Názory čitateľov


Názory k článku:
Keď sa vám z účtu začnú strácať peniaze: Ekonomické peklo zaplatíme všetci

13. 3. 2016   xxx
o to im presne ide ,,bankstrom,, o kompletnu kontrolu ludi. A co takto hlas ludu? Demokracia? Ci to sa uz nenosi, lebo im to nesedi do karat?
A samozrejme nam budu tlacit do hlavy uvery a budeme vsetci zit ako USA, UK, Canada, AU... takmer vsetci tam ziju na dlh, konzumny sposob zitota. Dennodenne vymyvanie mozgov reklamamy na vsetky mozne vyrobky bez ktorych sa ,,nezaobideme,,.
A potom ked uz mame na krku uvery a hypoteky tak sme uz v ich podruci na 100 % . Poslusne chodit do prace, robit za almuznu a drzat hubu, aby nas nahodou nevyhodili z prace a nemali by sme na splacanie uverov a nezobrali nam strechu nad hlavou.
Co si ja kedy kupim a ci budem platit hotovostou alebo kartou, ci prevodom je len a len moja vec a nikto by ma nemal nutit robit to co nechcem.
A dochodcovia su len zataz pre ,,bankstrov,, lebo vacsina nema uvery, setri a zije inym zivotom ako mlada generacia.
Takze som jednoznacne za zachovanie hotovosti.
13. 3. 2016   ainemunys
Zrušenie hotovosti umožní "rozplynutie" meny ako takej. Už dnes si neuvedomujete, čím platíte, stávajú sa to len čísla. Pokladníčka Vám vystaví nejaký účet a o to "číslo" Vám klesne "číslo" na Vašom účte. Zmena tohoto čísla Vám zoberie ďalšie číslo, atď., atď. ......... Následne môže bez problémov zmiznúť názov akejkoľvek meny, všetko sa "rozplynie" do virtuálnych čísiel, ktoré nebudete ovládať a ovplyvňovať Vy, ale "ten", kto bude s tými číslami neobmedzene manipulovať vo virtuálnej "ekonomike" !!!
13. 3. 2018   anonym
Dnes som sa vrátila z Belgicka a Holanska: aj v Mac Donalde sa už platí prevažne kartou, nehovoriac o preprave metrom, vlakom, požičiavanie auta ...A sú to KREDITNE KARTY, ktoré sa používajú, nie debetné...Proces zrušenia hmotných peňazí a ich nahradenie virtuálnzmi peniazmi je v pokročilom štádiu, len my si to u nás neuvedomujeme...Uko nčenie používania hmotných peňazí bude mať za následok odstránenie drobných výrobcov, remeselníkov, pestovateľov ovocia a zeleniny a chovateľov, aj drobných poskytovateľov služieb...už si nekúpiš domáce vajce ani zeleninu, chlapík ti neurobí prestavbu kúpeľne-nebudeš mať čím zaplatiť...Čo to s nami spraví ???
13. 3. 2018   barter simpson
stale bude vymenny obchod, mimo system, mimo stat, mimo dani
13. 3. 2016   fero z BA
chvalabohu vo svete v ktorom existuje napr. US-dolár je táto debata bezpredmetná, úspory sa presunú pod vankúše a šéfovia ECB si nepomôžu. Ako memento môže pre ľudí pomôcť spomienka napr. na Cyprus alebo Grécko, kde bolo čo znamená dôvera v bankárov alebo politikov. Keď potrebuješ peniaze, tak ti ich nedovolia vybrať a použiť. Tvoje peniaze, nie štátne, ale Tvoje. Vidno ale že dôvera ľudí v politikov, resp. ich vlastná hlúposť je bezhraničná
13. 3. 2016   112
Geniálny nápad uložiť US-doláre pod vankúš, to by ma nenapadlo. Keď sa zavedie bezhotovostný platobný styk tak si nimi potom môžeš aspoň vytapetovať izbu.
Bezhotovostný platobný styk nie je myšlienka zo včera, doteraz som to považoval za žart. Už o zavedení uvažuje kanada. Najsmiešnejší je dôvod, boj proti terorismu. To je také americké, vytvoriť problém a potom hladať riešenie.
13. 3. 2016   fero z BA
samozrejme, že to nemôžu spraviť všetci, ale vďaka takým ako si ty, majú ostatní reálnu šancu
13. 3. 2016   apoliticky
fero z BA ...bohuzial musim konstatovat...ze v tomto s tebou vynimocne suhlasim !
13. 3. 2016   Lolo
Ja by som nevidel problem v zapornej urokovej sadzbe.
Ani v inflacii a dokonca by som nevidel problem ani v hyperinflacii.
Dokonca by som nevidel problem ani v menovych reformach.
Vsetky tieto paky, ludi oberaju o peniaze, ale rozumnym ludom a tiez beznym ludom, ktory su predvidavy a obcas cikaju proti vetru, to nesposobuje velke straty.
Problem je, ze sa jedna o zavedenie novej dane z prijmu, alebo o bankovu dan, ktora tlaci ludi do spotreby.
Je uplne jedno, ci si ludia zoberu spotrebny uver, alebo precerpaju kontokorent, pripadne si vezmu hypoteku, zakladom tejto dane, je zasa zodriet z ludi kozu, koli tomu, ze sa chcu spravat zodpovedne a chcu mat rezervy, ktore im umoznia v realnom case, si napriklad vytvorit hotovostnu rezervu.
Najvatsi problem vidim v tom, ze system nefunguje ako celok.
Napriklad ako si ma clovek v bezhotovostnej spolocnosti usetrit na opravu hnilych zubov, ktore nema hradene z poistenia a nedosiahne na spotrebny uver, alebo je na hranici bedy, napriklad pracujuci v Slovakistane.
Ak si pozicia taky clovek peniaze, zaplati uroky z pozicky. Ak si bude chciet usetrit peniaze, zaplati bankovu dan.
A to plati u vsetkych cielenych i moznych vytvaranych rezervach, ktore mozu mat rozny ucel a charakter, napriklad clovek ochorie, je praceneschopny a lezi v nemocnici, tak mu rodina posle nejake peniaze, ktore su opat zdanovane. Danou z prevodu, bankovou danou, no a nakoniec je mozne, ze to bude zdanovane este danou z prijmu, pretoze v takomto pripade sa bude jednat o prijem.
Nebezpecenstvo bezhotovostneho sveta nieje ani tak o slobode, ktoru nemame, ale o tom, ze budeme doslova otroci bankstrov, ktory sa nam takto odvdacia, za krizu, ktoru sami sposobili.
13. 3. 2016   odarpi
... neviem kto je autor clanku, ale o zapornej urokovej sadzbe a jej pouziti vela nevie :-)
13. 3. 2016   anonym
... aspoň, že si nám to ty objasnil :-)
13. 3. 2016   x
:)))
1/1