Názory čitateľov


Názory k článku:
Prečo sa oplatí odkladať si na dôchodok: Svet čelí penzijnej katastrofe, dlh rastie do obludných veľkostí

27. 4. 2016   aj ja
To je riadna magoriáda... Spomeňte si len, koľko znamenalo 1000Sk pred 30 rokmi / viac ako polovica bežného platu/ a koľko znamená adekvátnych 33€ dnes. Peniaze tak strácajú na hodnote, že by mali za to niekoho povolať na zodpovednosť. A kto to robí? Asi sme sprostí, ak to nevieme a stále ich podporujeme.
26. 3. 2016   vin
O nejakých 20-30 rokov bude ekonomika vyzerať úplne inak a na to naša slávna CITI nejako pozabudla. Ľudí vo väčšine prípadov nahradia roboty a spoločnosť bude musieť fungovať inak ako dnes. Je však otázne, či si ľudia nebudú musieť svoje právo na slušný život najprv opäť vybojovať, pretože v súčasnosti sa zas absolútna väčšina vytvoreného bohatstva sústreďuje v rukách zopár jednotlivcov, tak ako za feudalizmu a je nepravdepodobné, že sa dobrovoľne zdajú okrádania spoločnosti. Zrejme bude potrebná opäť nejaká revolúcia (vojna).
22. 3. 2016   bubu
Redaktor nevie počítať,alebo ,že by tie zbývajúce príspevky vymazal,asi narušovali oblbovaniu.
21. 3. 2016   pravdaa
cierny peter ostane dochodkovym fondom v tomto systeme... to Vam ziadne medium maistrimove nenapise... je velky strach
21. 3. 2016   anonym
šetriť si neustále updajúce peniaze? To mne nepomôže, ale istotne niekomu áno. Penzijné fondy si dávajú platiť za správu účtov percentá a nie paušál, a to dokonca aj vtedy, keď preschustrujú aj gate - nie svoje, práve tak ako anakondí pokrm rudko, ktorý zadĺžil makarenou a hotdogom cez celé Košice celé Košice.
23. 3. 2016   Syekeres
Ktoru anakondu myslis? Tu Nicki Minaj? By ma zaujimalo, co zere tato anakonda...ta zere najskuor Nicki's bun, resp. her butt
21. 3. 2016   Peter
CITI nám v prvom rade zabudla povedať, že jednoduchým riešením je spravodlivejšie prerozdeľovanie vytvorených hodnôt (t.j. nie tak, že 5% ľudí berie 95%). Druhým aspektom je, že automatizácia za pár rokov bude na takom stupni, že ľudia nebudú mať čo robiť, resp. nebude potrebné, aby pracovali. Zase sa ale dostávame k pôvodnej otázke - kto bude z tejto automatizácie ťažiť a či dôchodcov nechajú v rámci demokracie zdochnúť hladom.
21. 3. 2016   anonym
Co potrebujes k zivotu na dochodku?...srechu nad hlavou, teplo, jedlo, spolocenske miesto (byt sucastou rodiny/spolocnosti/ spolocenstva/skupiny) ....zabudol som na nieco? od coho sa odvija cena tohto vsetkeho (co tvori naklady tohto vsetkeho)?
21. 3. 2016   anonym
Hlavne zdravie, očné kvapky 5 mlˇ25e doplatok a to predpisujú po zásahu do očí laserom na sietnici. cukrovka na stripy do glukomerov sú už inzeráty - byláček 50 stripov je 14,50 e, kto bere inzulín potrebuje minimálne 2 na deň. Objednanie u lekára bolo vždy takzvane prednostné za 10e. Zuby ani nespomínam.
21. 3. 2016   Blind Man
Celý život ma bude zdierať súkromná DDS a po 40 rokov tam budem mať menej ako som tam dal. Mám v pamäti .com bublinu. Tisíce amerických penzistov v deň D mali na účtoch desiatky tisíc USD. V deň D+1 tam mali HRUBÉ HOVNO. Musel si predĺžiť aktívny vek na úko penzijného veku, niektorí to ani neuniesli. Keď budem myslieť na penziu rozhodne inak!
21. 3. 2016   amantius58
Penzijná katastrofa je dôsledkom zlého nakladania s peniazmi penzijných fondov. Nemá to nič spoločného s demografickým vývojom. Výška dôchodku je priamoúmerná sile ekonomiky, hospodáreniu s verejnými financiami a ak tomu tak nie je, tak to je Grécko.
1/2staršie