náraste ceny podielu nakúpite stále menej a menej podielov, takže váš zisk sa zníži. A mne hovorte niečo o finančnej negramotnosti...
23. 4. 2017   RomanBuso
Odpovede ktoré redakcia predkladá ako správne, nie sú pravdivé. Otázky sú nepresne formulované a pri prepočtoch " výhodnosti" sa nezarátava inflácia, rozdiel reálnej zmeny cien tovarov, a mnoho iných parametrov, ktoré zavádzajú rovnako, ako to robia banky a subjekty požičiavajúce peniaze.
23. 4. 2017   servisman
Hypotekárny úrok na obdobie dlhšie ako 15 rokov nad 1,5%
Je úžera zo strany banky.
7. 4. 2017   kktik
kto by uz dal banke 10 tisic euro na 2 roky za 150 euro co dostane spat.
no dakujem urcite nie. skuste si pozicat 10 tisic a potom splacajte 2 roky. 2-3 tisic euro preplatite
5. 4. 2017   Michal Satina
Všetky ozázky aj odpovede sú zlé, na slovensku funguju banky ako prasiatka pre našu vládu....
3. 4. 2017   corgoň
Ekonomická gramotnosť Slovenska
https://www.you tube.com/watch?v=vluW rLmlsN8
20. 3. 2017   veve
v poslednej otazke mi vyslo 12% za 8 tyzdnov, to podla mna je nabeton viac ako 41% rocne
20. 3. 2017   Blind Man
Na sprosté a zavádzajúce otázky neodpovedám zo zásady!
1/2staršie