Názory čitateľov


Názory k článku:
Prekvapujúci verdikt o zdieľanej ekonomike: Firmy zneužívajú nedostatok regulácie pre okamžitý rast, svojich zamestnancov vykorisťujú

8. 1. 2016   redAlert
nazov clanku je trosku prisilny na jeho obsah
8. 1. 2016   Lolo
Je to uplne normalne, ze zdielana ekonomika je len nova forma obchadzania odvodov, alebo je to len moznost privyrobenia si na cierno, mimo hlavny prijem.
Ten kto nema ziadne zamestnanie a je nezamestnany, alebo zije na hranici biedy, ak sa zapoji, do podobnych systemov, ma sice prevahu nad obcasnymi aktivitami, pretoze sa tomu venuje naplno, avsak na odvody to nevyda, ale pomoze mu to prezit, zaplatit ucty atd...
Pokial by vsak mal realne nieto takyto si zaplatit odvody, platit dane, dan z vozidla, cestnu dan, dan z prijmu a pod. Nezarobil by nic, alebo by bol v minuse vatsom, akoby nerobil nic.
Tak funguje slovakistan a nielen ten.
To je proste a sproste, zdielana ekonomika je pomocka pre obcasne aktivity na hrane zakona, avsak neriesi ani zamestnanost, ani mozne nasledky, ak koli podobnemu "taziarstvu" momentu prekvapenia, zaniknu, alebo su ohrozene pracovne miesta, ktore platenie dani a odvodov pokryvaju..
Preto je otazka, ci je to vobec legalne a ci je to naozaj vhodne, aby takyto sposob podniku mal mat miesto v systeme.
Ale vzhladom na to, ze zijeme v totalite, je to sposob revolty. Avsak revolucia prinasa aj obete, revolucia nieje evolucia. Na barikadach pokroku a tu to nieje inak, budu umierat najprv ty, co to mysleli dobre.
8. 1. 2016   xxx
"Na barikadach pokroku a tu to nieje inak, budu umierat najprv ty, co to mysleli dobre."
Tak sa priprav :)
8. 1. 2016   nahnevany
Ospravedlnujem sa Vam. Nasledovna odpoved je urcena pre pana "Lolo". Z akychsi pricin to bolo pridelene Vam, hoci som to opakovane spravne urcil.
8. 1. 2016   Lolo
To nevadi, ja uz staviam barikady.
Zatial len zo snehu, ale zacat sa musi...
8. 1. 2016   nahnevany
... a k tomu este tzv.DPH /tzv.dan z pridanej hodnoty/, ktora je sama o sebe podvod.
8. 1. 2016   nahnevany
... a k tomu este tzv.DPH /tzv.dan z pridanej hodnoty/, ktora je sama o sebe podvod.
1/1