Názory čitateľov


Názory k článku:
Trocha robotickej makroekonómie: Prečo sa o svoje živobytie nemusíme báť ani v budúcnosti

20. 9. 2016   stanko
Firmy kvoli šetreniu a efektivite budú zavádzať roboty a prepusťať zamestnancov. Podľa odhadov je ohrozených až 50% pracovných miest. Ak k tomu pripočítame dochodcov, zdravotne postihnutých a maloletých, tak nejakých 80% spoločnosti bude na sociálnych davkach, ktoré budú veľmi níske, lebo bude málo ľudí zamestnaných a štát vyberie malo na daniach.
Celková kupischopnosť obyvateľstva preto vyrazne poklesne, a v obchodoch a skladoch sa teda budu hromadit robotmi vyrobené vyrobky, ktoré nebude nikto kupovať.A firmy budu musieť znižovať ceny a ešte viac zvyšovať efektivitu a ešte viac prepuštat ludských zamestnancov čo globalne ešte viac zníži kupyschopnosť spoločnosti a zvýši prijmovu polarizáciu....
Proste tak či onak to speje do prdele....Vyrieši to len revolucia a vyvraždenie tej parazitickej hrstky oligarchov, ktorá ma v rukach 90% bohatstva spolocnosti.
15. 9. 2016   kakadu
Jeden kombajn nahradí 1.700 žatevných robotníkov
a nikomu nechýba kosenia a mlátenie obilia
15. 9. 2016   MV
V budúcnosti výrazne poklesne dopyt po pracovnej sile, odvody a dane sa pre pracujúcich zrušia, postačia firemné dane, ale zruší sa aj sociálne poistenie a kto sa neuplatnil alebo všetko spotreboval, bude musieť riešiť svoju existenciu do smrti. Na žiaden humanizmus sa v multikulty už nebude dať spoliehať, nezamestnanosť bude trvalý právny stav.
15. 9. 2016   Lolo
Hm, no je to zaujimave, ked si predstavim, ze sme zili v dobe, ked sme zarobili peniaze, zhruba za 1,3 pracovneho dna, ked sme si mohli teoreticky kupit kilo hovadzieho masa, ale dalsich 5 hodin, sme nanho museli stat vo fronte a obvykle sme nedostali nic, alebo nieco ine.
Dnes sice teoreticky zarobi Slovakistanec v cistom, za cca 7 az 9 hodin svojej prace, po zdaneni a odpocitani odvodov, na kilo hovadzieho, ktore si moze ist kupit hocikde do hypermarketu, ale vzhladom na to, ze robi len zakonnych 10 hodin denne, nemoze si to hovadzie dovolit kupit, inak bude potme, alebo si ho nebude mat na com uvarit.
Dochodca je na tom este lepsie, lebo ak z dochodku kupi kilo hovadzieho, nema ho cim zut, lebo nema zuby, alebo kilo hovadzieho, je prenho smrtelne, nakolko mu nevyjde na lieky, alebo ine zivotne potreby.
takze ano, roboticka makroekonomia, nam vo vychodnych koloniach, vyriesila problem nasho zivobbitia.
1/1