Názory čitateľov


Názory k článku:
Odborníci: Dlh Slovenska klesol, podnikateľské prostredie ani zdravotníctvo sa nezlepšilo

25. 2. 2016   karol
Ano dlh klesol voci HDP, znama veta vsak rastieme.Mame najvyssi hospodarsky rast a podobne..No je potrebne povedat co je to to HDP.., nie su tam zahrnute aj vsetky pozicky?nie su tam zahrnute aj eurofondy, ktore uz mozu coskoro skoncit?Potom bude zaujimave sledovat ako nam dlh neuveritelne bude rast...
budeme iste pocut vsak pokial sme boli pri moci my vsetko frcalo...lenze na ukor tych dalsich.., je to sranda ked dochodca krici je to super a na svoje deti a vnucata uz nepozera....
24. 2. 2016   Jozef
Keby to aj tak bolo, čo neverím, na nálade medzi ľuďmi to nie je vidno. Mzdy sa stále znižujú, ľudia sú nahnevaní. Aj keby tie čísla boli pre SVK ekonomiku priaznivejšie, nebol to práve terajší pán premiér, ktorý onoho času, keď bol ešte v opozícii, vyhlási pamätnú vetu "z čísiel sa ľudia nenajedia"
24. 2. 2016   URBAN
dlh slovenska stále raste ako člen Eurovalu 1 a 2, člen ECB ktorá za nás nakupuje dlh zahraničia a za to tlačí prachy za ktoré ručíme a ako podielnici v MMF, Svetovej banke a EIB a dalších západných zoskupeniach nás neuveriteľe zadlžujú ale to sa na Slovensku v médiách nehovorí hovorí sa iba o vlasnom tátnom dlhu ktorý je cca 52 % HDP ale aj ten mirne raste a len ho matematicky vykazujú tak ako im to vyhovje.
24. 2. 2016   Lolo
Ono je to jednoduche, v praxi kleptokracia v Slovakistane odsava prostriedky a znizuje dlh.
Keby nebolo Vahostavu, Tety Anky, AliPaskovho CT a tisicov dalsich, je mozne, ze bz sa dalo potom napisat, Dlh Slovakistanu klesol, ydravotnictvo, Skolstvo i podnikatelske prostredie sa zlepsilo..
Za okolnosti, ktore nam znacne cielene vytvorila vladnuca kleptokracia, je to presne tak, ako je napisom clanku.
Ale vinnici su jasny, ale su nepotrestatelny, pretoze sa jedna o legalnu formu podnikatelskeho prostredia, vytvoreneho, ako zdroj prijmov, pre oligarchiu a kleptokraciu.
Tak su nastavene zakony a podla toho su aj trestany ty, co pracu vykonaju, ale za nu nedostanu legalne zaplatene, avsak odvody, DPH, Dan z prijmu a dalsie, zaplatit musia.
Potom su tu rozny riaditelia a poloriaditelia, polostatnych institucii, kde ak sa objavi moznost nieco preliat, tak vznikaju subjekty a pravnicke osoby, ako Teta Anka, ktore mozu byt oznacene, ako podnikatel roka..
Vysledkom je potom system v ktorom zijeme a niektory sa tomu este cuduju.
Volim Kotlebu, je mi to jedno.
Radsej radikalne zlo, ako volit proti niecomu a niekomu.
Ja som za nieco, nie proti niecomu.
24. 2. 2016   nahnevany
Este keby to tak bola DPH /dan z pridanej hodnoty/ ...
24. 2. 2016   cíferčan
Lolko,len vol Kotlebu,ten to určite vyrieši vo svoj prospech a na Teba a tebe podobných voličov po voľbách zabudne.Už som to tu napísal,že sa zabávam na tom,ako pracujúci rozmýšľaju,ktorú pravicovú stranu voliť, aby im zabezpečila lepšie životné podmienky.Je to taká istá absurdita,ako keby sme čakali ,že majiteľ Váhostavu,teta Anka,AlIPaška a tisíce ďaľších podobných budú voliť komunistickú stranu.
24. 2. 2016   Lolo
No co, hailoval som Hlinkovym gardam ako sopliak, tak mozem na stare kolena zas.
Aj tak to nic nevyriesi, ale aspon si precvicim stare sposoby, na ktore si mnohy ani nepamataju.
24. 2. 2016   anonym
Nemali sme spraviť zo školstva a zdravotníctva "biznis" ( to sa týka i poisťovní) a výsledky by boli určite lepšie za menšie náklady !
Zaujímavý názor odborníkov- chvália zníženie deficitu, ale odsudzujú úpravy ktorými sa to dosiahlo ako i možnosti zlepšenia (i keď malé) v sociáĺnej sfére.
24. 2. 2016   anonym
fuj odporny hnus ta prva fotka kto si to pozical je to legalny podvod nikto si poziacia a mi akoze dlzime dobre paragrafi vsetko raz pominie aj tato chora civilizacia
24. 2. 2016   nahnevany
Odbornici nevedia rozoznat netto cenu /sumu/ od pridanej hodnoty.
24. 2. 2016   anonym
Na Slovensku sa žije dobre 5-10% ľuďom. 90% ľudí zije na hranici chudoby a väčšina ma aj prácu. Ludia musia drieť za nejakých 450€ mesačne. To stačí tak na zaplatenie nevyhnutných poplatkov na živobytie. Toto je podľa vás rozvíjajúca sa ekonomika na Slovensku?
24. 2. 2016   cíferčan
Anonym,za blbosť sa vždy musí zaplatiť .Tých 90 -95 % čo sa nechalo počas nežnej nahovoriť na kapitalistický blahobyt má to,čo tak veľmi chceli.Keď sa pracujúci nebudú dožadovať a štrajkovať za svoje požiadavky,tak situácia sa nikdy nezmení.Najviac sa zabávam na tom,keď tých 95 % chudákov rozmýšľa ktorú pravicovú stranu voliť.Je to taká absurdita,ako keby úspešný privatizér,teda podnikateľ volil komunistickú stranu.
24. 2. 2016   MArtin
Kto vie kto platí "odborníka" Goliáša a jeho inštitút?
1/1