Názory čitateľov


Názory k článku:
Strata zamestnania kvôli robotom: Kanada vsádza na univerzálny základný príjem

24. 4. 2017   Blind Man
Kvôli robotom teda sotva. Skôr kvôli tým astrofyzikom, lekárom a IT špecialistom, čo sa najprv musia naučiť čítať a písať.
24. 4. 2017   Lolo
Problem vidim iba v tom, ze ak otroci vo vychodnych koloniach, pridu koli robotom o pracu, tak ako budu splacat z univerzalneho zakladneho prijmu hypoteky a uvery?
Z coho sa bude tvorit spotreba a dane, pripadne odvody?
25. 4. 2017   Szekeres
a dnes ked pridu o pracu, ako ich splacaju? co by sa zmenilo? Ci, chcel si povedat, ze soicialne davky dnes su dostatocne vysoke, aby sa z nich splacali hypoteky a leasingy?
24. 4. 2017   OTROK
Ziadny robot ci stroj nebude pracovat tak lacno - ako slovak. V niektorych regionoch ludia pracuju za 1,50 a menej na hodinu. Stat sa tvari ze to nevidi. Zneuziva sa vo velkom dohoda o pracovnej cinnosti a ciastocny pracovny uvazok. Tak sa stane, ze podnikatel vykaze uradom, ze dany zamestnanec odrobil len par hodin, a pritom makaju 200-300 hodin mesacne. Totizto ked chce ako tak zarobit, musi tahat vela hodin. Nie kazdy moze ist pracovat do automobiliek. Chcu ludia co doopatruju svojich rodicov, ci maju ineho choreho v rodine atd. A stat pred tym zakryva oci.
24. 4. 2017   MV
Úplná ilúzia, niečo ako čiastočný pseudosocializmus. Platiť základné životné potreby bez zásluhy a ponechať kapitalistický systém s požiadavkou na podnikanie je stratou hlavného motora kapitalizmu zisk. Nech sa im tam nasťahuje celá Afrika, budú požadovať celé nové mestá, kopa policajtov, nemocnice, školy a to všetko zadarmo.Všetci nemôžu byť bohatí a mať všetko na čo ukážu prstom, ale masy na to prídu až po pracovnom zenite, ale dobre sa to sľubuje.
24. 4. 2017   Miro
socializmus doteraz nefungoval nikde. ale podaktore tupe hlavy si nadalej myslia, ze komunizmus bude..
24. 4. 2017   anonym
socializmus fungoval i keď nebol dokonalý boli istoty za podpísaných desať rokov dostali sme byty teraz čo máme je tu novodobé otroctvo hofg
24. 4. 2017   working class hero
si uplne pomyleny....za socializmu si na vyplatu musel pracovat....toto je kapitalizmus !
25. 4. 2017   Szekeres
ak toto, v com tu teraz zijeme nazyvas kapitalizmom, tak - kapitalizmus nefunguje tiez! Kapitalizmus tak trochu fungoval, kym bol spolovice socializmom, vid. NSR, France, GB v obdobi zeleznej opony...A'propos, to, co funguje konkretne v tejto krajine tu a teraz je tiez tzv. "lupezivy socializmus fica a richtera". Socialne crty su zabezpecene iba nakupom potencialnych volicov sucasnou mocou, samozrejme na ucet tych ostatnych..Takze vidis, ze socializmus funguje!
24. 4. 2017   Lolotroon
Chlieb zadarmo pre občanov ríma bol jedným z dôvodov kolapsu impéria. Ak to budeme mať aj v EU tak to v spojení s nefunkčným Shengenom vedie do miest kam slnko nesvieti.
1/1