Názory čitateľov


Názory k článku:
Príchod ďalšej finančnej krízy: Na centrálne banky sa nespoliehajte, svet nezachránia

5. 5. 2016   Blind Man
Za čo je vlastne tento talianský KOKOT platený? Vie to niekto vôbec?
7. 2. 2016   ainemunys
Ako chcete, aby banky zachraňovali svet pred vlastným a veľmi silným !nástrojom"!!!
9. 2. 2016   Szekeres
a naviac nie "nastrojom" spasy, ale "nastrojom" skazy. Nastrojom betonovania cesty do zahuby =dlhodobo neudrzatelneho vyvoja.
7. 2. 2016   anonym
Banka má vypadať občan dal do banky peniaze za totality boli dávané úroky od dvoch štyroch percent dve percentá sa dávali bežne štyri a viac percent boli viazané dobov vkladu !!!!!!!!!dnes dostanete veľké ho-no a len platíte platíte záver je jasný kapitalizmus na slovakistane je----------
7. 2. 2016   anonym
problém je, že peniaze, ktoré natlačí centrálna banka, či už súkromný FED alebo ECB, sa nedajú občanom alebo firmám na priamu podporu spotreby domázností alebo rozvoja biznisu, ale bankám, aby nimi zvýšili zadĺženosť občanov aj firiem a tým ich uškrtili úrokmi, z ktorých obščania nič nemajú, len nejaké tie dane zo zisku bánk. A tak banky bohatnú, ľudia a firmy sa zadlžujú - a niekto ich ožobráčuje. Za otroka bol zodpovedný jeho pán, kto je zodpovedný za ovčana, demokratického voliča, migrovateľnú pracovnú silu a spotrebiteľa v jednom?
9. 2. 2016   Szekeres
to slovo obščan sa mi zapacilo. JA by som to modifikoval na ..obšťan
7. 2. 2016   fero z BA
problém je v tom, že centrálne banky vôbec nerobia to, čo by malo byť ich zmyslom...... nemajú čo sa starať do rozvoja alebo podpory ekonomiky, to je choré, ale vo svete víťazí luza a socializmus, cesta do pekla sa rozbieha
7. 2. 2016   ainemunys
Lúza - hanlivé označenie najspodnejšej (vylúčenej) zložky spoločnosti !
Dávať naroveň lúza a "izmus", nesvedčí práve o znalosti problému, len o vyvyšovaní sa: človek na úrovni sa k takémuto vyjadovaniu nikdy neznižuje!
Je potrebné si uvedomiť, za akým účelom a ako banky vznikli. Určite nie za účelom prospechu krajín (štátov) , ale za vidinou zbohatnutia bankárov !!!
9. 2. 2016   Szekeres
ak pises o centralnych bankach, nezmienuj sa o bankaroch, ale o papalasoch, top uradnikoch statnej moci, o establishmente, o fasizujucom statnom kapitalizme. Kazdemu musi byt jasne, ze masove tlacenie zachodovych papierikov miesto obeziva kryteho hodnotou sa tieto institucie pripravili o posledne zbytky moralnej kredibility a dnes uz nesluzia svojmu puovodnemu ucelu.
6. 2. 2016   Vorlon embasador
V Davose sa len gašparkovia zišli. Iní rozhodujú s inými pákami kde sa bude smerovať. viď investmentwatch...
6. 2. 2016   Ewiak
Kam teraz ideme? Biblia hovorí: "A [kráľ severa = Rusko od druhej polovice devätnásteho storočia (Daniel 11:27)] vráti sa do svojej zeme s veľkým bohatstvom [1945], a srdce jeho proti svätej zmluve [nepriateľstvo voči kresťanom], a bude konať [vysoká aktivita na medzinárodnej scéne], a navráti sa do svojej zeme [1991-1993. Rozpad Sovietskeho zväzu a Varšavskej zmluvy. Ruské vojská sa vrátili do svojej krajiny]. V určenom čase sa vráti späť [to znamená tiež veľká kríza, rozpad Európskej únie a NATO. Mnohé krajiny z bývalého východného bloku sa vrátia opäť do ruskej sféry vplyvu]." (Daniel 11:28, 29a) Potom bude vojna. (Daniel 11:29b, 30a) Bude to jadrová vojna. (Zjavenie 6:4) Nebude to koniec sveta (Armagedon). To bude "začiatok pôrodných bolestí". (Matúš 24:7, 8)
6. 2. 2016   nahnevany
Pravda.
7. 2. 2016   fero z BA
pekná znôška nesúvisiach nezmyslov
6. 2. 2016   URBAN
bankrot sa oddiali tým že centrálne banky na západe si natlačili bilióny papierikov, s toho je umelí ekonomický rast v USA a EU ako aj rekordne nafúknute burzy v podobe akcií, dlhopisov a indexov potom ešte si západ umelo znížil úrokové sadzby za dlhy preto sú aj úrokové sadzby rekordne nízke aj v SR a chcel by vyprovokovať prúser aby mohol odpísať dlhy to sa v mieri nedá urobiť potrebujú vojnu len na ich namotávku nik neskočil, teraz sa čaká na to kedy ich dlhy doženú a celý systém spadne, do nekonečna sa žiť na dlh nedá a na tom zahučí západ bez jediného výstrelu. Len chyba je tá že Slováci sú vdaka tomuto zadlžovaný cez medzinárodné inštitúcie ako Euroval 1 a 2, podiely v ECB, EIB, MMF, Svetovej banke , tam máme dlhy vyššie než národné dlhy čo je výsledkom našich politikov. západ dlhy rozdeluje tak že nemci ručia nákupmi USA dlhopisov a Usáci ručia nemcom za ich dlhopisy, takto si jeden druhému ručia a dlhujú navzájom. paradox je v tom že do nekonečna to nepôjde a kedže toto západ robí od druhej svetovej vojny tak dlhy sú už reálne nesplatitelné teraz majú problém vôbec platiť len úroky a nominál už vôbec nie. Kríza stále pokračuje každý kto trochu vidí do problematiky vie o čom teraz píšem.
6. 2. 2016   anonym
Hedžové fondy treba zakázať a centrálne banky by nemali byť súkromne vlastnené.
6. 2. 2016   anonym
Prečo treba zakázať hedžové fondy?
7. 2. 2016   anonym
pretože je to vynález na ničenie celých krajín - voľné presúvanie neuveriteľných peňazí po celom svete. Sorosovi nejaké Slovensko konkurovať nedokáže, keby chcel, už nás kúpi. Ale čo by míňal, naši drahí mu ho vnútia cez akcie, podporované open society nadáciou. Hedge fondy ožobráčili celú Britániu o 10% jej majetku, Taliansko dtto, ázijské tigre sú zasa len záležitosťou hedgeovania... Prachy sú vonku a amíci na podpore a potravinových lístkoch. Ale veď sú to len gójovia - a aziati ani to. Nad hedge fondami neexistuje žiadna kontrola, dá sa z nich financovať aj vojna na Ukrajine či inde.
1/2staršie