Názory čitateľov


Názory k článku:
Rozhodnutie padne v referende: Koniec bankovníctva, ako ho poznáme

2. 2. 2016   Terradyn
Nechcem vediet ake velke poplatky potom zavedu banky, kedze nebudu moc narabat s takym velkym mnozstvom penazi, pretoze teraz budu tie peniaze v rezervnom fonde a nie na trhoch a teda banky ako vzdy budu vykryvat tieto straty poplatkami a zvysenymi urokovymi sadzbami...
2. 2. 2016   Disqus N8
aj moja odpoveď je jednoznačne áno! je to šialené, že banky v súčasnosti vlastnia iba 1/10 našich vkladov - je to klamárska bublina a neudržateľný model - som všetkými desiatimi za koniec fiktívnej ekonomiky a obchodovania s tovarom, ktorý ešte neexistuje a návrat skutočnej hodnoty peňazí!
2. 2. 2016   Michal1111
Ten kapitalizmus ale dostava na frakt. A za vsetko su aj tak zodpovedne socialisticke opatrenia.
3. 2. 2016   supravizor
Nie socialistické opatrenia, ale chamtivosť jednotlivcov. Rozkrádanie spoločného koláča určeného všetkým.
2. 2. 2016   anonym
V bežnej tlači sa toho veľa nedozvieme, zato nás kŕmia klamstvami a vymývajú mozgy... to je (nechceným) posolstvom tohto článku.
2. 2. 2016   Lolo
Prilis pekne a prilis dokonale, aby sa to stalo pravdou.
Je mozne, ze to zavedie, krajina ako Svajciarsko.
Je to neutralna a suverenna zem, kde banstri musia konat dobro, bez ohladu na vonkasi svet.
Podobne ako za I sv. vojny, II svetovej vojny.. roznych vojen..
Ale v vo svete realnom, kde uz cez 100 rokov je zakladnym hybnym motorom dlh a socializacia strat na ovcanoch, pri maximalnej kapitalizacii zisku pre bankstrov, je nieco podobne nemozne.
Je to ako keby nam zlodej vratil ukradnutu vec a dal nam kvety, alebo recidivista, chronicky zlodej, kleptoman, by zacal vracat ukradnute veci, politik prestal klamat atd..
Ani zakon, ani ziadna moc statu by toto v EU nedokazala presadit, pretoze najviac korumpovat politikov, musia bankstri, aby mohli robit to, co robia a bolo to legalne.
2. 2. 2016   anonym
pre Švajčiarsko reálne ako úvahy o štátnom príme každého občana 3500 frankov bez ohľadu či je zamestnaný či nie. Pre ostatnú časť sveta v područí MMF a iných "prospešných organizácii" pre banky nikdy !
1/1