Názory čitateľov


Názory k článku:
Čo dokáže IBAN: Nové číslo účtu a podvodník na telefóne vás ľahko pripravia o peniaze

1. 2. 2016   ainemunys
Účel svätí prostriedky, viď. celá diskusia. Len poskladať tie zrniečka pravdy očistené od dojmov a predstáv !
1. 2. 2016   fero z BA
nezavadzajte, tie podvody s IBAN-om nemajú nič spoločné
1. 2. 2016   Lolo
IBAN je taka banksterska skratka, ako neriesit to, co bolo riesitelne.
1. 2. 2016   anonym
Mna tiez zaujala zmienka o pokute. To akoze ak sa pomylim pri zadavani IBAN tak mi hrozi pokuta? Nuz vratim sa ja pekne k hotovosntnym platbam, ved darmozracskym bankam aj tak stale nezmyselne platime za to, ze im bezurocne zverujeme nase peniaze a ich chyby nemame moznost pokutovat :-)
1. 2. 2016   Miro
Poviem to takto. Nehrozí ti pokuta, ale poplatok za vrátenie platby, ak chceš, môžeš to vrátenie odmietnúť.
1. 2. 2016   buko1
... starostlivo neskontrolovala platbu a tú pripísala príjemcovia aj cez zjavný rozpor v označení príjemcu platby na strane odosielateľa....
Ročne zrealizujem niekoľko desiatok platieb z účtu na účet a NIKDY doteraz som okrem čísla účtu príjemcu nevypĺňal jeho názov.... Podľa autora teda nemohla prejsť ŽIADNA moja platba....
1. 2. 2016   host@host.com
buko1,
ty si asi bohatý alebo neomylný človek, ktorému je nejaká stovka, čo odišla omylom do neznáma ukradnutá.
Ja si píšem nielen názov príjemcu ale vždy aj dávam správu pre prijímateľa. Na výpise potom vidím, kam a na čo šli peniaze. Ak sa vyskytne výpis bez poznámky, hneď viem, že sa mi minimálne z našich niekto vŕtal na účte.
Ale výpis je naozaj až posledná kontrola, platby prevádzam často, dá sa to odsledovať priebežne. A kto to nestíha, nech si zoženie účtovníčku.
1. 2. 2016   nahnevany
Uctvnicka nevie rozoznat netto cenu /sumu/ od pridanej hodnoty.
1. 2. 2016   Miro
Možno taká "rekvalifikovaná" z kaderníčky :-))
1. 2. 2016   nahnevany
Nie. Netto cena /suma/ nie je pridana hodnota. Pozrite sa na faktury, danove doklady, platobne doklady, pokladnicne doklady /blocky/a.p., ak tieto obsahuju tzv.DPH /tzv.dan z pridanej hodnoty/, tak lahko zistite, ze od roku 1993 sa pri pozadovanej,dokonca prikazovanej platbe DPH /dane z pridanej hodnoty/ inkasuje de facto dan z netto ceny /sumy/ oznacovana ako dan zo zakladu dane alebo tiez dan z ceny /sumy/ bez DPH. Dan z netto ceny /sumy/ resp. dan zo zakladu dane alebo dan z ceny /sumy/ bez DPH je, co sa tyka financnych prostriedkov, nasobne vyssia ako vlastna dan z pridanej hodnoty /DPH/.
1. 2. 2016   XYZ
Práve si objavil teplú vodu.
To, čo píšeš je všeobecne známe, aj ako nezmysly o dvojitom zdanení že vlastne neexistuje, hoci existuje dokonca viacnásobné
1. daň za zamestnanca, ktorú odvedie zamestnávateľ
2. daň za zamestnanca, ktorú odvedie zamestnanec
3. DPH z paliva, ktorú zaplatí človek čapujúci na pumpe
4. daň z palív, ktorá je zahrnutá v cene paliva načapovaného na pumpe.
Vidím, že stále píšeš iba o tom jednom, ale my s tým nič nespravíme a o ekonomike a účtovníctve konkrétne mne nemusíš nič vysvetľovať, robím cez 15 rokov v obore.
1. 2. 2016   nahnevany
Dvojite zdanenie existuje napriklad u PHM, tabakovych vyrobkov, alkoholu..., kde nezmyselna tzv.DPH /tzv.dan z pridanej hodnoty/ zdanuje o.i. aj spotrebnu dan.
Clovek capujuci na pumpe, a nie iba on, DPH /dan z pridanej hodnoty/ neplati. Kazdy plati de facto dan z cistej /netto/ ceny v tomto pripade paliva, ktora je nasobne vyssia ako samotna dan z pridanej hodnoty /DPH/.
Tzv.DPH /tzv.dan z pridanej hodnoty/ je sama o sebe podvod.
Pocnuc rokom 1993 su vsetky faktury, danove doklady, platobne doklady, pokladnicne doklady /blocky/ atd., obsahujuce tzv.DPH /tzv.dan z pridanej hodnoty/ chybne.
Poznamka.
Na podvod tzv.DPH /tzv.dane z pridanej hodnoty/ upozornujem na roznych forach uz 23 rokov, jeden mesiac a jeden den. Kontaktoval som priblizne 340 institucii, oslovil som stovky osobnosti. Mlcia ako svojpravia zbaveni.
V popredi podvodu na obcanoch pri tzv.DPH /tzv.dani z pridanej hodnoty/su predovsetkym MF SR, FS SR, Finanncne riaditelstvo, Danove riaditelstvo, danove urady alebo aj napriklad taka Financna policia.
1. 2. 2016   Miro.
Oni to chápu tak, že tá DPH je vlastne "nabalená DPH" od počiatku výroby, takže dá sa to trochu chápať aj daň z pridanej hodnoty.
Veď obchod DPH neplatí, on ju iba "vyberá".
Na vstupe si uplatní DPH a na výstupe ju odvedie štátu, ale fyzicky mu ju zaplatí až konečný spotrebiteľ.
Obchod odvedie štátu iba DPH zo "svojej pridanej hodnoty", resp. zo svojej marže. To je rozdiel vstupu a výstupu DPH.
Ale aj tak píšem, on ju iba odvedie, fyzicky mu ju zaplatí konečný zákazník. Takže ak produkt prechádza cez 10 firiem, tak každá 1 firma si "odvedie iba to svoje" ale konečný spotrebiteľ ju ZAPLATÍ celú za tých 10 firiem.
1. 2. 2016   nahnevany
"Nabalena DPH" od pociatku vyroby plus nakupna cena.
Konecny spotrebitel, a nie iba on, DPH /dan z pridanej hodnoty/ neplati. V skutocnosti plati len e len dan z netto ceny /sumy/ tovaru, komodity, nehnutelnosti, sluzby, platby . . . a ta je, financne znacne vyssia ako vlastna dan z pridanej hodnoty /DPH/. Je to podvod na obcanoch.
1. 2. 2016   Miro
Je to len o slovíčkach.
Ak niečo vyťažím, a stanovím nejakú cenu, tak DPH bude z celej sumy, lebo som vytvoril určitý produkt. Spracovateľ si už ale odvedie iba DPH zo svojej pridanej hodnoty, ktorú mu celú zaplatí veľkoodberateľ. Ten zase odvedie DPH iba zo svojej pridanej hodnoty /skladovanie, distribúcia, marža/, ktorú mu zaplatí maloobchod. Ten zase odvedie iba zo svojej pridanej hodnoty, a predá to zákazníkovi.
Ten ZAPLATÍ DPH z ťažby, zaplatí ju za veľkoobchod, zaplatí ju za maloobchod.
1. 2. 2016   Miro
... aj za spracovateľa, toho som v tom zabudol uviesť...
1. 2. 2016   nahnevany
To nie je o slovickach. Na podvod tzv.DPH /tzv.dane z pridanej hodnoty/ upozornujem uz od roku 1993.
Z celej sumy sa v ziadnom pripade nesmie vypocitavat, toboz nie inkasovat Dan z pridanej hodnoty /DPH/. Z celej sumy sa moze vypocitat a inkasovat len a len dan z celej sumy. Rovnako aj u produktu. Spracovatel odvedie de facto dan z cistej /netto/ ceny produktu. V ziadnom pripade to nie je DPH /dan z pridanej hodnoty/.
Velkoodberatel, zakaznik,velkoobchod, maloobchod ... Nikto z nich ziadnu dan z pridanej hodnoty /DPH/ neplati. Vsetci platia, ked teda uz platia, de facto teraz prevazne tvrdu 20%-nu dan z netto ceny /sumy/ tovaru, komodity,nehnutelno sti, sluzby, platby . . ., ktora je co sa tyka financii, nasobne vyssia ako vlastna dan z pridanej hodnty /DPH/. Taka je pravda.
Poznamka.
Ked sa bude pokracovat v takychto praktikach, tak o nejaky cas bude obcan platit namiesto dane zo psa dan z Range Rover Evoque.
1. 2. 2016   Miro
Ťažko reagovať, lebo tu treba chápať princíp a nie držať sa jedného slovíčka, takže:
Maloobchod nakúpi tovar za 100 000 eur bez DPH.
100 000 zaúčtuje na účet tovaru
20 000 DPH zaúčtuje na MD 343, to je daň, ktorú mu ako keby "zaplatí štát".
Tovar ale predá za 110 000 eur bez DPH.
Na účet 343 na stranu DAL odvedie 22 000 DPH.
Výsledok?
Rozdiel na účte 343 máme 2 000 eur, ktoré odvedie do štátu ako "rozdiel vstupu a výstupu DPH", ale konečný spotrebiteľ mu za tovar zaplatí 110 000 + 22 000 DPH, takže 132 000 eur.
ps: ja sa DPH nezastávam, len píšem celý mechanizmus ako to vlastne funguje.
1. 2. 2016   nahnevany
Princip tzv.DPH /tzv.dane z pridanej hodnoty/ je podvod.
Mate tam chyby.
100 000 Euro /za tovar/ nie je pridana hodnota. Z tejto sumy sa v ziadnom pripade nesmie dan z pridanej hodnoty vypocitavat a uz vobec nie inkasovat.Ked sa tak deje, jedna sa o podvod.
Dalej, ked tovar preda za 110 000 Euro, tak pridana hodnota je 10 000 Euro. DPH /dan z pridanej hodnoty/ bude teda 2000 Euro, v ziadnom vsak nie 22 000 Euro.
Predpokladajme, ze pri MD 343 sa 20 000 Euro vrati, avsak pri dalsom kroku pri 110 000 to bude brutalnou prevazne 20%-nou sadzbou opat zdanene. Cize konecny spotrebitel, je tak ako maloobchod, taktiez oklamany.
Netto cena /suma/ nie je pridana hodnota. Netto cena a pridana hodnota su dve diametralne sa od seba odlisujuce veliciny. Pri kalkulacii s tzv.DPH /tzv.danou z pridanej hodnoty/ prichadza k zamene tychto dvoch roznych velicin. Porusene su zakony najvzssie, prirodne v tomto pripade matematicke.
1. 2. 2016   Miro.
Ty nechápeš, že celý tovar je pridaná hodnota, lebo z niečoho vznikol?
Proste jeden vyťažil, druhý spracoval, tretí vyrobil, štvrtý ........ a X-tý predal?
Tá hodnota tých 100 000 môže byť suma, ktorá sa 100 x nabaľovala na pôvodný jeden tisícový materiál. No a stále sa prenášala a prenášala a prenášala, lebo zaplatiť ju musí až ten posledný článok, teda musí sa to počítať z celej hodnoty.
1. 2. 2016   nahnevany
Tovar nie je pridana hodnota.
Suma 100 000 Euro ako pridana hodnota,je pridana k nule ? Uzasne. Genialne.
Poznamka.
Hodnota 100 000 Euro, hoci 100x nabalovama, obsahuje povodny jedentisicovy material. Cize pridana hodnota je v tomto pripade 99 000 Euro.
Dan z pridanej hodnoty /DPH/ sa musi vypocitavat a nasledne inkasovat len a len z pridanej hodnoty. V ziadnom pripade sa DPH /dan z pridanej hodnoty/ nesmie vypocitavat toboz nie inkasovat z celej hodnoty. Ked sa to tak praktizuje, ide o podvod, a to nie iba v pripade posledneho clanku resp.konecneho spotrebitela.
1. 2. 2016   Miro
A ten 1 tisícový materiál sa objavil niekomu iba tak sám od seba na stole? Veď ho museli robotníci vyťažiť napr. v bani!
1. 2. 2016   nahnevany
Ano. 1-tisicovy material robotnici napriklad v bani vytazili. Je to vsak, ako uvadzate, material a nie pridana hodnota.
1. 2. 2016   Miro.
Nie je to materiál/tovar, materiálom sa to stáva až keď sa ide s tým obchodovať.
Zatiaľ je to stále len nejaký "produkt", výsledok "práce".
1. 2. 2016   nahnevany
Produkt nie je pridana hodnota. Produkt ako vysledok prace obsahuje zakladny resp. nakupny material.
Material taktiez nie je pridana hodnota.Z material, s ktorym sa obchoduje sa v ziadnom pripade nesmie vypocitavat a nasledne inkasovat dan z prideanej hodnoty /DPH/. Ked sa tak deje, jedna sa o podvod.
1. 2. 2016   nahnevany
Oprava. V tretom riadku. Z materialu ...
V piatom riadku. ... z pridanej hodnoty.
1. 2. 2016   úsmev
zavádzaš tu ľudí, že si nikdy nevypĺňal názov príjemcu, lebo pri kvalitnej banke napr. pri internet bankingu je to údaj povinný a platbu ináč nezrealizuješ... :)
Neviem ako je to dnes s hotovosťou cez poukážky, ale asi ani tú ti bez adresáta nezoberú, lebo sú to povinné údaje...
1. 2. 2016   Miro
No, takže Slovenská sporiteľňa, mBank, už neexistujúce "ING", sú podľa teba všetko nekvalitné banky.
:-))))))))))))) )))))))))))
Ja cez internet banking platím všetko čo sa platiť dá a "majiteľa účtu" som v živote ani nevyplňal, lebo vo väčšine prípadoch ho ani nepoznám a je mi to jedno...
1. 2. 2016   bubu
ak sa v čísle preklepnete, nebude už sedieť hodnota kontrolaného čísla a banka to nevezme!
8. 2. 2016   Jan Novak
Kontrolne číslo je dvojmiestne, takže je pravdepodobnosť
1:100, že kontrolné číslo bude správne aj pri preklepe
v čísle účtu a platba prejde.
1/1