Názory čitateľov


Názory k článku:
Materská dovolenka a HDP: Podhodnotenie žien je pre hospodárstvo viac, než len feministický problém

27. 3. 2016   Blind Man
V čom to väzí, černosi majú dobru natalitu, Hispánci tiež. Kde urobili súdruhovia v Amerike problém? Možno to majú na svedomí tučné sociálne dávky. Aj my na Slovensku máme málo žien Romiek vo vedúcich postoch. Nezanedbali sme niečo?
27. 3. 2016   MV
Žiaden vážny problém nevidím. Od mužov sa v rodine očakáva príjem na úrovni doby a možno aj práca do 70 rokov, ak by sa dožili.
27. 3. 2016   Lolo
Na problem prace zeny a pripadneho zaradenia do spolocnosti, nam sem do EU, implementuju islam.
Ako odpoved na dolezite otazky zien, ktore nevieme vyriesit, islam odpovede ma celkom jednoznacne.
Problem zien v spolocnosti dnesnej je celkom prosty, zrovnopravnenim zien z muzmi, sa stali len ekonomickymi vyrobnymi jednotkami a su diskriminovane, pokial sa jedna o o materstvo, pretoze modera ekonomia, nepozna pojem neplatenej prace v domacnosti a nakolko vyrobna jednotka "zena" pocas starostlivosti o hniezdo a o deti, nevyraba zdanlivo nic pre spolocnost, je to cisto ekonomicky problem, ako sa stym vysporiadame.
Problem nastal ale uz davnejsie, mozu za to najma Marx a jeho kapital.
Proletariat sa stal prakticky bezpohlavna masa, zeny i muzi boli zrovopravneny a dokonalo to budovanie socializmu, traktoristky, kombajnerky, sustruznicky a ine bezpohlavne prevtelenia masy proletariatu.
Jedine co vtedy este nejako fungovalo, bola rodina, ako zakladna stavebna bunka statu.
Dnes zakladnou stavebnou hmotou spolocnosti a meratelnost uspechu, su peniaze, pripadne vyska uveru, pre tych, co peniaze nemaju.
Vzhladom na fakt, ze zijeme v kolonii EU, mame sa vcelku fajn, ale deti niesu akosi potrebne.
Pretoze masa nezamestnanych z generacie Y, nedava prilis predpoklad, ze masa deti, vyrobena dnes, bude dobra na nieco ine, ako kanonenfuther v buducich konfliktoch z euroaziou.
Navyse kolonialne vlady, nemaju ziaden zaujem na tom, aby podporovali rodiny, ale iba domacnosti a spotrebu. Vyrobou dietata, sa straca luxusny spotrebny potencial domacnosti, upada spotreba a ludia sa uskromnuju.
Jediny kto dokaze sa mnozit rychlo, vdaka systemu, su etnicke skupiny, ktore pochopili, ze deti mozu byt vo vatsom mnozstve istym prinosom a moznostou, vydierat system.
A potom tu mame platenych neoeuropanov, ktory su schopny mnozit sa, vdaka dotaciam, na ktore staroeuropania a kolonialny otroci nedosiahnu.
V podstate to ale nema nic spolocne z HDP.
Je to skor o nastaveni priorit statu a dnes najma ekonomiky i kleptokracie.
27. 3. 2016   anonym
Máme sa dnes fajn asi tažko kde žiješ nemáš prehľad je tu otroctvo dôchodcovia sú žobráci nebiť totality nebolo bi čo rozkrádať vyše dvadsať rokov ,nebiť totality slovakistan bi asi vyhynul a je otázka času keď príde zákon sankcie tým ktorý zakrývali zločiny totality s tým že čo na nich potresceme v náveznosti rozkrádanie postavené na tom že štát nie je schopný riadiť socialistické podniky a preto sa to predávalo za korunu používaním to sou ťahy z prahy ako sa z mocniť majetku iných i tí kralikarne a do dnes sa stavají proto nebiť žen nie je slovakistan svet bi vyhynul a štát mám zato je povinný vyrovna´t všetky straty žene keď jwe na materskej do porodenia troch detí a zamestnavateľ bi nemal robiť rozdieli medzi pracujúcimi a za stejnú funkciu hofg
1/1