Názory čitateľov


Názory k článku:
Kto za tým všetkým stojí: Päť (konšpiračných) teórií o tom, prečo ceny ropy klesajú tak hlboko

15. 2. 2016   Peter J
Chýba najdôležitejšia teória, ropa sa obchoduje v dolároch, ktoré sa tlačia iba v USA a každý si ich preto musí kupovať. Čína a Rusko chcú pochovať dolár aj obchodovanie ropy v dolároch a tak sa nenápadne zbavujú dolárových rezerv aj dolárových dlhopisov.
Rusko je najväčší exportér ropy a najväčší vždy určuje cenu. Keby zastavilo transport ropy na jediný deň, dostali by hneď ropu aj rubeľ na dvojnásobok, ale to nechcú.
Tam je iný zámer...
www.paratdnes.c...
11. 2. 2016   Member
Pridávam šiesty, najpravdepodobnejší a nekonšpiračný faktor: Je zrejmé, že ak by bola pri dnešnom stave techniky cena nafty 145 dolčov, tak každé druhé auto predané v Európe by bol elektromobil a vo veľkých mestách takmer všetky. Dojazd 200 až 300km na jedno nabitie, čiže na deň, je pre bežného užívateľa postačujúci s veľkou rezervou a na dlhé trasy má každý k dispozícii to súčasné auto. Nízke ceny ropy sú jediným spôsobom, ako nástup elektromobility aspoň trochu pozdržať. Preto si myslím, že ceny palív už nikdy významne nevzrastú.
11. 2. 2016   Lolo
Ja by som len nesmelo poznamenal, ze ani nieje podstatne, preco cena ropy klesa tak hlboko, to si vieme najst na komoditnej indexovej tabulke.
Nas ako chudakov, by malo zaujimat, preco su ceny benalu a nafty u nas v Slovakistane, tak vysoke a preco kartel, okolo Slovnaftu si z nas robi dobry den, ma na haku URSO, protimonopolny, aj EK, hlavne ze sa mame fajn.
Ja verim na bozie mlyny, ale melu strasne pomaly.
11. 2. 2016   heteroman
bozie mlyny melu tak ako sa im zachce a kto viac zaplati...
11. 2. 2016   Bynk
Vo všetkých piatych konšpiráciach je za tým spomenutá Saudská arábia, takže je za tým Saudská arábia :-)
11. 2. 2016   stop-ttip. org
len zopakujem co ste pisali:
"Alebo na každej je niečo pravdy"
"jak hlboko? ja by som povedal, ze konecne tu su normalne ceny a ta nadhodnotena bublina konecne praskla! tipicka burza, jeden velky oyeb!"
"Nič za tým nie je. Neviditeľná ruka trhu v Londýne vhodne upravila ceny, tak ako upravuje devízové výmenné kurzy."
11. 2. 2016   anonym
Alebo na každej je niečo pravdy.... :) Nie je možné, aby tu bol iba 1 záujem, každá krajina si sleduje hlavne tie svoje záujmy a snaží sa iba reagovať na situáciu, ktorá bola síce umelo vytvorená za určitým cieľom, ale z dlhodobejšieho hľadiska sa sily "preskupujú", takže motívov môže byť nakoniec viac. A slovo "konšpiračná" dnes znamená teóriu, ktorá sa o 2-3 roky potvrdí...
11. 2. 2016   Miro
alebo nejaký záhorák vymyslel auto na vzduch a tak chcú rozpredať rýchlo všetky zásoby ropy...
11. 2. 2016   anonym
No a teraz bude Saudská Arábia novým cieľom USA.
11. 2. 2016   roop
cool story bro :-D Odkial si si to vycucal? Radsej nechcem vediet :-DD
11. 2. 2016   peto166
jak hlboko? ja by som povedal, ze konecne tu su normalne ceny!!! a ta nadhodnotena bublina konecne praskla! tipicka burza, jeden velky oyeb!
1/2staršie