Názory čitateľov


Názory k článku:
Zopár dôvodov prečo môžeme tento rok očakávať pád svetovej ekonomiky

18. 1. 2016   ainemunys
Ak si prirovnáme svetovú ekonómiu a ľudstvo ku dvom pyramídam, tak zistíme, že dnes sú to obrátené pyramídy, ktoré spolu tvoria naklonenú vežu. Ak vrchol ľudskej pyramídy bude vlastniť neúnosnú "ťarchu majetku", nestabilita spôsobí pád "naklonenej veže", keď najväčšie množstvo ľudí v základní ľudskej pyramídy odovzdá všetok svoj majetok špičke ľudskej pyramídy.
Tento "odkaz" máme už dávno z minulosti ľudstva.
16. 1. 2016   KRACH
USA sa bráni zubami a nechtami, ale pád pyramídy sa neodvratne blíži. Je len otázka času kedy dolár a US ekonomika zahučí. Táto bublina, ktorú vytvoril FED a taktiež ju začala vytvárať ECB je už neudržateľná.
15. 1. 2016   eurobordel
A ESTE NIECO..ceny boli regulovane statom..Obchodnik nemohol ceny zvysovat ako sa mu zachcelo!Dnes? Ved kazdy vidi sam. A na pumpach? Ropa sa prepada a nasi nenazrati pumpari to maju v pazi! Vraj ich nepusti dan! Pekna pi..ovina! nevedia kedy je mat dost! to je cely problem!
15. 1. 2016   lad
máš úplnú pravdu. súhlasím s Tebou. zlaté časy.
15. 1. 2016   eurobordel
NECHAPEM preco sa stale objavuje problem silny dolar a ci silne a nadhodnotene euro nebol problem? komunisti taky problm nemali. Zamestnanost bola 100% ceny pomerne lacne, platy na tu dobu slusne! Kte chcel tak ako ja mohol mat aj niekolko mimopracovnych uvazkov..Ja som mal 3.Cez noc som pracoval vo vymenikovej stanice a rano do roboty. Popoludni na dalsiu sichtu! Zarobil som v 1984-5 okolo 4200Kcs. Najom stal asi 100Kcs. 3 izb byt 27000Kcs! Nemali sme kazdy den pomarance a banany ale maso bolo cerstve i vajcia a mlieko a hlavne slovenske! Boli sme sebestacni az neprisiel BRUSEL! Takze ak mi dakto povie ze nemam pravdu bud vtedy nezil a nevie nic o komunizme alebo je s prepacenim chuj!
16. 1. 2016   Lolo
Ja ti nechcem brat iluzie o Komunizme, ale keby si mal dnes 3 pracovne uvazky, zarobil by si tiez slusne peniaze.
Problem vsak je, dnes si uz stary a nevladzes, rovnako ako ja.
Takze na prezitie musis pracovat aj popri dochodku.
Velkym rozdielom medzi vtedy a dnes pri troch uvazkoch, je nepomer zaplatenych dani.
Keby si mal jedno hlavne zamestnanie, ako minimalku a dve brigady, z toho zaplatil odvody a dane, stale mas len poistenie toho minimalkara.
Ked budes legalne pracovat na dvoch brigadach ako dochodca, tak ti zoberu dochodok.
A ked nebudes dnes makat a dochodok sa ti len blizi, tak je mozne, ak sa ho dozijes, ze budes radsej mrtvy.
15. 1. 2016   Szekeres
uz aby to tu bolo.
15. 1. 2016   Katka
No, ale ako môže padnúť ekonomika?
Však nám už od roku 1989 pravicoví ekonómovia vtĺkajú do hláv, že firmy môžu prosperovať len v kapitalizme a len v súkromných rukách. Tak prečo sa vlastné rúca tá úžasná kapitalistická ekonomika, v ktorej všetky súkromné firmy prosperujú? Alebo už nie je štát "najhorší vlastník"?
15. 1. 2016   506
Sorošaspol. by mali najradšej krízu stále, čím je častejšie-tým viac zarobia.
16. 1. 2016   Idiokratizmus
"Štát najhorší vlastník" to bol blud zlodeja Mikloša aby mohol rozkrádať národný majetok.
15. 1. 2016   anonym
TO JE TEN ZHNITY KAPITALIZMUS KTORY ROBI NIECO A HRA SA NA NIECO CO NEMA JAK S PENIAZMI Z NICOHO NA NICOM SA VYTVORY PENAZNA BUBLINA.NEMOZNO JU NAZVAT HODNOTOU LEBO ZIADNU NEMA JA ANI LEN NA VODE JE TO NICOTA KTORA SA ROZBEHLA DO SVETA A ZNICOTI CHCU UROKY TAKE NIECO MOZE SKONCIT NICOTNE.ALE VELKY PANI TOMU ROZUMEJEU.A TI CO NIE TAK SMOLA.JE IBA JEDNA VEC TOU JE CO VYTVORIM REALNE TO MAM.KED STE MALY SPOLUZIAKA KAMARATA ZNAMAEHO AKOBAJKAR CO SI VYMYSLI BUDE VZDY LEN VYMYSEL NA NEREALNEJ HODNOTE A TO JE PENAZNY SYSTEM A O TEJ BURZE CI CO TO JE ANI NEHOVORIAC JE TO AKO VYHERNY AUTOMAT NAKONIEC VAS OSUPE AVYHERNY JE LEN PRE MAITELA PRE HRACA PREHERNY AUTOMAT.VELA STASTIA PRIATELIA VYTREZVENIE DOJTE Z BAJKY.
15. 1. 2016   2325
Presne. Od kedy bankári prišli na to, že vysoké úroky im môžu prinášať aj fiktívne peniaze, znížili vkladateľom kreditné úroky na minimum (0,01 %). A naopak, na "falošných" peniazoch pomocou hypotekárnych úverov a pôžičiek zarábajú miliardy. Ibaže, nekryté peniaze v obehu rúcajú ekonomický systém.
Americké burzy a ratingové agentúry celý systém len destabilizujú a devastujú. Najhoršie na tom je, že celý svet je závislý od súkromných bánk.
15. 1. 2016   Lolo
Vidim to tak, ze jedneho krasneho dna, sa naozaj daco poserie, ale nez nam v lnom rozsahu dojde, co sa stalo, bude uz neskoro.
Skor si myslim, ze to podstatne sa uz stalo, len nam stale este nedochadza, ze problem, ktory sa plata, ma nielen racionalne vysvetlenie, ale aj racionalne riesenie.
Avsak sme vsetci spoluvinnici, aspon to nam tvrdia, bohaty tym ze ybohatli na chudobnych a chudobny tym, ze su chudobny a sprosty, byt maju predpoklady na to, aby previedli defenestraciu oligarchie.
Problem je pasivita a mozne "co ked"...
Strah prevlada a ovlada.
Racionalne riesenia prichadzaju az vtedy, ked tecie krv.
Proste niekto tu prvu liniu musi opustit a vybehnut do boja vpred, napriek tomu, ze v predu uz caka gulomet.
15. 1. 2016   Katka
Máš úplnú pravdu. Politici nám určite klamú, minimálne zatajujú podstatné, nie veľmi potešujúce informácie. Osobne sa domnievam, že Nemecko, ako ekonomický líder EÚ, pristúpilo k zúfalému kroku - importu afrických otrokov - v nádeji, že to pomôže zachrániť rúcajúcu sa kapitalistickú ekonomiku. Súkromné firmy (finančné skupiny) zbohatli na úkor štátu a na úkor jeho obyvateľov, v dôsledku čoho sú štáty extrémne zadĺžené a neschopné plniť svoje základné funkcie.
A paradoxne, v rozpore s pravicovou ekonomickou ideológiou, bývalé socialistické ekonomiky prosperujú a expandujú. Socializmus ekonomicky vyhral zápas s kapitalizmom.
15. 1. 2016   miki
import migrantov isto-iste nezachráni rúcajúcu sa kapitalistickú ekonomiku, oni sem neprichádzajú pracovať ale zaťažiť sociálne systémy, cieľom je vytvoriť novú tzv.svetlo-hnedú rasu s nižším IQ ako má biela rasa, dôsledkom bude ľahšia ovládateľnosť týchto más zo strany oligarchie ako aj umožní znížiť cenu práce a tým zníži životnú úroveň v týchto krajinách, čo je cieľom elít, USA s 5% obyvateľstva planéty spotrebúva 50% celoplanetárnych zdrojov, vyspelá Európa je na tom podobne, zníženie spotreby a teda aj životnej úrovne je alfou a omegou ďalšieho vývoja
15. 1. 2016   35
bohatých financujú chudobný z úverov na 35 rokov
15. 1. 2016   Lolo
Ona samotna migracia neoeuropanov nieje tragedia, ale problem, ktory sa nevyriesi tliachanim kretenov v germanii, europarlamente, ale ani hranolovitym papulisticko- demagogickym pseudo nacionalizmom.
Problem ekonomie EU, ale a USA a inych krain, ako je cina, je rastuca nespokojnost a zly pristup ku zdroom planety.
To co sa dnes deje a javi sa ako problem, su len markery, avsak triggery, teda spustace problemov, su implementovane hlboko v minulosti, presnejsie v zakladoch toho, co sa budovalo dost dlhu dobu.
Avsak v historii, sa model neustale opakuje, ale riesenie, najma koli ludskej podstate nikto este nepodal.
Je uplne jedno, ci to bol Oliver Cromwell, alebo Karol Marx, pripadne Krystof kolumbus..
Novodobe dejiny, vzdy mau svoich "conquistadores" a ty su ako tak viditelny, avsak ty co ich posielaju, vidavame len na obrazkoch, otazka je, ci su to vobec ty, co to spustaju. V Historii sa vsetko opakuje.
Ma to len ine nazvy a ine postavy.
Jitro kouzelníků...
https://cs.wiki pedia.org/wiki/Jitro_ kouzeln%C3%ADk%C5%AF
www.nwoo.org/do...
1/1