Názory čitateľov


Názory k článku:
Švédsky miliardár vypísal odmenu: 5 miliónov dolárov za lepší model globálneho vládnutia

21. 3. 2017   kukolesku
Inak sa mi paci obchodny model tohto tu Lacikam-Madar-Sveda .. vraj "investor" s vynosom 30% uz 46 rokov.. To bude taky svedsky BMG invest :-) ..Alebo skor kopia brata vo viere - Bernieho Madoffa, ktory podvadzal svojich vkladatelov tiez podobne dlhu dobu.. a dnes sedi na zasluzenom odpocinku - v base..
21. 3. 2017   kukolesku
kasli na to Lacikam .. Vsetci vedia ze si Madar, tak sa nehraj na Sveda :-)))))
17. 3. 2017   hmmm
švédsky miliardár László Szombatfalvy. To je nieco ako miliardar a filantrop madarskeho povodu George Soros. Alebo ako svedska ministerka pre kulturu a demokraciu, Alice Bah Kuhnke. Ta posledna menovana je extra trieda. Tvrdi, ze Svedsko by malo prijat naspat Svedov, ktori odisli bojovat za Islamsky stat a pomoct im s integraciou. Ze potrebuju byt nasmerovani naspat do demokratickej spolocnosti. Niekde maju dostat dokonca ubytovanie zadarmo a odpustia im dlhy.
Svedi su fackovani zlava sprava. Tieto sily su aj u nas v parlamente. Ked si nedame pozor, dopadneme ako oni.
12. 3. 2017   anonym
Je to jednoduché, znárodniť všetky podniky a firmy, stanoviť všetkým rovnakú mzdu, všerci budú musieť pracovať, zlodejov vešať lebo ruky odtínať, zrovnoprávniť všetkých, médiá, tajné služby, štáty by nič netajili, agresorov povešať, cestovanie za prácou zakázať, každý by za rovnakú mzdu robil pri svojej rodine, zrušiť novodobé otroctvo práca za almužnu, afričanov nechať tam kde patria, a zvyšok stačí prečítať Marxa a hlavne zlodejov a klamárov odstaviť.
21. 3. 2017   kukolesku
hurrraa, vyhravas prvu cenu, len este musi Lacika Madar-Sved suhlasit.. zavolaj mu :-)
11. 3. 2017   Lolo
Ja si osobne myslim, ze v ako v Globalnom, tak aj lokalnom svete, sa nic nove nevynaliezlo, ani neobjavilo, od doby starych sumerov.
Vsetko sa opakuje a cyklicke zmeny maju len iny fundamentalny zaklad, pripadne odlisne terminologie, ale ideologia a prakticke systemove riesenia su stale rovnake.
Od prvotnoposlpolnej spolocnosti, po zakladny model otrokarskeho systemu, sa jedna o rozne modality a fuzie tychto systemov. Ekonomika a ciele su stale podobne.
Odlisnosti vyvojove, treba vidiet v dosahovani celov, kotre sa menia na zaklade fundamentu v spolocnosti.
Najprv sa stavala babylonska veza, potom sa stavali pyramidy, neskor sa niekde uctieval kult slnka, obsadzovali a dobyvali sa uzemia, aby mohli potom zas upadat do barbarstva, vytvarali sa rozne spolocenstva, miesali sa rasy a nabozenstva, podla potreby, budovali sa monarchie, kralovstva. Otroci sa menili v case na nevolnikov, neskor na proletarov, aby z nich boli az do dnesnych cias ludske zdroje.
Je uplne jedno, ci budeme robit faklove pochody a uctievat kult hakoveho kriza, alebo v prvomajovych sprievodoch, prisahat vernost komunistickej strane, ci budeme kontrolovany cisarskou policiou, gestapom, Stasi, STB, FSB, KGB, interpolom, CIA a mnohymi dalsimi, dolezite je, aby ludske zdroje boli zdroje a prerozdelovanie prostriedkov bolo vyhodne pre stavbu pyramid.
Kedysi ludia potrebovali gladiatorov, alebo krvave celebracie a vyrezavanie srdci zivych obeti ludskych, dnes staci vresling, alebo socialne siete, pripadne pozerat TV a krvave spravy zo sveta.
Kedysi ludia citali knihy, dnes staci, ak ludske zdroje maju internet a plackaty telefon.
Mame radsej zvierata a chranime prirodu, zvieratam doprajeme viac vlastnych prostriedkov, ako ludom.
Neoeuropania prichadzaju a nemame ich radi, lebo su iny.
Nemnozime sa a zijeme v relativnom chudobnom blahobyte, z kohutika nam tecie pitna voda, ktorou spalchujeme aj WC a aj sa v nej umyvame. Pre niekoho bezna vec, pre niekoho neuveritelny luxus.
Ale v globalnom svete, sme stale len ludske zdroje.
14. 3. 2017   dig
Pekne napisane.
11. 3. 2017   Katka
Miliardárovi odporúčam naštudovať si systém fungovania socializmu bez ideovej zaujatosti. Dalo sa čakať, že kapitalizmus začne skapínať. Jeho reforma nie je možná, treba zmeniť jeho základ. Peniaze nemôžu stáť na prvom mieste ako jediná priorita spoločnosti.
11. 3. 2017   simon
socializmus bez ideovej zaujatosti? to je aky. Bez zaujatosti nieje ziadny izmus, ini idea.
11. 3. 2017   peto166
a kam mam navrhy posielat... ? o.O
staci moze byt vo formate pdf ci len klasickom textovom? o.O
11. 3. 2017   MV
Boja sa ťažko zvládnuteľnej revolúcie s nepredvídateľným vývojom, preto chcú oprieť svetovládu o nezniťiteľný feudalizmus so stavovskými právami, náboženskými vojnami a finančnou šľachtou, nikým nevolenou do EU parlamentu.
Čítali sme x-príspevkov o rozložení bohatstva vo svete a y-nárekov o takzvane nízkej populácii, tak ju chcú rovnomernejšie rozptýliť, aby sa hlavne biele rodiny už nikdy nestretli,odcudzili sa, robili 10 hodín denne a vidím to aj vo svojom okolí aký je to problém pricestovať z 5 kontinentov a prerušiť robotovanie.
11. 3. 2017   stary pes
tiez si myslim ze socializmus,vyrabat podla potreby nie nadprodukciu a len z reciklovatelnych materialou ziadne umele flase, tasky a podobne preniest vyrobu spat do krajin spotreby a jednoducho drzat ludi zamestnanych aj v umelych poziciach aby nikto nebral peniaze zadarmo
11. 3. 2017   simon
umele pozcie su naozaj geniálne reisenie ako mrhat zdrojmi. To aby si nahodou ludia nezavideli? Inak suhlasim, že nadprodukcia je marnosť a tak isto mrhanie zdrojmi ale nesnažil by som sa vzkriesiť čo padlo lebo tiež to bola derava lodka.
24. 3. 2017   ja
Vykynožiť závisť by ozaj stálo za tie zdroje. Sú totiž aj nefinančné hodnoty. ktoré majú obrovské pozitívne dopady na život a klímu v spoločnosti a tým pádom aj na kvalitu životu jedinca.
1/2staršie