Názory čitateľov


Názory k článku:
Grant Thornton: Nová byrokracia v oblasti zamestnávania znižuje konkurencieschopnosť Slovenska

26. 3. 2016   Radovan Ihnat
Dobrý deň,
nuž nie celkom súhlasím, že štát si môže sám nastaviť akým spôsobom bude Smernicu implementovať. Smernica jasne stanovuje povinnosti, aké údaje o vysielaných zamestnancoch sa musia nahlasovať inštitúciám v krajine vyslania. Takže táto administratíva a byrokracia nie je úplne výmyslom slovenského ministerstva.
Ale tento zákon má iné perly. Viac na blog.etrend.sk/...
23. 3. 2016   fero z BA
komunisti vždy len buzerovali, robili prekážky, znemožňovali podnikanie, okrádali občanov. Na tom sa nič nezmenilo, jedine to, že dnes si hovoria smeráci. Podstata je ale tá istá
23. 3. 2016   Lolo
Buzeracia, buzeracia, buzeracia..
Principom je len to, aby v pripade moznych odvodov a poplatkov zprijemnili pobyt pracujuceho v Slovakistane.
Inak v ramci EU, nakolko sme aj niesme jeden stat, by malo byt uplne jedno, kde clovek pracuje, byva, alebo sa nachadza.
Tak to bolo myslene od zaciatku.
Ale kao vzdy, to horsie a zle, nam ponechaju a na povodny dobry zamer sa zabuda..
23. 3. 2016   anonym
Toto ale nie je napad EU lez nasich bolsevikov co sa zaviazali v prioritach pravo-lavo-nacio-me nsinovej vlady znizovat byrokraciu zamestnavatelom a zlepsit podnikatelske prestredie :-) Uz nie som tak mlady aby som jasal z davom, za svetle zajtrajsky :-)
23. 3. 2016   Riso
Cela zmena vychadza z europskej smernice, ALE Slovensko je zase raz papezskejsie ako papez. Zavadzame zbytocne byrokraticke opatrenia, na ktore nasi susedia (tiez clenovia EU) vobec nepomyslaju. To je smutna realita
23. 3. 2016   ainemunys
Lolo, vždy som si so záujmom prečítal Vaše príspevky, ale toto ste zrejme nedomysleli.
Zákon vyžaduje to, čo je vyžadované pri zamestnancoch na dobu určitú, bráni špekuláciám a vlastne chráni aj toho vyslaného pracovníka. Tých vyslaných je omnoho menej, ako tých ktorí prídu zo zahraničia vlastne sami, alebo ich "matka" zamestnala pre dcérsku firmu.
23. 3. 2016   Lolo
Ja si myslim, ze v jednom superstate EU, by nemali existovat byrokraticke prekazky, pre pracujucich.
Aj tak sme len otroci vychodnej kolonie, alebo dominia Slovakistan, kde pracovat prichadzaju len otroci, alebo proletari, ktory su na tom este horsie.
Pracove schopnych, od 89 ubudlo, jednak preto, ze zostarli, jednak preto ze museli migrovat za pracou a najma nemohli hybernovat 20rokov a cakat na poziciu "operator vyroby".
Nova krv ma VS (nieco ako vsi) a robit manualne nebude.
Pracovny trh ma byt otvoreny oboma smermi.
Zatial co novym krajinam po vstupe, zavreli precovne trhy, najma v centralnej Germanii, dnes sa tvarime ako samotna Germania, voci novym otrokom.
Pracovnik, ked uz je teda proletar, nema byt v kapitalizme chraneny niako, len dostatocna mzda, je mu odplatou za pracu. Vsetko ostatne, co sa tyka predpisov a byrokracie, stoji dalsie peniaze a robi obstrukcie v procese prace a zamestnania, ako takeho.
https://sk.wiki pedia.org/wiki/Prolet %C3%A1r
v sociológii (najmä marxistickej): príslušník spoločenskej triedy námezdných robotníkov, pozri proletariát (sociológia)
hovorovo: chudobný, nemajetný človek
https://sk.wiki pedia.org/wiki/Prolet ari%C3%A1t_%28sociol% C3%B3gia%29
Ked proletarom, zacne robit byrokracia obstrukcie, stava sa z proletara, len vyrobna hmota.
1/1