Názory čitateľov


Názory k článku:
Dohoda ohľadom Brexitu: Vitajte v dvojrýchlostnej Európe!

26. 2. 2016   Hundroš
Keď chcú vystúpiť nech vystúpia, keď chcú zostať nech zostanú. Neotravujte Slováko s vecami, ktoré nemôžu ovplyvniť.
26. 2. 2016   Szekeres
britania sa chova ako hystericka manzelka, lebo je frustrovana, ze EU v zasade "nemecka", takmer kompletne centralna a severna, po odpocitani PIGS. Francuzi to neovplyvnia, ti sa historicky nepozorovane vratili spaet k vichyzmu. Briti su urazeni, ze nie su hegemonom, tak ako to boli zvyknuti za posl. 400 rokov. Pripadny brexit ze moze znamenat sancu akcelerovat vyssiu integraciu? Mozno to bolo od zaciatku cielom Berlina. Mozno sa treba pripravit, ze po vzore uteceneckych kvot bude zavedena povinna vyucba nemciny vo vsetkych ..satelitoch. V zaujme efektivnejsej komunikacie v rychlejsie sa integrujucom zoskupeni. V pripade zdrahania budu kratene fondy .., ktore si tam predtym satelity sami nakumulovali.
26. 2. 2016   Lolo
EU v zaklade,ko bola vytvorena, je kolonialna alebo imperialna zaklana, ktora ekonomicky zdiera svoje kolonie.
Kolonie a dominia, pripadne protektoraty, ktore centralna Germania vytvorila, su po takym tlakom, ze babkove vlady su schopne zmykat krv z vlastnych ovcanov, pokial tym bude zachovana kleptokraticka statutarnost lokalnych oligarchov.
Nic lepsie a nic horsie sa tu nedeje.
Dvoj rychlostna europa, je zakladom integracie.
Rovnopravnost a solidarita, ma len jeden smer.
26. 2. 2016   Szekeres
Ano. Okrem posl. 2 viet. Tym nerozumiem. Preco 2rychlostna? Preco nie 3? Posl. vete nerozu.
26. 2. 2016   Lolo
Posledna veta..
Znamena tolko, ze ak je centralnou germaniou schvalena, poskytnuta nejaka pomoc, v podobe kvazisolidarity, alebo sa jedan o nejaku "rovnopravnost", je to len podminka ku nejakemu zdanlivo dnes banalnemu ustupku, alebo injekcia financna, ktora sa musi ratat ako prospech, pre centralnu Germaniu, aj v dlhsom casovom odstupe.
Principom su eurodotacie, financna podpora podnikov, kotre znamenaju len dalsie odsavanie prostriedkov z kolonii.
Aj neoeuropske osidlovanie, alebo "europskzy cestovny ruch" ma ucelove pravidla, kedy do germanie prudi vsetko a po naslednej selekcii, sa nehodiace, bud exportuje, alebo vrati domof.
Len to, co sa aktualne hodi pre pracovny trh ostava.
V prechodnom obdobi "koncentracie" a cestovania, sa samozrejme, takyto vyvolany chaos, dobre hodi, ako test loajalnosti ostatnych krajin a kleptokratickych silovych zloziek.
Ostatne sa zaplati devalvacnou a QE politikou ECB.
Jedna sa len o to, aby "ludske zdroje" boli vytazene a optimalizovane naklady na ich saturaciu.
Toto je klasicky Germansky model, ktory sa neustale opakuje, ako kolonialny, alebo neokolonialny a imperialny model.
Nic nove sa nevymyslelo.
Takze ak pisem, ze ak sa jedna zo strany Germanie o nejake riesenia v zmysle Rovnopravnosti, alebo solidarity, vzdy sa jedna len o vopred dobre pripraveny tah, ktory sa neskor ukaze ako jednostranne vyhodny.
Aj chaos v UA sa vyuzil na to, aby Germanske firmy ako BASF, mohli prevziat dominantny tranzit plynu do Europy.
Zvysok sa na tom musi podielat. A najma platit.
2. 3. 2016   Szekeres
teraz uz rozumiem lepsie. Suhlasim. A dalo by sa to este rozvadzat dalej....Len priklad. Strukturalne fondy su vydavane ako "pomoc" pristupujucim krajinam, ale kriteria na ich uplatnenie su staropstlivo nastavene tak, ze nie je mozne ich uplatnit v prospech ludu danej krajiny a v blizkom casovom horizonte, ale iba na rozvoj infrastruktury ktorej efektivita sa prejavi az v dlhodobom horizonte (dialnice, vodovody, kanalizacie, energeticka zakladna, prenosove siete,...atp). Jednoducho, tomu kto to naprogramoval bolo jasne, ze najblizsich 10-20 rokov bude nova kolobnia este obyvana zvyskami povodneho obyvatelstva s "cudzou" nenemeckou kulturou. Postupna implementacia nemeckej kultury bude trvat dlhsie a tak tedy, aby koincidovala s casovym horizontom vyuzitelnosti dlhodobych strukturalnych investicii. Inymi slovami, aby z toho mali hlavne uzitok Die Neue Deutsche, ktori postupne obsadia lokalitu po eliminacii ...domorodych kmenov. A nie ludia domorodych kmenov - tu a teraz.
26. 2. 2016   huhu1235@seznam.cz
Nech uz to priznaju ze EU je fiasko. Mal to byt spolu s USA protipol k Cine a Rusku ale sa nevydaril... lebo USA je nenazrana a EU ovplyvnitelna... Sme europania ale nemozme fungovat ako v USA.... v eurepe je kazdy narod jedinecny... a nema ani rovnake myslenie ... a preto to nikdy fungovat nebude.... teda pokial sa nespravia take opatrenia na obmedzenie slobody ako v USA....
26. 2. 2016   anonym
Mozno je to preto , lebo v nad USA nie je nejake dalsie nadUSA , kde by ich politici obracali zrak.
Nechapem , ze europsky politici nie su proeuropsky.
26. 2. 2016   anonym
EU JE JEDEN VELKY CHAOS a bordel! toto zoskupenie magorov nikdy nemoze funguvat iba ak v Bruseli...
1/1