Názory čitateľov


Názory k článku:
Ste pripravení na bezhotovostnú budúcnosť?

5. 2. 2016   antipresstitut
fašisticky presstitu, ktorí adminuju tuto stránku mi včera vymazali tento komentár, ktorý sa im nehodí do krámu:
Pre občanov, naproti tomu, bude znamenať kompletné zrušenie peňazí v hotovosti úplne novú situáciu, s obrovskými negatívami, ktoré tu všetky v celom rozsahu nemôžem analyzovať. Zaráža ma však, ako málo si to vo všeobecnosti ľudia uvedomujú, najmä na Slovensku, v Poľsku, Česku, Slovinsku, alebo aj v baltických štátoch. Ľudia sa čoraz ľahkomyseľnejšie a odovzdanejšie – doslova ako ovce - vzdávajú svojej slobody a odovzdávajú sa čoraz pasívnejšie do úplnej kontroly štátom, bankám a koncernom.
V Nemecku sme odštartovali už pred nejakým časom veľkú podpisovú akciu medzi obyvateľmi, aby vyjadrili svoj nesúhlas so zamýšľaným zrušením peňazí ako obeživa v hotovosti. Podpíslo ju už takmer milión občanov.
Zrušenie peňazí bude znamenať to, že všetci budeme vydaní takpovediac na milosť a nemilosť výlučne elektronického finančného systému so všetkými rizikami, ktoré pre nás ukrýva. Keď sa v nejakej situácii – napr. na dovolenke v cudzine – v ňom prejavia technické poruchy, tak mi nemáme nijakú možnosť zaplatiť. Podobne to bude, ak stratíme kreditnú kartu, prípadne ak nám bude ukradnutá. Tiež si už nikdy nebudeme môcť vybrať peniaze v banke a ponechať si ich doma. Štát bude vedieť o každom jedinom cente, ktorý nám patrí a bude mať nad ním nielen kontrolu, ale ho bude sám držať v ruke a nám z našich peňazí len niečo vydeľovať. A ak sa rozhodne si z nich časť natrvalo ponechať – vydá na to rýchlo nejaký zákon – a my sa budeme len bezmocne prizerať, ako nám ich oficiálne ukradne.
To už bude stav totálnej kontroly každého z nás štátom a jeho inštitúciami a totálnej štátnej svojvôle voči nám. Staneme sa tak poddanými moderného stredovekého štátu. Banky a štáty po odstránení peňazí budú konečne môcť zaviesť po prvý raz v histórii aj takzvané negatívne úroky, ktoré im budeme úplne bezmocne platiť. Toto nevyhnutne chcú a potrebujú, lebo napríklad Mario Draghi, šéf ECB a jeho bankoví kumpáni už svoj „pušný prach“ celkom vystrielali a ich metódy vyžadujú čo najskôr novú muníciu, ktorú budú naplno potom v novom finančnom systéme môcť kradnúť svojím poddaným – nám.
4. 2. 2016   anonym
Zrusenie hotovosti znamena najväcsi a bezprecedentny zasah debilnych politikov do osobnej slobody. Znamena to, ze vas vsetkych budu kontrolovat ludia, ktori su bez zabran a skrupul a ktori su v politike preto, lebo nic ine ako kecat nevedia. Plati to vseobecne, bez ohladu na stranicke tricko. Tym, ze sa zrusi hotovost, vas vsetkych budu mat pod drobnohladom, budu vediet o vas uplne vsetko. Orwell, je proti tomu malina. Vsetky reci o spinavych peniazoch a cela propaganda o udajnej bezpecnosti obcanov su iba kecy. Zrusenim hotovosti tu budeme mat policajny stat, oproti ktoremu bol ZSSR iba prechadzka rajom.
12. 2. 2016   apoliticky
fero z BA...kde si teraz ty prozapadny TROLL??...co sa k tejto ,,slobode a vydobytkom kapitalizmu a kvazi demokracie,, nevyjadris? Hm? ... ty zdochlina
4. 2. 2016   J.Vinduška st.
Kontrolu nad námi už majú. Hlavný zmysel nie je v tom, ako ju ešte prehĺbiť. Ide predovšetkým o kontrolu nad našimi úsporami - všetkými a všetkých!! Koľkorazy ste sa stretli už v praxi centrálnych bánk so zavedením negatívnej úrokovej sadzby. Akonáhle bude vylúčené vybrať si hotovosť bude mať banka možnosť zaviesť takýto režim, odepisovať z vašich účtov a zablokovať prevody na iné účty. Pravda, odbojný rozum upozorňuje, že taký krok by mohol byť využitý na likvidáciu bánk ako takých. Stačí jedno "úložisko dát" a príjmy a výdavky môže vykonávať každý subjekt priamo a mimo súčasnú bankovú sféru.
4. 2. 2016   Lolo
Ja som pripraveny.
Nacvicujem si skoky do rakve.
Ale pokial este vladzem, budem bojovat.
Ja vdaka starobe, mozem stratit len zivot.
Hoj, mor ho! detvo môjho rodu, kto kradmou rukou siahne na tvoju slobodu: a čo i tam dušu dáš v tom boji divokom: Mor ty len, a voľ nebyť, ako byť otrokom.
zlatyfond.sme.s...
p.s.
Nieje ten text nahodou xenofobny, rasisticky, alebo neskryva ultranacionalne a extremisticke posolstvo?
4. 2. 2016   lubos
Ano sme uz pripraveni mate nas na pekaci mozete si nas uz aj ocipovat a neobmedzene vladnut, pravda pod zamienkou nasej bezpecnosti.
4. 2. 2016   NovyProrok
V prvom rade si vsimnite zdroj tohoto demagogickeho pamfletu: Bloomberg.
Zrusenie hotovosti je len dalsim krokom (jednym z poslednych) na ziskanie totalnej kontroly nad ludmi. Bez hotovosti nielenze bude mat "velky brat" kompletny prehlad o tom naco kto mina svoje peniaze, ale moze vam velmi jednoducho zakazat kupit si nieco, co sa mu nepaci (napr. zlato, vacsie zasoby potravin) a v pripade potreby vas od vasich penazi uplne odrezat (proste proti vam uplatni sankcie ako proti Iranu, ktoremu jednoducho banky zadrzali financne aktiva). Tak budete 100% zavisli na bankach a systeme a vasa jedina moznost bude pekne drzat hubu a krok.
4. 2. 2016   iXo
ze vraj "stabilita vladnych mien"
4. 2. 2016   Hruska
Len si predstavte , že priemernú chudobnú rodinu v takej nádhernej budúcnosti navštívi exekútor . Rovno môže celá rodina vyskočiť z okna, pretože si nekúpia ani chleba .
Prípadne to čo sa stalo v Grécku . Bankám pochybnú peniaze . Podplatení politici vydajú zákon a vám automaticky stiahnu 10 percent z účtu ..
4. 2. 2016   vinlen
myslím, že to bolo na Cypre.
4. 2. 2016   Danel
Je to absolutna strata slobody jednotlivca. Aj bezny nakup veci spadajucich do intimnej sfery bude zrazu citatelny pre uzku skupinu. Bolo by o kazdom z nas lahke zistit, kde sa pohyboval, kedy, co kupoval, jednoducho hrozostrasna strata slobody, ziadne sukromie, anonymita atd.
1/2staršie