Názory čitateľov


Názory k článku:
Hospodárska politika SR je podľa investorov neúčinná

31. 1. 2016   ainemunys
Ak investor hľadá mimo domovský štát u nás daňové prázdniny, štátny finančný príspevok a lacnú pracovnú silu nemá právo hodnotiť hospodársku politiku u nás !!!
Možno by sa mu mohlo začať trochu veriť, ak ponúkne na rovnakom pracovnom poste u nás rovnakú mzdu, akú ponúka u nich. Vtedy sa dá predpokladať, že hľadá odbornú pracovnú silu !!! Inak klame !!!
1. 2. 2016   nazor
ide aj o to , ze kapital rajduje po celom svete ak niekde postavia halu a za 2-3 roky idu dalej ako kobylky tak ani skolstvo nevie krajina prisposobit lebo ani studenti nevystuduju a investora uz niet na slovaci, kapital sice presunieme na par klikov v pc ale s pracovnou silou to uz tak lahko neide ak ani nema cas vystudovat a pracovne miesto je uz niekde v indii fuč toto musi prestat lebo zle dopadne tento svet.... globalizacia musi prestat neni to zmysluplne a ideme do extremu
1. 2. 2016   Lolo
Alebo nam zavedu pracovne tabory.
Potom sa bude presuvat pracovna sila podla potreby.
To vsetko tu uz bolo..
31. 1. 2016   Lolo
Ernest a mlady, spekuluju zbytocne.
Problem investorov v slovakiatane, nemoze byt korupcia, pretoze nieje koho podplacat.
Cierne fondy by sa pri pokuse o korupciu vsiakli v bezodnej diere slovakistanu, rovnako ako odvody a dane danovych otrokov.
Problem je, ze slovakistan je dominium, alebo skor kolonia z lokalnou vladou konstitucnej kleptokracie.
Zakladny motiv a pocin investovania v Slovakistane, by bolo, keby mal lacnu pracovnu silu, ktora by bola schopna zit polohybernacnym sposobom, kedy by investori odovzdali statu celu mzdu a pracovnu silu pripojili na umelu vyzivu z repnych supiek.
Avsak vzhladom na fakt, ze mame rovnake a este vyssie ceny energii, ako v ostatnej EU zapadnej, rovnake a este vyssie ceny zradla, ako v EU, drahe hypoteky, drahe PHM, tak Slovakistansky otroci z principu doma neostanu, ostavaju len povalaci, nekvalifikovany domasedi, dochodci, hnedoslovakistanci, a snad este privilegovana elita, ktora prijima za pracu almuznu a necha sa zdierat a potom uz len kleptokraticky aparatnici, politicke filcky, pasomnice, osadenstvo narodnej zrady zo suitou patolizacov a celevriti, produkujuce anestetitika z laxativnym ucinkom v TV.
Hospodarska politika slovakistanu, ma pre tento system zvlastne pravidla, ktore investori nechapu, nakolko prisli z daleka a maju doma ine mravy.
Skratka- vytaznost otrockej pracovnej sily v hladovych dolinach, pre zahranicnych taziarov pracovnej sily, je priamo umerne mensia, cim dlhsie nechavaju otrokov utekat, aby stavali pyramidy inde.
Statisticky podiel dlhodobo nezamestnanej chamrade, na pracovny trh a volne miesta nereaguje, pretoze ich cielom nieje pracovat, ale poberat. Po velkom exoduse a pochodom za socialnymi davkami v 90 tyh rokoch, sa mnohy vratili domov a svoje problemy nemusia riesit.
To je jedina skupina, hnedoslovakistancov , ktora sa na zahranicnych stazach a pobytoch, naucila nieco nove a doniesla si domov nove postupy riesenia svojej nelahkej integracie v europskom prostredi. Musi sa uznat, ze ako prvy, ragovali pruzne na moznost vycestovat a vyskusat si nove miesta, ako Toronto, Londyn a podobne..
1/1