Názory čitateľov


Názory k článku:
Platby už len po novom: Čísla účtov budeme zadávať výhradne vo formáte IBAN

25. 1. 2016   anonym
chcem vidieť, ako tí dementi z bruswlu, ktorí toto chvállili, si pamätajú IBAN, ktorý má len v EU kdesi medzi 16 a 31 znakmi a dlhú sekvenciu núl, ktorú nie je jednoduché prečítať. Ešte že existujú banky, kde to netreba zadať, stačí banka, účet a prípadne VS. KS je nepovinné aj u nás, predčíslie účtu používajú snáď už len sporky pri jumbo účtoch... Nech žije idiotská zjednotená nejednotnosť. Viď
https://en.wiki pedia.org/wiki/Intern ational_Bank_Account_ Number
tabuľka na konci stránky.
25. 1. 2016   Hundroš
Toto už vieme dva roky. Nejaká nová správa z finančného sveta by nebola?
25. 1. 2016   r0b1n
NO ja uz vidim ako take rocniky 65+ budu z rukava sukat IBAN-y, nove "rodne cisla" a podobne kraviny. :-D
25. 1. 2016   Lolo
No naco jednoducho, ked to ide aj zlozito.
Naco vobec peniaze, ked ich aj tak nemame.
Ale hlavne ze uz sa otepluje.
25. 1. 2016   anonym
Naco.........? Lebo tento retardovany clanok si priplatila CSOB....kde ten magor odpisuje IBAN uz len mobilom.
A vydrbane banky nemaju ani len tolko...aby poslali klientom karticky, alebo aspon listy, kde im napisu NOVY IBAN kod, aby si to ludia nemuseli konvertovat cez online convertory a podobne.
Vdaka EUROfondom a inym EUROkeketinam ked pocuvam.........grc al by som.
25. 1. 2016   igwar
Ale ved IBAN nie je nic nove, su to len inak usporiadana skupina cisel (uctu, banky, statu ...), ktore sme aj doteraz pouzivali. Nevidim dovod, preco by klilenti aj nadalej nemohli pouzivat povodne cisla uctu, ktore by sa konvertovali na vhodny format bankovymi aplikaciami v internet bankingu alebo aj v aplikaciach, ktore pouzivaju pracovnicky na pobocke.
25. 1. 2016   Lyzicka
dovod je jednoduchy, EU chce zaviest jednotny platobny system. ale aby ho ludia zacali pouzivat a zvykli si nan, je nutne im zobrat stary system... inac sa 99% na novy system vybodne.
ale aj tak to je nedotiahnute do konca... IBAN cislo je cast potrebnych informacii... na identifikaciu ucelu platy je este stale odlisna kodifikacia medzi jednotlivymi krajinami. na SK je konstantny, variabilny a specificky symbol, v rakusku su iba dve policka (numericke pre automatizovane spracovanie) a textove pre manualne. pri jednej platbe mozes pouzit iba jedno z nich.
25. 1. 2016   ferko
a v com je to v rozpore s pouzivanim (pre koncoveho uzivatela) stareho cisla... predsa najdolezitejsie pri tvorbe IBANU je cislo uctu a kod banky... IBAN sa tvori z neho, nie? To znamena, ze ja si doplnim ako pocas uplynulych dvoch rokov to co si pamatam, a co sa deje v systeme ma "nezaujima"... ci sa mylim?
25. 1. 2016   Szekeres
somarina! Povodne cislo som si pamatal. IBAN si nepamatam a ani ho nepoznam. Lebo je prilis dlhe a obsahuje kody, ktore nie su mi zname.
25. 1. 2016   2713
Skús mi prezradiť načo je dobre si pamätať číslo účtu?
26. 1. 2016   Szekeres
??? a ked chces vyplnit prevodny prikaz, alebo sek na poste??? nosis po vreckach papieriky s poznamkami??? alebo koncipujes obchodnu zmluvu, alebo atd...??
1/1